KURBANINI PAYLAŞ, KARDEŞİNLE YAKINLAŞ


Açıklama: Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) ortaklaşa yürüttüğü 2018 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu kapsamında, İnebolu İlçe Müftülüğünde TDV İnebolu Şubesi tarafından vekaletle kurban bağışı işlemleri sürdürülüyor.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 18 Ağustos 2018
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 13:14
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1352


Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) ortaklaşa yürüttüğü 2018 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu kapsamında, İnebolu İlçe Müftülüğünde TDV İnebolu Şubesi tarafından vekaletle kurban bağışı işlemleri sürdürülüyor.

TDV'nin "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla başlattığı organizasyona Kaymakam Atakan Atasoy da destek verdi. Türkiye Diyanet Vakfı'na 3 hisse kurban bağışlayan Kaymakam Atasoy, TDV'nin yurtiçi ve yurtdışında yaptığı hizmetleri takdirle karşıladığını belirtip teşekkür etti. 

Kaymakamlık makamında kurban bağış makbuzunu Atasoy'a takdim eden İlçe Müftüsü Abdullah Bora ise, Türkiye Diyanet Vakfı'nın bu yıl 145 ülkede mazlum, mağdur ve fakirin yardımına koşarak halkımızın emanetlerini hak sahiplerine ulaştırılacağını ifade ederek, "Bu hayır faaliyetlerinde Türkiye Diyanet  Vakfını tercih eden sayın Kaymakamımıza ve tüm bağışçılara Türkiye Diyanet Vakfı ailesi adına teşekkür ederim” dedi.

Müftülük'ten alınan bilgiye göre, Vekaletle Kurban Kesimi için bu yıl “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” sloganı belirlendi.  TDV’nin,  Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği içinde kurbanlarını dini usullere uygun bir şeklide kesilmesini ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını isteyen vatandaşlara 1993 yılından beri yardımcı olunduğu bildirildi.

Yurt içinde 280 noktada, yurt dışında ise 145 ülkenin 436 bölgesinde kesim ve dağıtım yapılacağı bildirilen vekalet yoluyla kurban kesim bedellerinin yurt içinde 850 TL, yurt dışında ise 625 TL olarak belirlendiği belirtilerek, “Vatandaşlarımız, www.diyanetvakfi.org.tr ve bagis.diyanetvakfi.org.tr adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra ilçe müftülüğümüze bizzat veya bir yakını arıcılığıyla müracaat ederek vekalet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebileceklerdir" denildi.

Vatandaşlar, 20 Ağustos Pazartesi günü (arefe günü) saat 12:00’ye kadar,  bankalarda, internet bankacılığı üzerinden ve İnebolu Müftülüğüne bizzat gelerek kurban bedelini nakit vererek makbuz karşılığında işlem yaptırabilecekler.

İlçe Müftülüğü'nün açıklamasında, “Duamız, kurbanların aziz vatanımızda birlik ve bütünlüğümüzün, samimiyet ve kardeşliğimizin güçlenmesine vesile olması, Müslüman coğrafyalarda elimizin ulaştığı her noktaya barış, bereket, esenlik ve merhamet taşımasını diliyoruz” denildi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da cömert ve özverili milletimizin kurbanları dünya üzerinde en ücra ülkelere ulaşan birer güven ve muhabbet mektubu olması  dileklerinde bulunuldu.