MİLLETVEKİLİ DEMİR'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR


Açıklama: AK Parti Kastamonu Milletvekili ve 27. Dönem Milletvekili Adayı Murat Demir, İnebolu'da halka hitap etti.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 23 Haziran 2018
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 11:58
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1307


AK Parti Kastamonu Milletvekili ve 27. Dönem Milletvekili Adayı Murat Demir, İnebolu'da halka hitap etti.

Eski Belediye Meydanında düzenlenen mitingde alanı dolduran coşkulu kalabalığa hitap eden Milletvekili Demir, İnebolu için önemli açıklamalar yaparken, CHP adayı Hasan Baltacı'ya ağır eleştirilerde bulundu.

Ülkenin geleceği için Kastamonu'dan 3-0, Türkiye'den Cumhur ittifakı ile birlikte en az 350-400 milletvekili için destek isteyen Demir, CHP adayı Hasan Baltacı'nın HDP'yi desteklediğini söyleyerek, "Üçüncü sırada Murat Demir ola ki sıkıntı oldu, ama Murat Demir olamayacaksa İbrahim Maşalacı meclise gitmeli. CHP adayı Hasan Baltacı gibi HDP'ye destek vermiş bir insanın Kastamonu'dan gitmesine müsaade etmeyin. Gidecekse İbrahim Maşalacı gitmeli, Murat Demir gitmeli" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Güney Kore ziyaretine katıldığını ve bu ziyarette Devlet Demiryolları Genel Müdürü ile İnebolu Limanına demiryolu projesi için görüştüğünü belirten Demir, "Onunla birlikte saatlerce bu konuyu konuştuk. İnşallah şu sözü aldım. İnebolu Limanı ihale edilsin, bitme noktasına yaklaşsın demiryolunu İnebolu'ya kadar getirmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı.

İyi Partiyi "FETÖ projesi" olarak anlatan Milletvekili Demir, İyi Parti üyelerine de "Yarın sizi yüz üstü bırakacaklar. Vallahi ortada kalacaksınız" diye seslendi.

 

Milletvekili Murat Demir'in mitinginden satır başları şöyle:

"KASTAMONU'DA 3-0, TÜRKİYE'DE 350 MİLLETVEKİLİ"

"İnebolu'da bu miting sonrası 24 Haziran'da yarın sandıklarda güçlü bir şekilde Türkiye'de cumhurbaşkanımızı güçlü bir cumhurbaşkanı yanına da güçlü bir parlamento meclis olarak Kastamonu'da 3-0 Türkiye'de Cumhur ittifakıyla birlikte inşallah en az 350-400 milletvekili göndermeye hazır mıyız?"

"TÜRKİYE'NİN VE ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN CUMHUR İTTİFAKI"

Gerçekten tarihi bir seçim, sıradan bir seçim değil. Bu ülkenin geleceğini, çoluğumuzun,  çocuğumuzun belki de torunlarımızın geleceğini tayin edecek çok çok önemli bir seçim. Bunun için inşallah sandıklarda cumhur ittifakı çok güçlü bir şekilde çıkacak. Bundan kesinlikle emin olun. Diğer taraftaki şer ittifakı da inşallah sandıkların dibine gömülecek.

"HALKIMIZIN TEVECCÜHÜ ÇOK GÜZEL"

Özellikle şu son hafta halkımızın (AK Parti'ye) teveccühü, takdiri gerçekten çok çok güzel yaptığımız mitinglerde. Bazıları çıkıp mitingde yapamıyor, ama Allah'a şükür bizler Hakkı bey bir tarafta, Metin bey bir tarafta mitinglerimizi gerçekleştiriyoruz. İnşallah bugün Tosya mitingiyle de bu süreci sonlandıracağız.

"HAYATIM BOYUNCA HİÇ YALAN KONUŞMADIM"

Beni meclise gönderen sizlersiniz. Başkaları gibi hayatım boyunca hiç yalan konuşmadım. Kimseye de ben bu sözü vermedim diye arkamı dönüp gitmedim. Bugüne kadar 2,5 yıllık süre içerisinde biz 3 milletvekili Murat Demir olarak ben elimden gelen gayreti Kastamonu için gösterdiğime inanıyorum. Buraya gelip de yalan yanlış insanları kandıranlardan biz asla değiliz.

"KASTAMONU'YU ŞAHLANDIRACAK PROJE İNEBOLU LİMANININ BÜYÜTÜLMESİDİR"

Milletvekili olduğumda ilk aklıma gelen proje İnebolu Limanını hayata geçirmek, İnebolu'yu şahlandıracak, Kastamonu'yu şahlandıracak proje İnebolu Limanının büyütülmesidir, bunu kesinlikle herkes bilmeli. Bazı engeller oldu, inşallah yakın bir zamanda açıyoruz ve bunu inşallah yapacağız.

Zatın bir tanesi buradan demiş, İnebolu Limanı ile alakalı bana laf atmış. Onun haddi bile değil. İnebolu Limanını siz biliyorsunuz, cumhuriyet limanının en eski limanı. O zihniyet, AK Parti iktidara gelene kadar bir çivi çaktılar mı İnebolu Limanına. Bir de Türkiye'nin İstiklal mücadelesinin verildiği adımların atıldığı ilçe bu ilçe. Kahraman bir ilçe. Buraya zerre kadar bir imkan vermediler çıkmış bugün konuşuyorlar. Ama İnebolu Limanını AK Parti iktidarı bu duruma getirdi, inşallah büyütüp Türkiye'ye kazandırmak bize nasıp olacak. Buna hiç kimse engel olamayacak.

Hasan Baltacı konuşuyor, sadece sizi baltalamak için konuşuyor.Bu memlekette onların bir tek çivisi yok.

"KASTAMONU-İNEBOLU YOLU"

Kastamonu-İnebolu yolunu kazandıran 3 milletvekiliyse yüzde 80'i Murat Demir'e aittir.

"HASTANE BİTMEK ÜZERE, DOKTOR EKSİĞİ YOK"

İnebolu Devlet Hastanesi bitmek üzere görüyorsunuz. Bölge hastanesi, şu anda hiç doktor eksiği yok, sadece bir eksiğimiz var onu da inşallah tamamlayacağız ve İnebolu bu bölgede en renkli ilçelerden biri olacak.

"İNEBOLU CEZAEVİ İNEBOLU'DA KALACAK"

İnebolu Cezaevi için Devrekani'de bir yer ayrılmış mı, bunlar sahtekar, bunlar yalancı, bunlar tam fitneci.  İnebolu Cezaevi İnebolu'da kalacak, tadilat yapılacak.

"ADLİYE SARAYI YAPILIYOR, KAFANIZI KUMDAN ÇIKARIN"

İnebolu Adliye Sarayı yapılıyor. Bazen sosyal medyada görüyorum İnebolu'da ne yapılıyor, ne yapılmıyor, kafanızı kumdan çıkartırsanız İnebolu'da ne yapılıp yapılmadığını elbet görürsünüz.

"CİDE-ÇATALZEYTİN SAHİL YOLU TASLAK PROJESİ BİTMEK ÜZERE"

Milletvekili olduğumuzda Karadeniz sahil yolunun adı bile anılmıyordu. Karadeniz Sahil yolunu Cide-Çatalzeytin arası taslak projesi bitmek üzere, yatırım programında. Allah bana bir 5 yıl daha nasip ederse bu vekilliği bu yolun ihalelerini yaptırmak inşallah bizlere nasip olacak. Bazı noktalarda etüt çalışmaları yapılıyor, inşallah bu güzergahın tamamını bitireceğiz.

"LİMANA TÜNEL BAĞLANTISI YAPILACAK"

İnebolu sahil yolunun geçtiği noktada şehrin arka tarafından İnebolu Limanına bir tünel yaptırıyoruz. Şehrin altından geçip bu limana yaklaşık 2,5 kilometrelik bir tünel projesi şu anda çalışması yapılıyor.

 Onlar uyuyor, ayakta uyuyorlar, onlar yalan fitne fesat insanları kandırmak için sahadalar. Başka hiç işleri yok onların.

"BİR HOLDİNGİN DEĞİL, HALKIN YOLU"

Beyefendi İnebolu-Kastamonu yolunu eleştirmiş, bir holdingin yolu demiş. İnebolu-Kastamonu yolu halkın yolu, biz bugüne kadar halk için, vatandaş için, milletimiz için yollar yaptık, köprüler yaptık, tüneller yaptık ve yapmaya devam ediyoruz, 5 tane tünel buraya yapıyoruz. Bu yolun tamamı İnebolu için bu memleket için yapılıyor. Bu yola holdingi yolu demek insanları kandırmak ahlaksızlıktan başka hiçbir şey değildir. Holding dediği kişi o yolun sadece ihalesini almıştır, 17 firmanın katıldığı ve açık ihale yapılan bu projeyi elbette biri alacaktı, bunu da Cengiz İnşaat almış ve yapılıyor.

"İNEBOLU-KASTAMONU YOLU 2021 YILINDA BİTMİŞ OLACAK"

Burada size diyor ki İnebolu yolu durmuş. İsterseniz hep beraber buyurun gidelim, inşaat şu anda 130 kişi çalışarak devam ediyor. Dün akşam muhataplarıyla birebir görüştüm, 2021 yılında inşallah bu yol bitmiş olacak. Sayın Cumhurbaşkanımıza da açılışını yapmak nasip olacak. Bundan kesinlikle emin olun.

"HASAN BALTACI HDP'Yİ DESTEKLEMİŞ"

Hasan Baltacı'nın geçmişiyle ilgili bir çok bilgi geldi bize. Ama ben çıkıp bir tanesini söylemedim. Bakın, adres vererek söylüyorum, Yeni Marmara Gazetesinde çıkan bir yazıda CHP'nin akıl tutulmasıdır diyor. Nasıl oldu da bugüne kadar HDP'yi desteklemiş, HDP'ye oy vereceğini açık beyan etmiş ve HPD ile kol kola olan bir kişiyi birinci sıradan milletvekili adayı yapmaları çok sakıncalı diyor. Ayın 19'unda Ankara'da bir villada toplantı yapılıyor. Bu toplantıya ABD'den 4 yetkili, Almanya'dan 1 yetkili ve CHP'den 1 kişi, HDP'den 1 kişi ve İYİ Parti'den 1 kişi ve saatlerce süren bu toplantıdan çıkan karar 24 Haziran seçimlerini bir şekilde ikinci tura bırakalım ve Meral Akşener'i cumhurbaşkanı yapalım. Bunların fikri bu. Selahattin Demirtaş'ı başkan yardımcısı yapma garantisi verir diyorlar. Bunun akabinde de sayın Cumhurbaşkanımız hakkında ailesi ve çevresinden tutuklayıp hapse atacaklarını söylüyorlar. Bu planları yapanlar kimler. Amerikalılar, İngilizler, Almanlar, işte CHP'liler, HDP'liler, İyi Partililer. Oy verirken çok iyi düşünün.

"ERDOĞAN VE BAHÇELİ'NİN ATTIKLARI HER ADIM ÇOK ÖNEMLİ"

AK Parti'nin Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Devlet Bahçeli'nin bu memleketin geleceği için attıkları her adım çok önemli. Bizim desteğimiz kesinlikle ve kesinlikle Cumhur ittifakına olmalıdır, şer ittifakının planları belli.

MHP ile iyi bir yoldayız. Sayın Maşalacı da, ben de bir iki laf ettik ama biz birbirimizi tolare ettik. İkimiz de hata yaptığımızı biliyoruz ama şu anda güçlü bir şekilde devam ediyoruz. Bu süreç uzun bir süre devam edecek.

"ASKERİN MORALİNDEN BANA NE DİYEN BİR CUMHURBAŞKANI ADAYI VAR"

CHP'nin durumu ortada, her türlü planları var. Askerin moralinden bana ne diyen bir cumhurbaşkanı adayı. Afrin kahramanının apoletlerini sökeceğim diyen bir cumhurbaşkanı adayı. Bir polis memurumuza etmedik küfür, etmedik hakaret, ağza alınmayacak sözler söyleyen bir cumhurbaşkanı adayı.

"OYUNUZU ŞER ODAĞINA VERECEĞİNİZE MHP'YE VERİN"

MHP'ye işte ben kızdım da İyi Parti'ye gideceğim diyenlere, size buradan sesleniyorum, aklınızı başınıza alın. MHP'ye küstüm gidenlere de AK Parti'ye oy verin diye söylemiyorum size bunu, ama dönün gittiğiniz doğru yol değil, oyunuzu vereceksiniz MHP'ye verin, o şer odağına oy vermeyin. Size bir katkısı olmayacak, size bir getirisi olmayacak. Çünkü bu parti bir FETÖ projesidir. Bu parti FETÖ'nün adeta kurduğu bir partidir. Bunu hepiniz bir çocuğa sorsanız şu anda biliyor. Yarın sizi yüz üstü bırakacaklar. Vallahi ortada kalacaksınız.

"İNEBOLU BALIKÇI BARINAĞI İÇİN 3 PROJE YAPTIRDIK"

İnebolu Balıkçı Barınağının taslak 3 tane projesini yaptırdık. İnşallah birinde karar kılınacak. Seçimden sonraki süreçte de ihalesini yaptırmak için gerekirse canımızı feda edeceğiz. Balıkçılarımız bunu bilsin.

"BU MEYDANI ÇAKALLARA BIRAKMAYACAĞIZ"

Murat Demir'in milletvekilliği ile ilgili bir ihtiyacı yok. Ama bu memlekete hizmet etmek için Murat Demir'in çıkması gerekiyor. Bu meydanı çakallara biz bırakmayacağız. Biz hizmet için devam edeceğiz. Fırsatçılara, fitnecilere, fesatçılara biz ne İnebolu'yu bırakacağız, ne Kastamonu'yu bırakacağız, ne de Türkiye'yi bırakacağız.

Birinci önceliğimiz Cumhurbaşkanımızı Cumhur ittifakıyla güçlü bir şekilde çıkarmak, ikincisi ise güçlü bir meclis, güçlü bir şekilde AK Parti ve MHP'nin Ankara'da temsil edilmesi ve cumhurbaşkanımızı alacağı kararların hızlı bir şekilde geçirilmesi ve bu memleket için hizmete dönüştürülmesi.

"MURAT DEMİR OLAMAYACAKSA İBRAHİM MAŞALACI MECLİSE GİTMELİ"

Tabii ki bu seçimde her arkadaşımız çıkıp seçilmek için mücadele ediliyor. Ben 3. sıradayım. AK Parti'de listeye girmek onurların en büyüğüdür. Bu benim için en büyük onurdur. Üçüncü sırada Murat Demir ola ki sıkıntı oldu, ama Murat Demir olamayacaksa İbrahim Maşalacı meclise gitmeli. CHP adayı Hasan Baltacı gibi HDP'ye destek vermiş bir insanın Kastamonu'dan gitmesine müsaade etmeyin. Gidecekse İbrahim Maşalacı gitmeli, Murat Demir gitmeli. Bu bir gerçek.

"İNEBOLU LİMANI BİTME NOKTASINA YAKLAŞSIN, DEMİRYOLU İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Kastamonu'nun bir demiryolu meselesi var. Ben Kore ziyaretine gittiğimde Sayın Başbakanımızla birlikte, Demiryolları Genel Müdürümüz oradaydı. Onunla birlikte saatlerce bu konuyu konuştuk. İnşallah şu sözü aldım. İnebolu Limanı ihale edilsin, bitme noktasına yaklaşsın demiryolunu İnebolu'ya kadar getirmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bundan hiç kimsenin bir şüphesi olmasın. Çünkü demiryolunun bir cazibesi olması gerekiyor, o da nedir ticaret, lojistik. O zaman kamyoncuların işi de 10 kat artar. Limancı olduğum için bunu söylüyorum. Demiryolunun taşıyacağı yük ayrı, kamyonun taşıyacağı yük ayrı, onun için bunun için de mücadele edeceğiz.

HASAN BALTACI KASTAMONULU DEĞİL

Beyefendi demiş ki, sahil adayıyım diyen birisi var. Evet, benim doğduğum büyüdüğüm ev denize 50 metre. Kastamonu Cide Denizkonak köyü. Senin memleketin neresi çık da delikanlı gibi burada söyle. Ben sahilin adayıyım, Kastamonu'nun adayıyım. Evet, Boyabat da bizim memleketimiz, her taraf bizim memleketimiz. O zaman çık buraya, arkadaşlar benim memleketim Boyabat, ben size geldim, aday oldum, beni bağrınıza basın, bunu cesaretle çık da söyle. Geldiğinden beri bunu saklıyorsun, gazetecilere baskı yapıyorsun aman bunu paylaşmayın diye.

"İNEBOLU'DA AĞIR CEZA VARSA HAKKI KÖYLÜ'YE BORÇLUYUZ"

Bakın burada Ağır Ceza mahkemesi var. Hakkı Köylü'ye bazı laflar söyleniyor bazı yerlerde. Şunu üzerine basarak söylüyorum, bugün İnebolu'da Ağır Ceza var ve devam ediyorsa bunda tek ve tek etkili kişi olan Hakkı Köylü'dür, ona borçluyuz arkadaşlar.

Hakkı Köylü yüzde 99 Adalet Komisyonu Başkanı olacak. Bu görev kendisine tebliğ edilirse yapacağı ilk çalışma Çatalzeytin ve Bozkurt'a adliyelerini açtırmak olacak. Bana bunu kendisi söyledi. Yapacağım ilk iş bu olacak dedi.

Benim kapıma kim gelirse hangi partidensin diye asla demedim. Bunun en iyi şahidi Sayın İbrahim Maşalacı'dır. Ben onunla onun partisinden bir milletvekiliymişim gibi istişarelerde bulundum. Şunu da söyleyeyim, gizlemiyorum, ben eski ülkücüyüm. Ben hayatımdaki ilk oyumu rahmetli Alparslan Türkeş için kullandım. Ama şimdi ise Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın davası için ucunda ölüm dahi olsa bu yola çıktım, onunla birlikte kefen giydim, Allah'a şükür bu davaya da devam edeceğim. Biliyorum ki İbrahim Maşalacı da gitse, bizim için aynı şeyleri düşünecektir.