EVRENYE TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL 10 KÖYÜN ARASINDA


Açıklama: Hürriyet Gazetesi, Türkiye'nin en sakin ve güzel köylerini sıraladı. Hürriyet'in bayram tatilinde seyahate çıkacaklar için önerdiği 10 köyün arasında ilçemize bağlı Evrenye köyü de yer aldı.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 18 Ağustos 2018
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 08:34
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1351


Hürriyet Gazetesi, Türkiye'nin en sakin ve güzel köylerini sıraladı. Hürriyet'in bayram tatilinde seyahate çıkacaklar için önerdiği 10 köyün arasında ilçemize bağlı Evrenye köyü de yer aldı.

Bayramı kalabalıktan uzak geçirmek isteyenler için yaptığı araştırmayı okurlarıyla paylaşan Hürriyet Gazetesi'nin internet sayfasında, "Köy seyahatini seven gezginlerin planlarını biraz daha kolaylaştırmak için Türkiye'nin en sakin köylerini sizin için derledik... Bu bayram tatilinde şehir hayatının yoğunluğundan, gürültüsünden kaçıp dilediğinizce kafa dinleyin... Üstelik çoğunda deniz, kum ve güneş üçlüsünün keyfini de süreceksiniz" ifadelerine yer verildi.

Güzelliği ve sakinliğiyle sadece İnebolu'nun değil Türkiye'nin gözde köylerinden olan Evrenye köyümüze listede yer verildi. Karadeniz Bölgesi'nden listeye giren tek köy olan Evrenye'nin Hürriyet Gazetesi internet sayfasında tanıtımında şu bilgilere yer verildi: "Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde bulunan Evrenye Köyü, Karadeniz'in en güzel köylerinden. Karadeniz'in kıyısında, yemyeşil bir vadinin içinde bulunan köyün yeşili ayrı güzel, mavisi ayrı güzel. Güneşin denizden doğup, denizden battığı bu eşsiz köyün içerisinden çay akar. Köyün girişinde asırlık dev bir çınar var. Çınar altında oturup, Karadeniz'i seyretmek ayrı bir keyif. Denizi temiz olan Evrenye'de kadınlara özel plaj da bulunuyor. Kışın boşalan köy, yazın oldukça kalabalık"

Hürriyet'in internet sayfasında Türkiye'nin en sakin köyleri şöyle sıralandı:

1-Antalya Çınarlı Köyü

2-Bursa Gölyazı Köyü

3-Muğla Fethiye Faralya Köyü

4-İzmir Karaburun Köyü

5-Antalya Kaleköy

6-Isparta Eğirdir Akpınar Köyü

7-Çanakkale Kilitbahir Köyü

8-İzmir Selçuk Şirince Köyü

9-Kastamonu İnebolu Evrenye Köyü

10-Nevşehir Uçhisar Köyü.