AYAĞIMIZIN DİBİNDEKİ GÜZELLİK ERSİZLERDERE KANYONU


Açıklama: İnebolu'dan çıkıpta Kastamonu'ya doğru yol alırken muhteşem Ersizler kayalıkları hepimizin dikkatini çekmiştir mutlaka, fakat hangimizin aklına gelir bu kayalıkların dibinde keşfedilmeyi bekleyen, saklı kalmış bir doğal hazinenin var olduğu.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 14 Kasım 2020
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 21:39
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1775


İnebolu'dan çıkıpta Kastamonu'ya doğru yol alırken muhteşem Ersizler kayalıkları hepimizin dikkatini çekmiştir mutlaka, fakat hangimizin aklına gelir bu kayalıkların dibinde keşfedilmeyi bekleyen, saklı kalmış bir doğal hazinenin var olduğu.

Birileri gezecek, görecek, üstüne üstlük birde çekim yapacak, bizim gözümüzün içine sokacak, ancak o zaman farkına varacağız, onu da seyredersek tabii...

Gerçekten gezilmeye-görülmeye değer.

Macera tutkunları için anlatılmaz-yaşanır denilecek kadar muhteşem bir yer.

Doğanın yüzbinlerce ya da milyonlarca yılda oluşturduğu bir güzellik.

Bizlere mesafe olarak çok yakın olsa da, mantalite olarak uzak bir doğa harikası.

Cazibesiyle, gizemiyle, keşfedilmemiş güzellikleriyle ve en önemlisi bozulmamışlığıyla tabiatın armağanı.

Acaba kaç kişi İnebolu'dan çıkıp Ersizlerdere Kanyonunu gezdi, gördü. Herhalde iki elin parmaklarını geçmiyordur.

İnebolu'nun gururu kardeşimiz Adem Salcıoğlu, Kastamonu gezgini ve Rota 37 isimleriyle imzasını attığı profesyonel çalışmalara Ersizlerdere Kanyonunu da eklemiş geçtiğimiz günlerde.

Yaşadığımız coğrafyanın gizli kalmış hazinelerini keşfetmek için çıktığı yolda emin adımlarla ilerlerken, her biri birbirinden değerli, inanılmaz bir emeğin ürünü olan bu çekimlerin takdire şayan olduğunu ifade etmeden geçemeyeceğim.

Ersizlerdere Kanyonunu bizlere tanıtırken gerçekten meşakkatli ve yorucu, bir o kadarda keyifli bir gün geçiren ekibin yüzlerinde ki mutluluk görülmeye değer.

Macera, adrenalin, spor ve eğlenceyi içinde barındıran bu gezi programı, gelecekte tertip edilecek organizasyonlar için örnek olacak nitelikte.

Tabii ki bu tarz gezi programlarına katılacakların belli bir eğitimden geçerek gerekli teçhizatlara da sahip olması gerekiyor.Tehlike arz etmeyecek bir şekilde gezebilmek için yapılacak güzel bir proje Ersizlerdere Kanyonunun, doğa turizminde önemli bir konuma gelmesine katkı verecektir.

Günlük hayatın stresinden uzaklaşmaya ihtiyacı olan herkes doğayla kucaklaşmak için yeni yerler arıyor.  

Özellikle bulunduğumuz bölgede Küre dağları milli parkı, Horma Kanyonu, Ilgarini mağarası, Ilıca şelalesi, Valla Kanyonu ve İstiklâl yolu güzergahı ziyaretçileri bekliyor.