YARALI KÖPEĞE KAYMAKAM EL UZATTI


Açıklama: İlçemize bağlı Evrenye köyünde, otomobil çarptıktan sonra iki gün boyunca kurtarılmayı bekleyen yaralı köpek, Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy’un talimatıyla tedavi edildi.
Kategori: İNEBOLU
Eklenme Tarihi: 29 Mart 2017
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 04:59
Site: Yeni İnebolu Gazetesi
URL: http://www.inebolugazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=886


İlçemize bağlı Evrenye köyünde, otomobil çarptıktan sonra iki gün boyunca kurtarılmayı bekleyen yaralı köpek, Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy’un talimatıyla tedavi edildi.

Gazetemizin internet sitesi ve Facebook sayfasında yer alan haberde, köpeğin iki gündür kurtarılmayı beklediğini öğrenen Kaymakam Atasoy, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yusuf Birden’i arayarak gereğinin yapılması talimatını verdi.

Haberin ardından hayvanseverler tarafından dere içinden alınarak ilçemize götürülen köpek, Kaymakam Atasoy’un talimatıyla ertesi gün Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görevli veteriner hekimler Salih Elidolu ve Mehmet Önder Yapıcı tarafından muayene edildi.

Serbest veteriner hekimler Muhammed Coduroğlu ve Temel Özkan'ın  da tedavisini üstlendiği yaralı köpek, daha sonra Sıla Veteriner Kliniğine götürülerek röntgeni çekildi. Yapılan muayenede köpeğin kalça kemiğinde çatlak tespit edilirken, yaralarına dikiş atıldı. Köpeğe gerekli ilaç ve iğne tedavisi de uygulandı.

Kaymakam Atasoy, gazetemize yaptığı açıklamada, olayı internet sitemizdeki haberden öğrendiğini söyledi. Olayı öğrendikten sonra gerekli talimatları verdiğini ifade eden Kaymakam Atasoy, “Ekiplerimiz köpeğe gerekli olan her türlü tıbbi müdahaleyi yaptı. İlaç ve iğne tedavisi uygulandı. Biz bir yandan başıboş köpeklerin barınakta toplanması için mücadele ederken bir yandan da yaralı ve muhtaç bir köpeğe de el uzatıyoruz” dedi.

Konuya duyarlılık göstererek yaralı köpeğe el uzatan Kaymakamımız ile veteriner hekimlerimize, İlçe Tarım Müdürlüğüne ve hayvanseverlere teşekkür ederiz.