BAKANLIK CEZAEVİ İÇİN KARARINI VERDİ


Açıklama: Adalet Bakanlığı'nın, deprem analiz risk raporuna dayanarak İnebolu M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun kapatılmasına karar verdiği öğrenildi.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 02 Şubat 2018
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 08:50
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1176


Adalet Bakanlığı'nın, deprem analiz risk raporuna dayanarak İnebolu M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun kapatılmasına karar verdiği öğrenildi.

Kapatma işleminin (mahkum sayısı peyder pey azaltılarak) önümüzdeki yaz sezonu başlarında gerçekleşeceği bildirildi.

İnebolu M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu için önceki yıl hazırlanan analiz risk raporunda, binanın 2007 yılında çıkartılan Deprem Yönetmeliği standartlarının çok altında olduğu ve bu haliyle kullanılmasının sakıncalığı olduğu yönünde görüş bildirilmişti.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, İnebolu Cezaevi için Adalet Bakanlığı'nın aldığı kararı gazetemize açıkladı. Milletvekili Demir, Bakanlığın yaz başlarında cezaevini kapatmaya karar verdiğini söyledi.

Adalet Bakanlığı'nın cezaevindeki mahkumların sürekli artan şikayetleri ve hazırlanan risk raporu doğrultusunda binanın durumunu göz önünde bulundurarak kapatma kararı aldığını belirten Milletvekili Demir, "Milletvekilimiz Hakkı Köylü konuyu takip ediyor. Ben de Genel Müdürle görüştüm. İnebolu'da Ağır Ceza bulunduğu için mutlaka yeni bir cezaevi yapılacak. Önerilen yerlerin uygunluğuna bakılacak. Bunlar olmazsa mevcut binalar yıkılıp aynı yere yeni bir cezaevi yapılması da değerlendirilecek" dedi.

MOTORİN İHALESİ İPTAL

İnebolu M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun 22 Ocak 2018'te yapılması gereken 25 bin litre motorin alımı ihalesi, Adalet Bakanlığının bu kararı gerekçe gösterilerek iptal edildi. Yapılan duyuruda, "İnebolu M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumumuzun ihtiyacı olan 25000 litre motorinin alımı için her ne kadar ihaleye çıkılmış ise de, Kurumumuzun binası için düzenlenen bina risk raporuna dayanarak Bakanlığımızca verilen karara istinaden ihale iptal edilmiştir" denildi.

ARAZİLER GÖSTERİLECEK

Adalet Bakanlığı'nın talebi doğrultusunda ilçemizde yeni cezaevi yapımı için belirlenen 8 ayrı yere ait bilgiler dosya halinde Bakanlığa gönderildi. Bakanlığın aradığı 'en az 100 dönüm' yer şartına en yakın yer olarak Esenyurt Köyü Demirci Mahallesindeki ormanlık arazi büyüklüğü ve düz oluşuyla öne çıkıyor.

CEZAEVİNDE 13 MEMUR DAHA GÖREVE BAŞLIYOR

İnebolu M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda halen 97 personelin çalıştığı, yeni alınan 10 infaz koruma memuru ve 3 sivil memurun önümüzdeki günlerde göreve başlayacağı ve bu sayının 110'a çıkacağı bildirildi. Cezaevindeki hükümlü ve tutuklu sayısı ise sevklerde kapasitenin altına indirilerek 360'a düştü.

1991 YILINDA YAPILDI

1991 yılında yapılan cezaevinde çoğunlukla İstanbul'dan nakledilen nitelikli hükümlü ve terör suçluları barındırılıyor. Yenimahalle'de bulunan ve ilçe merkezine 6 kilometre uzaklıkta olan cezaevi, 6 blok ve 45 odadan oluşuyor. Mülkiyeti Adalet Bakanlığına ait 12 bin 722 metrekarelik arsa üzerinde 4 bin 160 metrekare oturum alanı bulunan cezaevinin 8 bin 562 metre güvenlik sahası (bahçe) olarak kullanılıyor.