HAYDİ ÇOCUKLAR SPOR SALONUNA, BASKETBOL ÖĞRENMEYE...


Açıklama: "Ağaç yaşken eğilir" atasözünü her daim kulağına küpe yapan biz büyükler çocuklarının mutluluğu ve aynı zamanda geleceklerine yön verecek her türlü sosyal etkinlikten istifade etmelerini sağlamak için çabalıyor, gayret gösteriyoruz.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 24 Mayıs 2019
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 03:41
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1515


"Ağaç yaşken eğilir" atasözünü her daim kulağına küpe yapan biz büyükler çocuklarının mutluluğu ve aynı zamanda geleceklerine yön verecek her türlü sosyal etkinlikten istifade etmelerini sağlamak için çabalıyor, gayret gösteriyoruz. 

Tabii ki ilçemizde mevcut imkanları kullanarak bu amaca ulaşıyor, pek çok imkansızlıklarla karşı karşıya olduğumuzun da bilinmesini istiyoruz. 

Mesela kapalı bir yüzme havuzunun olmayışı çocuklarımızın küçük yaştan itibaren yüzme öğrenebilme fırsatını yok ediyor. Bunun için denizden istifade edileceği düşünülüp, her türlü şartın oluşması halinde bu amaca ulaşılsa da, bunun çok kısıtlı bir imkan olduğu görülmekte. Bu arada İnebolu'nun hakkının gaspedildiği yüzme havuzu konusunun unutulmaması için bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyorum.  Günümüzde yapımı devam eden adliye sarayının yeri adalet bakanlığına geçmeden önce gençlik ve spor bakanlığına aitti. Bu yere yarı olimpik yüzme havuzu yapılması planlanmış, projesi ve ödeneği çıkmış, ihale aşaması bekleniyordu. İnebolu kapalı bir yüzme havuzuna kavuşacaktı. Ne yazık ki planlandığı gibi olmadı ve sihirli bir el İnebolu'ya yapılacak bu hizmeti kendi seçim bölgesi Karabük'e kaydırdı. Bu el, dönemin spordan sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'den başkası değildi. Günümüzde Karabük'teki bu havuzda yılda 1500 çocuğun yüzme kurslarına katılarak yüzme öğrendiği haberleri yapılıyor. İnebolu'daki çocuklara ise kaderine boyun eğmekten başka çare kalmıyor ! Bu durumda İnebolu'da siyaset yapanlara ise önemli bir görev düşüyor. Bu olaya inat ilçemize olimpik bir yüzme havuzu kazandırmak, 15 yıl gecikmeli de olsa hak edilen hizmeti İnebolu halkı ile buluşturmak. 

Tenise merak eden, ilgi duyan, yeteneği olan çocuklarımız için ilçemizde bir tenis kortunun olmayışı yine bir imkansızlığın göstergesi olarak duruyor. 

Jimnastik, atletizm, güreş, judo, tekvando, uzun atlama, yüksek atlama gibi pek çok branşın varlığından da söz edilemiyor. 

Her daim birinci sırada ilgi duyulan futbol, ilçemizde yıllardır alt yapısı olan ve çeşitli yaş gruplarında müsabakalara katılarak ilçemizin adını duyurmaya çalışan spor branşı olarak görülüyor. Tabii ki bu spor da özverili ve gönüllü yöneticilerin gayretleriyle sürdürülüyor. 

Son yıllarda yine hentbol alt yapısı oluşturmak için çabalayan ve  beraberinde başarıya ulaşarak bizleri mutlu eden sporcu ve yöneticileri de takdir etmek gerekiyor. 

Ama ne yazık ki uzun yıllardır İnebolu'da çocuklarımız için basketbol branşında herhangi bir faaliyete şahit olunmuyorsa da, geçtiğimiz cumartesi günü kapalı spor salonu cıvıl cıvıl bir görüntüye sahne olmuştu. Bunun mutlaka bir sebebi olmalıydı. Hiçbir şeyin durup dururken ve kendi kendine gelişmesi mümkün değildi. Basketbola ilgi duyan yaklaşık 80 çocuk yaş gruplarına göre seçmelere tabi tutulup, temelden başlayan bir eğitimle geleceğin basketçileri olmaya aday bir görüntü veriyordu. 

Evet, ilçemize bir basketbol antrenörü ataması yapılmış, çok zaman kaybetmeden çalışmalara başlanmıştı. Ben de kızımı izlemek için gittiğim spor salonunda Melih hocanın özveriyle ve severek basketbol öğretme çabasına şahit oldum. Hafta sonu olması dolayısıyla pek çok idarecinin tatil yaptığı o gün gençlik ve spor ilçe müdürlüğüne vekalet eden Hakan Civelekoğlu'nun bizzat yapılan çalışmaların takipçisi olduğunu gözlemledim. Aynı şekilde spor salonu personeli de sporun gelişmesine katkıda bulunmak için işinin başındaydı. Tüm bu çabaların takdir edilmesi ve desteklenmesi gerektiğini düşünen ve özellikle basketbol ile ilgili her projenin yanında olacağımın bilinmesini isterim. 

Spor salonunu aktif hale getirmek orayı yöneten idarecilerin ve spora gönül vermiş, hatta meslek olarak seçmiş beden eğitimi öğretmenlerinin gayretleriyle olacaktır. Sayıları  azımsanmayacak beden hocasının ilçemize tayin olduğu şu dönemde farklı spor branşlarında yapılacak her türlü   faaliyetin çocuklarımızın gelişmesine katkıda bulunacağı aşikardır. 

Uzun yıllardır Türkiye şampiyonalarına ev sahipliği yapamayan İnebolu spor salonu eski günlerini arar hale gelmiştir. Bu konu ile ilgili girişimlerin de en kısa zamanda yetkililer tarafından talepte bulunularak  çeşitli spor aktivitelerinin ilçemizde yapılması sağlanmalı, bu tarz turnuvaların  hem ekonomik kazanım, hemde tanıtım fırsatı olduğu göz ardı edilmemelidir.