BELEDİYEDEN ARAÇ MUAYENE İSTASYONU İÇİN ARSA SATIŞI


Açıklama: Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, İnebolu'nun yıllardır beklentisi olan ancak bir türlü gerçekleştirilemeyen Araç Muayene İstasyonu'nun açılması şartıyla Yakaboyu Mahallesi İskelle Burnu mevkiindeki takribi 5 bin 500 metrekarelik arsayı açık ihale ile satışa çıkardıklarını açıkladı.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 03 Temmuz 2020
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 15:21
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1722


Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, İnebolu'nun yıllardır beklentisi olan ancak bir türlü gerçekleştirilemeyen Araç Muayene İstasyonu'nun açılması şartıyla Yakaboyu Mahallesi İskelle Burnu mevkiindeki takribi 5 bin 500 metrekarelik arsayı açık ihale ile satışa çıkardıklarını açıkladı.

Belediye Başkanı Özay, gazetemize yaptığı açıklamada, AK Parti İlçe Başkanlığı görevine seçildiği günden bu güne kadar yaklaşık 3 yıldır İnebolu'ya Araç Muayene İstasyonu kazandırmak için çaba gösterdiklerini söyledi.

Belediye Başkanı seçildikten sonra konuyu takip ettiğini belirten Başkan Özay, "AK Parti İlçe Başkanı olduğumdan beri bu konuyla uğraşıyoruz. Belediye Başkanlığı nasip oldu. Söz verdiğimiz projelerin içinde araç muayene istasyonu da vardı. Araç muayene istasyonunu inşallah ilçemize kazandıracağız" dedi.

İHALE 14 TEMMUZ'TA

Mülkiyeti İnebolu Belediyesi'ne ait Yakaboyu Mahallesi İskelle Burnu mevkiinde bulunan takribi 5 bin 500 metrekarelik iki parsel arsayı "Araç Muayene İstasyonu" açılması şartıyla açık ihale ile satışa çıkardıklarını ifade eden Belediye Başkanı Özay, "14 Temmuz 2020 tarihinde Araç Muayene İstasyonu yeri ile ilgili ihalemizi inşallah yapacağız. İnşallah memleketimize İnebolu'daki sanayici esnafımıza ve diğer esnafa arkadaşlarımıza faydalı olacak. 14 Temmuz'dan sonra sürecin hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için elimizden geleni yapacağımızı belirtmek istiyorum" dedi.

YILLIK 60 BİN KİŞİ GELECEK

İnebolu ve çevre ilçelerden Araç Muayene İstasyonu'na yılda 60 bin kişinin gelmesinin beklendiğini belirten Belediye Başkanı Özay, "Yılda 60 bin civarında insanın araç muayene istasyonuna geleceğini tahmin ediyoruz. Bu ortalama ayda 5 bin kişi civarına tekabül ediyor. İnebolu'da fırıncısından lokantacısına, kahvehanecisinden tamircisine, bütün atölyelere bir katkı sağlayacak. Bunun yanında araç muayene istasyonunda personel istihdamı sağlayacak. Bu personeller ilçemizden alınacak" diye konuştu.

"HER ŞEYE MUHALEFET OLAN BİR GRUP VAR"

Yaptıkları hizmetlerin engellenmek istendiğini ifade eden Belediye Başkanı Özay şunları söyledi:

"Bu arada İnebolu'da her şeye muhalefet olan bir grup var. Bunu başka yerlere çekmek isteyecekler, memleketimize yapılan hizmetleri engellemek isteyecekler. Ben inanıyorum ki sanayici esnafımız da bu şekilde tevessül etmek isteyenlere gereken cevabı onlarla yaptığı işlerde gösterecektir. Buna kesinlikle inancım sonsuzdur. Kedi uzanamadığı ciğere mundar der. Biz ilçemize hizmet etmek istiyoruz. Bazıları gibi şahsımıza bir talebimiz şimdiye kadar olmadı. Bizim amacımız ilçemizin kalkınması, ilçemizin ileri gitmesi. Biz yapılamaz dedikleri karayolları otogar köprüsünün 20 Temmuz'da ihaleye çıkacağını açıkladık. İnanmıyorlardı, bizim arkadaşlarımızla iddiaya giriyorlardı. Allah'ın izniyle Karayolları Bölge Müdürlüğümüz tarafından ilanı yapıldı ve 20 Temmuz'da ihaleye çıkacak. Biz İnebolu Belediyesi, Meclisi, Encümeni ve Fen İşleri ve İmar Komisyonu ile beraber yaptığımız çalışma neticesinde Araç Muayene İstasyonu alanını da satışa hazır hale getirdik. İnşallah ilçemize hayırlı olacak, ilçemiz esnafını rahatlatacak ve piyasada hareket olacak."