OTOPARK SORUNU


Açıklama: Yıllardır sadece konuşulan ama bir arpa boyu bile çözüm üretilemeyen ilçemizde otopark problemiyle yaşamanın sıkıntısına İnebolu halkı olarak alışmış gibi görünsek de özellikle yazın yoğun biçimde gelen misafirlerimiz otopark sorununu çözmüş durumda!
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 11 Ağustos 2017
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 13:23
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1022


OTOPARK SORUNU

Yıllardır sadece konuşulan ama bir arpa boyu bile çözüm üretilemeyen ilçemizde otopark problemiyle yaşamanın sıkıntısına İnebolu halkı olarak alışmış gibi görünsek de özellikle yazın yoğun biçimde gelen misafirlerimiz otopark sorununu çözmüş durumda!

Peki, nasıl?

İnebolu’da alışveriş etmeyerek…

Ne kadar kolay bir çözüm değil mi?

Para harcamaya gelen her kim olursa olsun, rahat rahat alışveriş etmek ister. İstenen ortamı hiçbir şekilde sağlayamazsan insanlar küser, başka çareler peşine düşer. Yıllardır alışveriş için çarşımızı tercih eden civar komşu ilçeler maalesef gelmez oldu.

Kendim bizzat esnaf olduğumdan ve esnaflarla sürekli bir araya gelmemden dolayı her yaz sıkça dile getirilen bazı sıkıntıların bu yaz tavan yaptığına ve “İnebolu boş” söylemlerinin daha da çoğaldığına şahit oluyoruz bugünlerde. Hatta son birkaç yıldır Abana ile Cide’yi konuşmaktan kendimizi alamadık, nedense? Abana şöyle kalabalık, Cide böyle kalabalık. Herkesin kalabalığı kendine. Komşu ilçeleri ya da başka yerleri konuşmaktansa İnebolu’muzun gelişmesi ve sorunların giderilmesi için projeler üretmeli, birlik ve beraberlik içinde icraata geçirilmeli.

Günümüzde neredeyse arabası olmayan aile kalmadı. Yakın ya da uzak her yere arabayla gitmek ise alışkanlık halini aldı. Trafiğe çıkan araç sayısı her geçen gün artıyor, bu da tabii ki beraberinde çeşitli sorunları ve bu sorunlara çözüm üretilmesini gerektiriyor.

İnebolu’da yıllardır otopark sorunu konuşulur, yaz gelince bu sorun fazlasıyla hissedilir. Halkımız standart genişlikteki karayolu kenarlarına araçlarını gelişigüzel park eder. Ücretsiz kullanılabilen her yer araç park etmek için öncelik arz eder. Az sayıda ki ücretli otoparkımız da zaten yeterli gelmez.

Peki, ortak akıl çerçevesinde çözümler üretilemez mi?

Mesela Eti Bakır hizmet binasının yan tarafında doldurulmaya çalışılan alanın önü dalgakıranlarla koruma altına alınıp güvenli bir alan haline getirildikten sonra pekâlâ 300 – 400 arabanın park edebileceği bir otopark oluşturulabilir. Profesyonel bir işletmeci oraya aracını park eden herkesi golf arabası tarzında turizm bölgelerinde ki otellerde servis hizmetinde kullanılan araçlarla çarşıya – pazara taşıyabilir. 8 – 10 adet golf aracı gibi araçların (shuttle) çizilen rota çerçevesinde servis hizmeti yapması ilçemize farklı bir hava katar, turizm kenti görüntüsü verir.

Yine ilçemizdeki çarşı merkezine yakın okulların bahçeleri yaz aylarında otopark olarak kullanılabilir. Bu da 150 – 200 aracın otopark sorununu çözer.

Geçtiğimiz günler de yemek ihtiyacını karşılamak için özel aracıyla iş yerimin önünde ailesini indiren bir müşterim tam yarım saat sonra aracını park edip ailesinin yanına gelebildi. O yarım saatlik süre içerisinde ailesi yemeğini yiyip çayını bile içmişti. Nerede kaldığını soran ailesine verilen cevap; İlçemizde gelinen noktayı anlatıyordu. “Arabayı park edecek yer bulamadım, ta hastanenin oraya park ettim.”

Evet, bu şekilde sıkıntı çeken kim olursa olsun. Aynı sıkıntıyı çekmemek için mecbur kalana kadar bir daha İnebolu’ya gelmez. Bundan İnebolu ekonomisi zarar görür, ticaret zayıflar, esnaf ayakta kalabilmek için ne yapacağını bilemez hale gelir.

Mutlaka ilçemizde ki tek problem otopark sorunu değildir. Yazmaya başlasam belki 40 – 50 tane sıkıntı çıkar ortaya. Sorunlara erken teşhis konulup da çözüm yoluna gidilmezse zamanla problemler içinden çıkılmaz hal alır.

Doğduğumuz ve doyduğumuz İnebolu’muzun bozulmamışlığıyla övünürken yaşam standartlarının da iyileştirilmesi hem halkımız hem misafirlerimiz hem de İnebolu’nun kalkınması için büyük bir adım olacaktır.