İNEBOLU TSO BİNASINA İTİRAZ


Açıklama: İstanbul'da çok sayıda derneğin yöneticiliğini yapan hemşehrimiz Necmettin Üçyıldız, İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni hizmet binasının dış görünümünün yeniden düzenlenmesi için başvuruda bulunduğunu açıkladı.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 23 Ağustos 2017
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 12:23
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1033


İstanbul'da çok sayıda derneğin yöneticiliğini yapan hemşehrimiz Necmettin Üçyıldız, İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni hizmet binasının, hemen yanıbaşındaki Türk Ocağı binasıyla bağdaşmadığı gerekçesiyle yeniden düzenlenmesi için başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Kaymakamlık Makamına dilekçe ile başvuran Üçyıldız, İnebolu'nun tarihi dokusu ve dillere destan kahramanlığı ile Karadeniz'in en önemli ilçesi olduğunu belirtti.

Türk Ocağı binası yanındaki Ticaret Odası binasının yıkılarak yeniden yapıldığını ifade eden Üçyıldız, "Ne yazık ki bütün ilçenin karakterini değiştiren camlı binanın inşası beni derinden üzdü. Sağı solu, arka sokağı ile hiçbir uyumu olmayan bina İnebolu'ya hançer gibi saplanmıştır" dedi. Üçyıldız, İnebolu TSO binasının eski fotoğraflarına uygun şekilde mimarisinin yeniden düzenlenmesini talep etti.