ŞEHİT ABİSİ KASTAMONU VALİSİ


Açıklama: Yeni atanan Valimiz ayağının tozuyla Kastamonu'da bir ziyaret gerçekleştirmek ister.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 26 Haziran 2020
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 15:08
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1719


Yeni atanan Valimiz ayağının tozuyla Kastamonu'da bir ziyaret gerçekleştirmek ister.

Seçilen yer ve gün itibariyle, önemli ve çok anlamlı olan bu ziyaret bir şehit ailesine yapılacaktır. O gün Babalar Günüdür ve Vali beyin Kastamonu'da gerçekleştireceği ilk ziyarettir. Dolayısıyla şehit babasının Babalar Günü de kutlanacaktır.

Yola çıkılmış ve şehit ailesinin evine yaklaşılmıştır.

Yolculuk sırasında ziyaret edilecek aile ve şehit oğlu hakkında İl Jandarma Komutanı tarafından verilen bilgi dikkat çekicidir.

Van iline bağlı Çatak ilçesinde 1993 yılında vatani görevini yaparken bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen hain saldırıda şehit düşen Selahattin Tokat'ın bilgisi Vali beyi hayrete düşürür. Çünkü aynı yıl ve aynı yerde kardeşi Ali Çakır'ın şehadeti ile kardeş acısı yaşamıştır.

Bu ilâhi bir tevafuktur. .

Eve gelinir ve şehit babası Sadık Tokat ile 1993 yılında yaşanan acı tazelenir. Vali bey o günü sanki tekrar yaşar. Duygulanır ve gözleri dolar.

Yağmura rağmen şehidin mezarı başına gidilir ve dua edilir.

Aynı gün şehitlik mertebesine ulaşan Selahattin Tokat ve Ali Çakır'ın birlikte çekilmiş fotoğraflarının olup olmadığı merak edilir ve albümler karıştırılır.

Artık Vali bey fırsat buldukça kader ortaklığı yaşadığı şehit ailesini ziyaret edecektir.

Kastamonu'da her zaman gideceği bir kapı açılmıştır.

Zaten vatan-millet için şehit olan kahramanlarımızın aileleri her daim devletin baş tacı değil midir?

Sayın Valimizin ise  hem Devleti temsil etme hem de şehit ailesi olma özelliği vardır.

Kurtuluş Savaşının simge şehirlerinden birisi olan, eşsiz tarihi ve doğası ile huzur bölgesi, evliyalar diyarı, kadim şehir olarak tanımladığı ilimize Vali olarak atanmıştır.

Kastamonu Valisi aynı zamanda bir şehit abisidir.

Bu durum tüm Kastamonu halkı için gurur vesilesidir.

Valimizin göreve başladığı günkü konuşması hayli dikkat çekicidir.

Makam odasında oturarak değil de, sahada halkın arasında yapılacak bir idarecilik benimsenecektir.

Mazluma, yetime, ihtiyaç sahibine, engelliye, yaşlıya, gence ve öğrencilere devletin desteği ve şefkati en üst düzeyde hissettirilecektir.

İstişareye açık, sorunları taraflarıyla konuşarak ve görüşerek çözme gayreti içerisinde olan bir yönetim anlayışı hakim olacaktır.

Eğitimden sağlığa, güvenlikten ulaşıma, altyapıdan tarıma-ekonomik büyümeye, spordan turizme ve sürdürülebilir kalkınmaya kadar tüm alanlarda Kastamonu ilinin daha ileriye taşınması hedeflenecektir.

Bizlere düşen ise Sayın Valimizin hayırlı hizmetlerle adını unutulmazlar arasına yazdıran bir idareci olmasını temenni etmek ve başarılar dilemektir.

Bu vesileyle şehitlik mertebesine erişen kardeş Ali Çakır'a ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet dileyerek dua etmektir.

Bülent YAĞCIOĞLU/Yeni İnebolu Gazetesi