YOLUMUZU CENGİZ İNŞAAT YAPACAK


Açıklama: İnebolu-Kastamonu yolu ihalesinde en düşük teklifin Cengiz İnşaat'ın ortağı olduğu konsorsiyum tarafından verildiği haberimiz doğrulandı.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 21 Temmuz 2017
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 03:27
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1001


İnebolu-Kastamonu yolu ihalesinde en düşük teklifin Cengiz İnşaat'ın ortağı olduğu konsorsiyum tarafından verildiği haberimiz doğrulandı.

Karayolları Genel Müdürlüğünün bu yılki en büyük ihalesi olan İnebolu-Kastamonu Projesi için Türkiye'nin dev firmaları yarıştı. Ağlı yol ayrımından İnebolu'ya kadar 38.7 kilometrelik yol ihalesi için 8 firma teklif verdi.

1 MİLYAR 389 MİLYON LİRAYA İHALE EDİLDİ

Yaklaşık maliyeti 1 milyar 737 milyon 362 bin TL olan ihalede en düşük teklifi 1 milyar 389 milyon 889 bin TL ile Cengiz İnşaat+Özaltın İnşaat ortaklığındaki konsorsiyum verdi.

5 YILDA BİTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

İhale şartnamesinde iş bitirme süresi normal şartlarda 1275 gün (3,5 yıl) olarak öngörüldü.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda 2023 yılına kadar tamamlanacağını açıkladı.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, gazetemize yaptığı açıklamada, İnebolu-Kastamonu yolu ihalesinde Cengiz İnşaat'ın içinde bulunduğu konsorsiyumun en düşük fiyatı vererek birinci olduğunu bildirdi.

Milletvekili Demir, daha önceki açıklamasında, ihaleyi kazanan firmanın 18 Temmuz'da belli olacağını söylemişti.

Karayolları Genel Müdürlüğünün 2017 yılındaki en büyük ihalesi olan yaklaşık 2 milyar TL maliyetli İnebolu-Kastamonu yolu projesini yakından takip eden Milletvekili Demir, ihalenin son aşamasının 18 Temmuz Salı günü yapıldığını söyledi.

İhale komisyonunun istekli firmalarla son kez masaya oturduğunu söyleyen Demir, "Karayolları Genel Müdürlüğünden aldığım bilgiye göre, ihalede en düşük fiyatı Cengiz İnşaat vererek birinci oldu. Bundan sonra ufak tefek bürokratik işlemler kaldığı söylendi. Süreç tamamlandıktan sonra Cengiz İnşaat ile sözleşme imzalanacak ve süratle yolun yapımına başlanacak" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN TALİMATI

Kastamonu-İnebolu yolunun Türkiye'nin en büyük projelerinden biri olduğuna dikkat çeken Milletvekili Demir, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ihale sürecindeki projelerin Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü olan 2023 yılına kadar tamamlanması talimatını verdi. Kastamonu-İnebolu yolu projesi de bunlardan biri. İnşallah müteahhit firma sözleşmenin imzalanmasından sonra işe başlayacak. Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda iş bitirme süresinden önce yolun tamamlanmasını hedefliyoruz" diye konuştu.

KAMU İHALE KURUMU İTİRAZI REDDETMİŞTİ

Karayolları Genel Müdürlüğünde 12 Temmuz 2017 Çarşamba günü yapılan ihaleye, katılımcı konsorsiyumlardan biri ihale komisyonuna itirazda bulunmuştu. İhale komisyonunun reddettiği itiraz karara bağlanması için Kamu İhale Kurumu'na gönderilmişti. Kamu İhale Kurumu itirazı jet hızıyla gündeme alarak karara bağlamış ve itirazın reddine karar vermişti.