ANILARLA İNEBOLU HİZMETİNDE BİR ÇINAR-1


Açıklama: Unutmayacağız, unutturmayacağız dedik! İyi insanların, hayırseverlerin, topluma faydalı bireyler olup hizmet edenlerin, amel defterinin kapanmayacağını söyledik.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 07 Eylül 2019
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 17:16
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1566


Unutmayacağız, unutturmayacağız dedik!

İyi insanların, hayırseverlerin, topluma faydalı bireyler olup hizmet edenlerin, amel defterinin kapanmayacağını söyledik.

Her türlü övgüyü hak eden değerlere sahip çıkmak ve kıymetli olduklarını hissettirmek gerektiğini üstüne basa basa tekrarladık.

İnebolu sevdasını her fırsatta dile getiren ve bu sevgiyi kurduğu İnebolu Çevresi Sağlık ve Eğitim Vakfının vasıtasıyla memleketine hizmet ederek gösteren Dr. Salih OSMANOĞLU İnebolu'muzun en önemli hayırseveridir.

Yaklaşık iki buçuk ay önce ebediyete uğurladığımız Dr. Salih OSMANOĞLU'na ithafen 2008 yılında bir anı kitabı hazırlanmış ve basılmıştır. Bir kaç günde  tamamını okuduğum 320 sayfalık kitapta herkese nasip olmayacak görüş, duygu ve düşünceler paylaşılmıştır.

Bu kitabın varlığından pek çoğumuzun haberdar olmadığını ve dolayısıyla okunmadığını varsayarak, Dr. Salih OSMANOĞLU hakkında kimlerin neler söylediğinin bilinmesini istedim.

"Küçükken sırtımızı dayadığımız, zaman geçtikçe ve hayatımızla ilgili kararlar almamız gerektiğinde idolümüz. Gururla herkese anlatabilecek bir dedemiz olduğunu fark ettiğimizde ise bizim kahramanımız olmuştun."
                   Torunları; Alara - Burcu

"Benim değerlendirmeme göre, Dr. Salih Osmanoğlu bu devirde artık nesli tükenmiş bir varlık; nazik, kibar, dikkatli, ilgili ve içtenlikli bir doktor, saygın bir kişilik, yüreği geniş bir dosttur. "
             Alev Coşkun; Eski Turizm Bakanı

"Tüm insanlara sonsuz bir hoşgörü ve merhametle yaklaşan, adalet duygusunu ilke edinmiş,her olayı tevekkülle karşılama ve şükretme felsefesi ile hayata bakan ve bu değerleri çevresine ve hemşehrilerine yansıtarak İnebolu'nun gelişmesine önemli katkısı olan sevgili babam, benim gurur kaynağımdır."
                     Kızı; Prof. Dr. Arzu Seven 

"Fiziki yapısı, zihninin berraklığı ve vizyonu ile neredeyse bizlere yaşıt göründüğü için, kendisine hep ağabey diye hitap ettim. O da beni yeğeni yerine, belki de oğlu olmadığı için oğlu yerine koymakla birlikte kardeşi gibi davrandı. Özel hastaneciliğin duayeni olduğu için, görüşleri doğrultusunda Kastamonu'da ve bölgede ki ilk özel hastaneyi kurduk. Hastanemizin büyüme ve gelişme aşamasında Salih Ağabeyin görüşleri, önerileri bizim için her zaman rehber oldu."
        Dr. Atıf Uğurlu; Özel Uğurlu Hastanesi

"Dede-torun olarak gerçekleştirdiğimiz İsviçre ve İnebolu gezileri unutulmaz anılarıyla beraber benim hayatımda önemli bir yer etti. Yattığım yatağın gecenin ortasında kırılması, kediye karşı olan korkum, İnebolu'daki ağırlanışımız ve İnebolu kurtuluş seremonisi güzel ve unutamayacağım anılardan sadece birkaç tanesi. Dedem olduğun için gurur duyuyorum."
                       Torunu; Barış M. Seven

"Allah Salih Ağabeyimizi başımızdan eksik etmesin, daha çok uzun yıllar 9 Haziran ve 25 Ağustos kutlamaları için İnebolu'ya gitmemizi ve o beldeyi, o şehri görmeyi, o havayı teneffüs etmeyi, o güzel denizi ve güneşin doğuşunu-batışını seyretmeyi nasip etsin Salih Ağabey ile birlikte."
      Bülent Özyürük; İnebolu'ya Salih           Osmanoğlu'nun kazandırdığı hayırsever  

"Sayın vizyon sahibi büyüğüm; Bize İnebolu'yu düşünmeyi, sevdiği beldeye faydalı olmayı, yatırım yapmayı siz öğrettiniz. Keşke her işadamı doğduğu topraklara faydalı yatırımlar yapsa, Anadolu bu durumda olur mu? Ne kadar güzel örneksiniz. Kurduğunuz ve başında bulunduğunuz vakıfla 'Sabahat Bahriyeli huzurevinin ' yapılmasına vesile olduğunuz için tekrar teşekkür ederim. Sizi izlemeye ve örnek almaya devam edeceğim. "
                   Prof. Dr. Burhan Bahriyeli

"Sayın Doktor Salih Beyefendi kendi doğum yeri olan yöreye hizmet etmenin bir ibadet olduğunu gönlünde yaşatan insandır. Kastamonu ve İnebolu'da yaptırdığı eserler ve ekonomik katkı sağlama çabaları inanılmaz etkinliklerdir."
   Cahit Aral; Sanayi ve Ticaret eski Bakanı

"Ben Dr. Salih Osmanoğlu'nu bir sağlık savaşçısı olarak tanıdım. Sonra onun bir demokrasi savaşçısı olduğunu gördüm. Daha sonra bir hukuk ve adalet savaşçısı kimliğini keşfettim. Bütün savaşımlarını Atatürkçülük şemsiyesi altında bütünleştiren Salih Osmanoğlu'nu saygıyla selamlıyorum. "
                       Prof. Dr. Emre Kongar

"Bir gün Salih bey beni telefonla arayarak, Kastamonu'daki kültür hamlesine bir katkı sağlamak için İnebolu'da bulunan kendilerine ait tarihi konağı Vakfa bağışlama ve onarma kararı aldıklarını söyledi. Böyle bir yaklaşım beni çok sevindirdi. Gerçekten söylediklerini kısa sürede yaptı ve annesinin adını taşıyan konak onarılarak 'Nezihe Battal kültür evi' adında bir müze haline getirildi. Kültürel değerlerin horlandığı ve tahrip edildiği bir ülkede Kastamonu Valisi olarak yaptığımız tarihi eserleri onarma ve onlara işlev verme çalışmaları Salih beyi heyecanlandırmış ve tereddüt etmeden buna katkı sağlamıştır."
                Enis Yeter; Kastamonu Valisi

"Ben kalbi iyilik, dürüstlük ve insan sevgisiyle çarpan, herkese yardım elini uzatarak çok kişinin gönlünde taht kuran, çok çalışkan, şahsına münhasır, çok özel ve çok güzel bir insanın, Dr. Salih Osmanoğlu'nun küçük kızı olmanın mutluluğunu ve gururunu taşıyorum."
                        Kızı; Esra Söylemezoğlu

(Devam Edecek)