BAŞKENT ANKARA'YA EN YAKIN LİMAN


Açıklama: Önceki hafta Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ilimize gelmişti. Birçok ulaştırma yatırımını inceleyen bakanın yolu ilçemizden de geçti.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 23 Kasım 2020
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 07:34
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1778


Önceki hafta Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ilimize gelmişti. Birçok ulaştırma yatırımını inceleyen bakanın yolu ilçemizden de geçti.

İlçemizin yıllardır büyük bir hevesle beklediği Kastamonu-İnebolu yolunda incelemelerde bulundu.Yaklaşık 39 kilometrelik bir çalışma alanı olan bu yatırım ilçemiz için büyük bir yatırım olacak.

Başlama aşamasından bu güne kadar birkaç kez duran çalışmalar,hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla hız kazanmıştı. Tünel çalışmaları devam eden projenin teslim tarihi 2023 olarak söylendi.

İnebolu ve çevre ilçelerdeki halk için önemli bir proje olan yol yapım çalışması, ekonomik olarak da büyük bir katkıda bulunacak.Hem turizm açısından hem de işgücü açısından katkıda bulunacağı düşünülüyor.

Kastamonu’ya gelen turist kafileleri artık rotalarına kolaylıkla İnebolu’yu da ekleyebilecek. Kastamonu’da bulunan bir iş için İnebolu’dan günübirlik git-gel yapma imkanı artacak.

Etkide bulunabilecek  bir başka konu ise Kastamonu Havalimanıdır. Özellikle Kastamonu merkezde oturanlar için büyük bir nimet olan havalimanı çevre ilçeler olan Devrekani,İhsangazi,Taşköprü,Daday ve Seydiler içinde ulaşım yakınlığı olduğu için kullanılırlığı yüksektir. İnebolu halkı için ise Kastamonu’ya toplu ulaşım araçlarıyla ortalama 2 saatte varılmasından olacak ki henüz beklenen kullanıma ulaşmadı. Bu projenin bu alanda da etkide bulunacağını düşünüyorum.

Biz genelde bu projenin sadece İnebolu’nun projesi olduğu düşüncesindeydik. Ama Bakan Karaismailoğlu’nun bölgeyi ziyaret ederken yaptığı açıklamaların, projenin sadece İnebolu için değil başta civar bölge olmak üzere tüm ülkeyi kapsadığını anlamış olduk.

Başkent Ankara’ya en yakın liman İnebolu’da bulunuyor. Bunun önemini ise sayısal olarak açıklamaya çalıştığımızda;deniz taşımacılığı havayolundan 14 kat daha ucuz. Karayolu taşımacılından 7 kat, demiryolundan ise 3,5 kat daha ucuz olduğu karşımıza çıkıyor. Ucuz olmasından dolayı da eğilimin arttığı denizyolu taşımacılığını sadece İnebolu ve Ankara üzerinde düşünelim. Ankara’da 10’dan fazla Organize Sanayi Bölgesi bulunuyor. Her biri onlarca firmaya ev sahipliği yapan ve devasa büyüklükte olan üslerdir.

Büyük bir çalışma sonucu liman şehri özelliğini kazanabilecek olan ilçemizi eğer doğru adımlar atılırsa güzel günler beklemektedir. Gelişmiş şehirlerin özelliklerinden olan ulaşım sorunumuzu hallettiğimiz zaman yeni projelere yönelmeli tıpkı bu çalışmada olduğu gibi ulusal yatırımları ilçemize, ilimize kazandırmalıyız.