"ZEHİR TACİRLERİNE GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ"


Açıklama: İnebolu Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, gazetemize iade- ziyarette bulundu.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 22 Ocak 2021
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 17:56
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=1801


İnebolu Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, gazetemize iade- ziyarette bulundu.

Gazetemiz genel yayın yönetmeni Kadir Yıldırım ve gazetemiz personeli tarafından karşılanan Kaymakam Yosunkaya, kar yağışı, pandemi, aşılama çalışmaları ve son günlerdeki uyuşturucu operasyonlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

KAYMAKAM YOSUNKAYA'DAN EKİPLERE TEŞEKKÜR

İnebolu'yu etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle başlangıçta 32 köy yolunun kapandığını ve kar mücadelesine başladıklarını belirten Kaymakam Yosunkaya, Özel İdare ve Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne bağlı ekiplerin gayretli çalışmasıyla kapalı köy yollarının açıldığını söyledi.

Köy yollarındaki kar mücadelesinin 2 greyder ve 1 kepçe ile sürdürüldüğünü, bunlara 2 tane 4 çeker araçla mazot transferi yapıldığını ifade eden Kaymakam Yosunkaya, "Şu anda enerjisiz köyümüz bulunmuyor. Sağ olsun Enerjisa ekiplerimiz gayretli şekilde çalışıyor. Yine burada Özel İdare'deki arkadaşlarımız Köylere Hizmet Götürme Birliği personellerimiz yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Karayollarımız da yine sorumluluk sahasındaki yollarda gayretli ve özverili bir çalışma içerisindeler. Orada da bir sıkıntı yok" dedi.

DİYALİZ HASTALARI VE HAMİLELER ÖĞRETMENEVİ'NDE MİSAFİR EDİLDİ

Kar yağışı öncesi ulaşımda zorluk yaşanması muhtemel köylerdeki diyaliz hastaları ve hamileleri İnebolu Öğretmenevi'nde misafir ettiklerini belirten Kaymakam Yosunkaya,  şunları söyledi:

 "Böyle bir kar yağacağının farkında olduğumuz için, hastanede kaydı olan diyaliz hastaları ve doğumu yaklaşan hastaların listesini aldık. Bunlar içerisinde tehlike arz edebilecek kar yağdığında bizim ulaşmamızda sıkıntı olabilecek yerlerdeki hastalarımızı Öğretmenevi'ne getirdik. Fakat diyaliz hastası bir amcamız gelmek istememişti Öğretmenevi'ne. O amcamızı da dün aldık, sağ salim hastaneye ulaştırdık. Yani şu anda çok şükür bir olumsuzluk, yolda kalma, mahsur kalma, hastaneye ulaşamama vesaire gibi durumlarımız yok. Öğretmenevimizde 6 vatandaşımızı misafir ettik. İyi bir kardı. Hasret kalınmış bir kardı. Allah Teala da bu hasrete cevabı verdi. Ama hayatı olumsuz derecede etkileyecek bir durum olmadı."

PANDEMİ VE AŞILAMA SÜRECİ

Pandemide gelinen nokta ve aşılama süreci ile ilgili değerlendirmede bulunan Kaymakam Yosunkaya, " Pandemi ile ilgili sahadaki denetimlere devam ediyoruz. Öyle inanıyoruz ki bu yapılan aşılama çalışmalarıyla birlikte yakın bir süreçte inşallah normalleşme sürecine tüm Türkiye'de olduğu gibi ilçemizde de girebileceğimizi düşünüyoruz. Ama buradaki önemli etkenlerden biri de aşı tek başına bir çare değil, yine de maske, mesafe ve temizlik kurallarına halkımızın riayet etmesi gerekiyor. Özellikle ben çarşı merkezinde taksi duraklarının olduğu bölgede ben çok fazla bir yığılma gözlemliyorum. İnsanlar iç içe ve maskesiz bir şekilde. Böyle bir sıkıntı var. Arkadaşlar gidiyorlar uyarıyorlar. Ben daha önce de söylemiştim, bizim niyetimiz kesinlikle ceza kesmek değil. Zaten şu ana kadar yapılan işlemlere bakılırsa çok açık bir şekilde görülür. Ama vatandaşlarımızın hem kendi, hem aileleri hem de toplum  sağlığı açısından kurallara riayet etmeleri son derece önemli" ifadelerini kullandı.

90 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLAR EVLERİNDE AŞILANMAYA BAŞLANDI

Virüs aşısının sağlık personellerine uygulandığını belirten Kaymakam Yosunkaya, "Şu anda sağlık çalışanlarının aşılanması bitti. Bugün itibariyle 90 yaş üzeri olan vatandaşlarımızın aşıları evlerinde yapılacak. Yavaş yavaş toplumun bütün katmanlarına bu aşı yapılıyor. Öyle inanıyorum ki vatandaşlarımız kurallara uymaya devam ederlerle, aşı çalışmaları da inşallah en kısa sürede tamamlandıktan sonra güzel güneşli günleri görmemiz yakın" diye konuştu.

"BİRİNCİ GÜNDEMİMİZ UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE"

İnebolu'da 40 günü geride bıraktığını dile getiren Kaymakam Yosunkaya, "Yavaş yavaş artık uyum sağlamaya başladık. İnşallah güzel işler yapmak nasip olur. Şu anda birinci öncelikli gündemimiz uyuşturucuyla mücadele. Bu zehir tacirlerine göz açtırmayacağız. Ben bu vesileyle son yapılan operasyonlarda da emek sarf eden tüm kolluk kuvveti personellerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu kararlılıkla arkadaşlarımız devam edecekler. Bunlara göz açtırmayacağız" dedi.

"UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE TOPLUMSAL DESTEK OLMAZSA OLMAZIMIZ"

Uyuşturucu ile mücadelede toplumsal desteğin önemine dikkat çeken Kaymakam Yosunkaya sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben her ortamda bunu muhakkak söylüyorum. Bizim uyuşturucuyla mücadele konusunda başarılı olabilmemizin yegane şartlarından biri de, olmazsa olmazı da toplumsal destek. İnsanlar bu konuda bize destek vermeliler. İnsanlar sadece sosyal medyada değil, gördükleri hataları, sıkıntıları bizlerle korkmadan paylaşmaları gerekiyor. Yani şurada böyle böyle işler oluyor, şu vatandaş şunu yapıyor diye ihbarda bulunarak, ya da bunu yaptığını bildiği kişilerle muhabbeti selamı keserek de bu konuda bize destek olabilirler. Bu adam bu işi yapıyor, bu zehri pazarlıyor, bununla insanları zehirliyor ve buna rağmen de İnebolu'da çok rahat bir şekilde gezebiliyor, çok rahat bir şekilde fırından ekmeğini alabiliyor, marketten sebzesini alabiliyorsa burada bir sıkıntı vardır. Şöyle düşünmek lazım. Bugün bir başkasının çocuğu zehirlenir, yarın Allah göstermesin senin çocuğun zehirlenir. O zaman başını vurursun ama, eyvah dersin ama iş işten geçer. O yüzden burada kıymetli İnebolu, yiğit İnebolu halkımız nasıl Kurtuluş Savaşında müthiş bir kahramanlık, yiğitlik gösterdilerse bu da çok önemli bir konu. Toplumun temelini oluşturuyor çocuklar gençler. Bunlar zehirlenmesi halinde yarın bu gençler büyüyecekler aile kuracaklar, onların çocukları da bundan etkilenecek."

Açıklamalarının ardından gazetemiz hakkında bilgi alan Kaymakamımız Selçuk Yosunkaya'ya ziyareti nedeniyle teşekkür ederiz.