KÖPEK SORUNU İÇİN 400 İMZA TOPLADI


Açıklama: İlçemiz sokaklarında sayıları her geçen gün artan başıboş köpekler için tedbir alınması ve barınakta toplanması için yaklaşık 400 kişi tarafından imzalanan dilekçe, Valilik, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığına gönderildi.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 24 Mart 2017
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 01:09
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=878


İlçemiz sokaklarında sayıları her geçen gün artan başıboş köpekler için tedbir alınması ve barınakta toplanması için yaklaşık 400 kişi tarafından imzalanan dilekçe, Valilik, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığına gönderildi.

Esnaflardan Cengiz Çemenyemez tarafından hazırlanan iki sayfalık dilekçeye yaklaşık 400 kişi imza attı.

Valilik Makamı ile İnebolu Kaymakamlığı ve İnebolu Belediye Başkanlığına gönderilen dilekçede, hayvanların da yaşam hakkına saygı duyulduğu, ancak umumi ve halka açık alanlarda sahipsiz köpeklerin çoğalarak gruplar halinde dolaşmalarının halkı tedirgin ettiği belirtildi.

Köpeklerin saldırısından zaman zaman mağduriyetler yaşandığı, bunun yanında hastalıklı hayvanların halk sağlığını tehdit ettiği belirtilen dilekçede şu ifadelere yer verildi:

“İlçemiz sokaklarında vatandaşlarımızın can güvenliği ve sağlığını ciddi ölçüde tehdit edecek durum hasıl olmuştur. Öyle ki, artık halk mahalle bakkalına bile korkarak gitmesine, ilkokul ve ortaokul seviyesindeki savunmasız yüzlerce öğrencinin okula gidiş-dönüş yolunda ecel terleri dökmesine, parkları mesken eden köpekler yüzünden çocukların parkta oynamasının bile imkansız olmasına ayrıca parklara ve sokaklara köpeklerin pislemesi sonucunda, bakteriyel, parazit ve mantar hastalıkları riskinin de çoğalmasına neden olmaktadır. Sokaklardan sahipsiz köpeklerin, yapılacak hayvan barınağı ile çekilerek minimize edilmesi, toplumsal sağlık ve can güvenliğini sağlayacağı gibi, bu durum köpekler için de bakım ve korunması için oldukça isabetli olacaktır. Hayvan barınağının yapılması toplumsal huzur ve güvenliği en üst seviyeye çıkaracağından çok faydalı bir kamu hizmeti olacağına inanmaktayız.”

Dilekçede ayrıca, ilçe merkezine köpek bırakan şahısların tespit edilerek cezalandırılması da istendi.