ANILARLA İNEBOLU HİZMETİNDE BİR ÇINAR-2


Açıklama: "45 yıllık dostluğumuzda, bir gün bile incinmediğim, güler yüzlü, tatlı dilli, doğru sözlüdür. Vakarlı, kibar, ağırbaşlı, haysiyetlidir. Vaktini boş geçirmez. Sanki insanlara faydalı olmak için görevlendirilmiş gibidir. Yüreği sevgi doludur, insanları sever. Tabii ki insanlar da onu çok sever. Her şeyin hocasıdır. Tavlanın profesörüdür."
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 13 Eylül 2019
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 11:05
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1568


"45 yıllık dostluğumuzda, bir gün bile incinmediğim, güler yüzlü, tatlı dilli, doğru sözlüdür. Vakarlı, kibar, ağırbaşlı, haysiyetlidir. Vaktini boş geçirmez. Sanki insanlara faydalı olmak için görevlendirilmiş gibidir. Yüreği sevgi doludur, insanları sever. Tabii ki insanlar da onu çok sever. Her şeyin hocasıdır. Tavlanın profesörüdür."

Faruk İçil

"Doğduğu topraklara bu kadar bağlı, yüreği memleketi için çarpan, bu konuda maddi manevi hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan bir başkasını görmedim. Geleceğe yapılan en büyük yatırım eğitime yapılandır. Memleketimize hayırlı eserler kazandıran Salih Ağabeyin daha nice hayırlı hizmetler için önderlik yapmasını temenni ederim. "

 Halit Taşlıgil

"Dr. Salih bey İnebolu'yu taşı ile toprağı ile sever. İnebolu'nun ismini duyduğunda gözlerinin nasıl parladığını, nasıl bir başka renk aldığını hissedersiniz. İnebolu'dan söz edildiğinde veya İnebolu ile ilgili bir şeyler yapıldığında nasıl mutlu olduğunu görürsünüz. O'nun İnebolu sevgisini yakın arkadaşlarına ve dostlarına da aşılaması, İnebolu'ya ilkokul ile öğrenci yurtları olarak hizmete dönüşmüştür."

Metin Eyi; İnebolu ve Çevresi Sağlık Eğitim Vakfı Bşk.

"İnebolu'dan Abana istikametine sahil yolu yoktu. Ulaşım kayık ve motorlarla yapılırdı. Devrin Valisi ' Dozerin yakıt giderine yardımcı olursanız sahil yolunu açarız ' dediler.Bunun üzerine komite oluşturuldu. İstanbul'a gönderildi. İstanbul'da bulunan hemşehrilerimizin katkılarıyla yüzbin lira toplandı ve ilgililere takdim edildi. Yolun açılmasına başlandı ve İnebolu-Abana yolu açıldı."

Kemal Örüklü; Emekli Öğretmen

"Babam'ın, Salih beyin hayata dair insanlara çok önemli reçetesi vardır. Sırasıyla; Hoşgör, Boşver, Aldırma, Şükret, Beterin beteri var. Diğer bir reçete ise 'Su' içmektir. Doktorların verdiği ilaçların tesirinin bir faydası varsa su içmenin on faydası olduğunu söyler. Son reçetesi ise devamlı olarak hareket etmek. Bu üç reçeteyi her daim insanlarla paylaşan Salih bey şişmanları hiç bir zaman sevmezdi.  Hastalıkların en büyük etkeninin şişmanlık-kilo ve sigara-alkol kullanımından kaynaklandığını söylerdi."

Damadı; İlhan Söylemezoğlu

"Devletin, milletin unuttuğu İnebolu, sinesinden kopup giden kimi hemşehrilerimiz için de sadece nüfus cüzdanlarında doğdukları yer olarak yazılı kalmaktan öte gitmedi. Kimi hemşehrilerimiz ise memleketine olan vefa duygusunu yüreğinde hep yaşattı. Bunlardan biri olan Dr. Salih Osmanoğlu özü sözü bir olan, çocuk yaşta ayrıldığı memleketine vefa borcunu kat kat ödeyen, verdiği sözün arkasında duran, siyaseti bütün işlerinden uzak tutmasını bilen, hayırsever örnek bir şahsiyettir. O'nun İnebolu'lu olması İnebolu için bir şanstır. Dr. Salih Osmanoğlu İnebolu'nun Kadir Has'ı, İzzet Baysal'ı olmuştur.”

Kadir Yıldırım; Yeni İnebolu Gazetesi

"İnsan sevgisi, ülke sevgisi ve Atatürk sevgisi o kadar büyüktür ki anlatmak zordur. İnebolu'da 2007 yılında yapılan Atatürk'ün balmumu heykeli açılışı töreninde gözlerindeki gurur, mutluluk ve birkaç damla gözyaşı çok güzel anlatır bu duygularını."

Prof. Dr. Rıdvan Seven; Damadı

"Salih çok iyi bir dosttur ve çok iyi bir yol arkadaşıdır. Uysaldır, uyumludur, hoşgörülüdür, sabırlıdır. Her şeye evet der, içki hariç."

 Prof. Dr. Tarık Minkari

"Dr. Salih Osmanoğlu'nun yanında Osmanoğlu hastanesinde 35 yılını dolduran bir çalışanım. Evimde ve ailemin yanında geçirmiş olduğumdan daha çoğu hastanede geçmiş bir zaman dilimi. Çalışanlarına sahip çıkan bir işveren olması hastanenin uzun yıllar aynı kişilerle devam etmesini sağlamıştır. Bu özelliğiyle Osmanoğlu hastanesi hiçbir zaman 'insan harcama makinesi ' olmamıştır."

Taylan Akbaba

"Etrafımızda ve yaşamımızdaki çınar ağaçları artık giderek azalıyor. Bu yaşlı çınar ağaçları uzun yaşamları boyunca hayatın her mevsimini defalarca görmenin ve yaşamanın verdiği bilgelikle mağrurdurlar. Ama tüm ihtişamlarına rağmen yerdede göktede dalları vardır. Kimseye tepeden bakmayacak kadar mütevazidirler. Yıllara meydan okurken onları dimdik ayakta tutan öz suyundaki dürüstlük ve vefadır. Dayım Dr. Salih Osmanoğlu hem aile büyüğüm olarak hem de meslektaşım olarak çevremde tanımlayabileceğim nadir çınarlardan biridir."

Prof. Dr. Uğur Korman

"Anadolu ihtilalini yapan Türk ulusunun zaferi için, Karadeniz'deki teknelerden yarı bellerine kadar suya girip, silah ve mühimmat sandıklarını karaya çıkarıp, kağnı arabaları ve sırtlarında, o dağlar ve tepelerden Sakarya'ya,  Dumlupınar'a ulaştıran İnebolu'luların o zamanki  heyecanı ile Bana Atatürk'ün balmumu heykelini yaptırmak isteyen  Salih bey'de aynı kararlılık ve heyecanı gördüm."

Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen; Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı

"Olaylara hep pozitif bakar, bir diğer deyimle 'Bardağın dolu kısmını 'görür. Bu nedenle konuşması, bakışları, tavırları insanı rahatlatır. O'ndan hep iyi elektrik alırsınız. Sabahları erken kalkar, düzenli yürüyüş yapar ve iki saat yüzer. Sağlığına çok dikkat eder. Sohbetlerinde, az yemenin insanı sağlıklı yaptığını, stresten uzak durmaya gayret ettiğini, varlıklı insanların kazançlarının büyük bölümünü hayırlara, insana hizmete sunmanın insanı mutlu eden bir felsefe olduğundan söz eder."

Yılmaz Ulusoy

"Dostuna ve dostluklarına son derece önem veren, dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma kültürünü ön plana çıkaran tavrınız, nezaket ve zarafetiniz bizlere ve toplumumuza daima örnek olacaktır."          

Mustafa Sarıgül; Şişli eski Belediye   Başkanı

Evet pek çok değerli şahsiyetin çok özel duygu ve düşüncelerini ifade ettiği anı kitabından seçtiklerimle bu hafta okuyucularıma konuk oldum. Bizlerden sadece dua bekleyen merhum Dr. Salih Osmanoğlu'nun ruhuna 3 İhlas 1 Fatiha göndermeyi ihmal etmeyelim. Bu vesileyle ruhunu şad edelim.