SAHİL YOLUNA 37 MİLYON LİRALIK HARCAMA


Açıklama: Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü, İnebolu-Çatalzeytin ve İnebolu-Cide karayolundaki heyelanlı bölgelerin onarımı ve önlem alınması için toplam 37 milyon 268 bin TL’lik iki ihale gerçekleştirdi.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 17 Mart 2017
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 03:53
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=870


Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü, İnebolu-Çatalzeytin ve İnebolu-Cide karayolundaki heyelanlı bölgelerin onarımı ve önlem alınması için toplam 37 milyon 268 bin TL’lik iki ihale gerçekleştirdi.

Sahil yolunda bitmek bilmeyen heyelanların önüne geçmek amacıyla hazırlanan proje kapsamında iki ayrı ihale yapıldı.

İnebolu-Çatalzeytin karayolundaki heyelanlı kesimlerin onarımı için 24 firma teklif verdi. Keşif bedeli 37 milyon 309 bin TL olan ihalede geçerli sayılan 10 teklif arasında en düşük teklifi Detay Yol İnşaat A.Ş. adlı Ankara firması verdi. İhaleyi 24 milyon 427 bin TL bedelle kazanan Detay Yol İnşaat A.Ş. ilk çalışmayı ilçemiz Karadeniz Mahallesi altındaki yolda başlattı. Alt yüklenici müteahhit İsa Yılmaz tarafından sürdürülen çalışma kapsamında, yaklaşık 200 metrelik alanda deniz seviyesinden 3 metre aşağı inilerek taş dolgu tahkimatı ve menfez yapılacağı bildirildi.

İkinci ihale ise İnebolu-Cide karayolundaki heyelanlı bölgelerin onarımı için gerçekleştirildi. Bu ihaleyi ise teklif veren 8 firma arasından merkezi Bursa’da bulunan Musi İnşaat San. ve Ticaret A.Ş. kazandı. Yaklaşık maliyeti 17 milyon 135 bin TL olan ihaleyi 12 milyon 841 bin TL teklifle kazanan Musi İnşaat da proje kapsamında çalışmalara başladı.

İki ihalenin toplam maliyeti ise KDV hariç 37 milyon 268 bin TL olarak gerçekleşti.

İnebolu-Çatalzeytin arasındaki çalışmaların 720 gün, İnebolu-Cide yolundaki çalışmaların ise 400 gün iş bitirme süresi bulunduğu öğrenildi.

GÖLLER MEVKİİNDE DE 7 MİLYON LİRALIK ÇALIŞMA YAPILDI

Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü, Göller Mevkiindeki heyelan sorununa kalıcı çözüm bulmak amacıyla da 7 milyon TL’nin üzerinde harcama yaptı.

Geniş kapsamlı bir çalışmanın gerçekleştirildiği ihaleyi geçen yıl KDV hariç 6 milyon 891 bin TL bedelle kazanan müteahhit İsa Yılmaz çalışmaları bitirme aşamasına geldi.

Karayolunu heyelan ve çökmelerden korumayı amaçlayan ihale kapsamında, 80 bin metreküp yarma ve yan ariyet kazısı, fore kazık, toprak işleri ve taş tahkimat çalışması gerçekleştirildi.

Göller kesimindeki çalışmaların 1 ay içerisinde tamamlanarak yolun asfaltının yapılacağı bildirildi.