DOĞANYURT SAHİL


Açıklama: Bu haftaki yazımızda, hafta sonu İnebolu dışına çıkmak isteyip ama çokta uzağa gitmek istemeyenler için bir yer önerisinde bulunmak istiyorum. İnebolu’dan yola çıktığınızda yaklaşık 45 dakika sonra ulaşabileceğiniz bir yer. Burası aslında yaklaşık 30 sene önce İnebolu’ya bağlı bir bucakken bir ilçe olan Doğanyurt…
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 04 Temmuz 2020
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 11:25
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1725


Bu haftaki yazımızda, hafta sonu İnebolu dışına çıkmak isteyip ama çokta uzağa gitmek istemeyenler için bir yer önerisinde bulunmak istiyorum. İnebolu’dan yola çıktığınızda yaklaşık 45 dakika sonra ulaşabileceğiniz bir yer. Burası aslında yaklaşık 30 sene önce İnebolu’ya bağlı bir bucakken bir ilçe olan Doğanyurt…

Koronavirüs nedeniyle tedirginlik içinde olan bizler için gönül rahatlığıyla denize girebileceğiniz, hemen yanında bulunan işletmesini Devrim Uçar’ın yaptığı aile çay bahçesinde vakit geçirebileceğiniz bir yeri, belki bilmeyenler için tekrardan hatırlatmak isterim. Şimdiden söylemekte fayda var; denemesi bedava.

Neden Tercih Edilebilir?

Denize girenler için yeteri kadar bir sığ olan Doğanyurt sahil, özelikle çocuklar için bu özelliğiyle tercih edilebilecek bir seçenek.

Denize sıfır olan bir aile çay bahçesinden bahsetmekte fayda var. Çocukları denize girip kendisi girmek istemeyen ebeveynler için çay bahçesinde çaylarını içerken beş metre uzaklıktaki denizi seyretme fırsatı.

Şehrin neredeyse içinde olan bu mekan ihtiyaç halinde,şehir merkezinde bulunan market vb. yerleri fazla uzağa gitmeden kullanabilme imkanı.

En önemlisi ise gerçekten,tam bir aile mekanı olması.

Nasıl Daha İyi Olabilirdi?

Her ne kadar iyi özellikleri ön planda olsa bile birtakım eksik yanlarından da bahsetmek isterim.

Sahil boyunca güneşlenmek vs. isteyenler için bir çalışma yapılıp, büyük taşlar kaldırılıp, yerine ince kum serilmesi,duşların ver soyunma kabinlerin sayısının arttırılması, deniz içi temizliğinin daha sık yapılması  hiç de fena olmaz.

Diyeceğim şudur ki; resmiyette 1990’da ayrılan bu iki ilçe aslında gönül bağını hiç koparmamıştır. Hatta bazen birçok Doğanyurtlunun bizzat geçmişken gelen ağız alışkanlığı nedeniyle İneboluluyum dediğine ve yine birçok Doğanyurt derneğinin çıkardıkları takvimlerin bir kenarına İnebolu fotoğrafının koydurduğunu gördüm. Bu nedenle bir hafta sonu Doğanyurt’a gelip, hem yerel esnafa hem de keşfedilmemiş Batı Karadeniz’in keşfedilmemiş coğrafyasını önermek istedim.

(Daha sakin bir deniz ortamı isteyenler için yine Doğanyurt ilçesine bağlı Kayran Köyü bir diğer seçenek.)

Denemek bedava…