HAYRATINIZ OLACAK MI?


Açıklama: Hayrat; toplumun faydalanacağı hizmetlerin genel adı...
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 20 Ocak 2023
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 13:15
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=2007


Hayrat; toplumun faydalanacağı hizmetlerin genel adı...

Cami, çeşme, okul, hastane, sağlık ocağı, imaret, aşevi, köprü, kütüphane ya da akla gelebilecek pek çok hayır-hasenat...

Peki bu hizmetler nasıl olur?

Tabii ki nasipse olur !

Herkes zengin olur,ama herkes hayırsever olamaz.

Doğduğu ve doyduğu toprakları sadece para kazanma yeri olarak görmeyip, hayırlı hizmetlerle donatan pek çok hayır insanı gönüllere girmiş, ahirete göçse de kazandırdığı eserlerle amel defterinin açık kalmasını sağlamıştır.

Ülkemizin dört bir yanı bu örnek isimlerle doludur.

Meselâ; 2016 yılında İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeleri olarak Çanakkale'nin ilçesi Biga Ticaret ve Sanayi Odası ile kardeş oda protokolü imzalamak ve çeşitli ziyaretler gerçekleştirmek için Biga'ya gittiğimizde bir husus dikkatimizi çekmiş, hatta kendi aramızda konu hakkında yorum yapmıştık. Cideli Arslan ailesinin sahibi olduğu ve Biga'nın en büyük sanayi kuruluşu konumundaki İÇDAŞ firmasının ilçenin her bir köşesine yaptırdığı okullar, spor salonları ve pek çok esere İÇDAŞ ismi yazdırılmış. Yani yatırım yapılsa da, bölge halkına istihdam sağlanmış olsa da, toplumun faydalanacağı hayırlı hizmetlere de imzalar atılmış.

Yine Kayseri'de Kadir Has ismiyle anılan pekçok eğitim kurumu, stadyum ve müzeler mevcuttur. Babası Nuri Has'ın "Bir okul yaptırmak, bin kişiyi hapishaneye düşmekten kurtarır" sözünü rehber edinen  ve "Ben buraya yaptığım bağışlarla övünmeye değil, doğduğum topraklarla ödeşmeye geldim" diyerek memleketine bağlılığını gösteren Kadir Has kurduğu vakıfla hayır hizmetlerini çoğaltmıştır.

Eti bisküvileri Eskişehir'le özdeşleşmiş ve pekçok hayır hizmetine adını yazdırmıştır.

Kütahya ilinde ise Güral ailesi seramik ve porselen üretimi yapmakla kalmamış, hayır hizmetlerinde de lokomotif görevi üstlenmiştir.

Gelelim bölgemizin büyük kuruluşlarına...

Kastamonu’da yıllardır faaliyet gösteren, Türkiye çapında adından söz ettiren, ülkemizin büyük sanayi kuruluşları arasına giren firmalara...

Bölgemizde adınızın geçtiği bir hayır hizmetinde bulunmak, bölge halkının istifadesine sunacağınız küçük-büyük bir hayrata imza atmak için bir planlamanız var mı?

Kastamonu’da, İnebolu’da ve diğer ilçelerde isminizi nakşedecek hayır hizmetlerinde bulunmak için elinizi taşın altına koyma vakti gelmedi mi?

Bu bölgenin gelişmesine katkıda bulunmak, sadece kendi işini yapmakla olmaz....

Yapılan işin zekât kısmını da göz ardı etmemek gerekir.

İşin özü halka hizmet, Hakka hizmettir.