EMEKLİLERİN BİSİKLETLE TÜRKİYE TURU


Açıklama: Bisikletle Türkiye turu için İzmir'den yola çıkan iki arkadaş İnebolu'ya ulaştı.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 16 Nisan 2018
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 00:09
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1251


Bisikletle Türkiye turu için İzmir'den yola çıkan iki arkadaş İnebolu'ya ulaştı.

İzmirli emekli astsubay İrfan Özden (56) ve esnaf Mustafa Sayan, bisikletle 20 Mart'ta İzmir'den yola çıkarak 1100 kilometre pedal çevirdikten sora İnebolu'ya geldi.

Geceyi İnebolu Öğretmenevi'nde geçiren Özden ve Sayan, Türk Ocağı'nı ziyaret ederek tarihi bina hakkında bilgi aldı.

Emekli astsubay İrfan Özden, gazetemize yaptığı açıklamada, 40 yıllık dağcı olduğunu söyledi. Türkiye'de gitmediği rota ve dağ kalmadığını belirten Özden, "Bisiklete 4 yıl oldu başlayalı. Ben turla başladım. Avrupa'yı 6 ay turladım. Türkiye'yi 3. defa turluyorum. Hemen hemen gitmediğim yer  kalmadı. Buna özellikle dağlık bölgeler dahil. Anıları yaşamak istiyoruz, hoşumuza gidiyor. Ben İstiklal Yolu yürüyüşünü 2 defa yaptım. Bu sefer bisikletle aynı parkurları tekrar dolaşmak daha keyifli olacak diye düşünüyorum" dedi.

Esnaf Mustafa Sayan da, 10 yıldır bisiklet turu yaptığını belirterek, "Bisiklet turunu hobi olarak yapıyoruz. Doğa sevgisi, bisiklet sevgisi hepsi bir arada. Bu mevsimlerde çıkıyoruz yolculuğa. Bu sene ilk kez Batı Karadeniz turuna katılıyorum. Genellikle İç Anadolu, Akdeniz ve Ege bölgelerinde geziyoruz" diye konuştu.

Sayan, 3 bin kilometre yol kat ederek İzmir'e döneceklerini söyledi.