DERELİ FREN VE KÜ İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI YAPTI


Açıklama: İnebolu'da faaliyet gösteren Dereli Elektromagnetik Fren Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi tarafından elektromagnetik fren üretiminde kullanılan ve yurt dışından ithal edilen doğrultucu parçanın Kastamonu Üniversitesi (KÜ) imkanlarıyla üretilmesi konusunda işbirliği anlaşması imzalandı.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 31 Mart 2018
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 13:18
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1239


İnebolu'da faaliyet gösteren Dereli Elektromagnetik Fren Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi tarafından elektromagnetik fren üretiminde kullanılan ve yurt dışından ithal edilen doğrultucu parçanın Kastamonu Üniversitesi (KÜ) imkanlarıyla üretilmesi konusunda işbirliği anlaşması imzalandı.

Yapılan işbirliği anlaşması imzalama törenine Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın, Dereli Fren Genel Müdürü Ahmet Dereli, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Cafer Açıkel, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KUSİ) Kastamonu İl Temsilcisi Prof. Dr. Saim Ateş, Teknoloji Transfer Ofisi yönetim kurulu üyeleri Doç. Dr. Adem Yavuz Sönmez, Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Öztürk, Dr. Öğr. Ü. Osman Çiçek, Dr. Öğr. Ü Faruk Erken katıldı.

Parça hakkında bilgiler vererek sözlerine başlayan Dereli Fren Genel Müdürü Ahmet Dereli; “ Elektro manyetik frenlerde doğru akım kaynağına ihtiyacınız var bunu da yapan hocalarımın da üstünde çalıştığı bir doğrultucu. Alternatif akım giriyorsunuz doğru akım olarak çıkış alıyorsunuz ve elektro mıknatıs oluşturuyorsunuz. Müdür bey ve Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği (KUSİ) grup üyeleri bu işe başladığında heyecanlandım. Süreç bir yıl oldu ama çok şükür maksat hâsıl oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ekonomik anlamda da uygun değer seviyeyi yakalayıp Türkiye’de yapmaya devam ederiz.” dedi.

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın;  “Bu konuda bizimde derdimiz her şeyimizin yerli üretim olması ve tüm mamullerimizde inşallah yüzde yüz yerli üretime geçeceğiz. Üniversitemizin Doktor Öğretim Üyeleri Faruk Erken, Osman Çiçek Elektrik Elektronik Mühendisliğimizin öğretim üyeleridir ve geliştirdikleri sistemden anladığımız kadarıyla verim bakımıyla yurtdışından alınandan daha iyi, teşekkür ediyoruz. Kastamonu Üniversitesi proje koordinatörlüğümüz, araştırma birimlerimizin başı teknoloji transfer ofisimiz ve kamu-üniversite iş birliğinin bize bir meyvesidir. Bu manada arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bilim, Sanayi, Teknoloji İl Müdürümüze ve Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Bir elin nesi var iki elin sesi var bizim ki üç el oldu. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. İlk ziyaretleriniz, ilk mamulleriniz oldu" ifadelerini kullandı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Cafer Açıkel de konuşmasında "2013 yılında buraya Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürü olarak atandım ve atandıktan sonra ilk ziyaretimi size yaptım gerçekten sizden aldığım o görevdeşlik, yakınlığınız alakanız çalışma aşkınız beni çok etkiledi öncelikle onu belirtmek isterim. O an dedim ki ben İnşallah Rektör hocamla Kastamonu da çok rahat çalışma ortamı oluşturacağız ve sanayimize katkıda bulunacağız. Üniversite olarak sizin desteğinizi her zamana arkamızda hissettik. Bu konuda öncelikle teşekkürün büyüğünü siz hak ediyorsunuz. Hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Hocalarımızın bağlı olduğu bölüm başkanları hocamıza teşekkür ediyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından KÜ ve Dereli Elektromagnetik Fren Sanayi ve Dış Tic. Ltd. Şti. arasında işbirliği protokolü imzalandı.