İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
EVRENYE IN, İNEBOLU OUTTarih 18 Ağustos 2017, 11:51 Editör: Editör

EVRENYE IN, İNEBOLU OUT

Doğal güzelliği bozulmadan ne güzel hizmetlere kavuşuyor Evrenye. Hem gurur duyuyor hemde imrenerek bakıyoruz. Köyümüz olması hasebiyle zevkle takip ediyor, geleceğin parlayan yıldızı olarak görüyoruz.

Balıkçı barınağı, yeni yapılan tadilat ile geleceğin yat marinası olmaya aday gibi duruyor.

Dere ıslahı ve kenarındaki yürüyüş yolları ile modern bir tatil köyü havası çiziyor.

Merkez camisinin bahçesi insanı huzura kavuşturuyor. Şadırvanı modern ama bir o kadarda nostaljiyi yaşatıyor.

Limanın arkasında denize girmek için kullanılan plaj ailece herkesin tercih ettiği yer olarak göz dolduruyor.

Hele hele Karadeniz sahil yolu projesinin Evrenye’nin içine girmeden üst taraftan bir makasla verilecek olması doğal dokuya zarar vermeden bakir kalmasına yardımcı oluyor.

Evrenye hemen hemen her yıl çeşitli sportif branşlarda başarılı etkinlikler gerçekleştiriyor. İlave olarak kültür sanat aktiviteleriyle de sesini duyurmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz yıl balık sezonu başladığında ve balık İnebolu-Evrenye açıklarında yoğunlaştığında, yükleme boşaltma işleminin ve sevkiyatın Evrenye’den yapılması Evrenye esnafını doğal olarak mutlu etmişti. Görünen o ki bu yıl ve gelecek yıllarda da bu mutluluk sürecek ve katlanarak devam edecek gibi gözüküyor.

Peki İnebolu ne durumda?

Ankara’ya en yakın liman şehri diyoruz!

Ilgaz tüneli ile mesafemiz kısaldı, yapım ihalesi tamamlanan ve yakında başlanacak olan İnebolu-Kastamonu yolu ile en büyük engelin ortadan kalkacağını sürekli konuşuyoruz.

Tüm bu hizmetlere ve iyileştirmelere karşılık İnebolu ne yapıyor?

İnebolu’yu hemen hemen her yıl ziyaret eden misafirlerimizin çoğunluğunun memnuniyetsizliklerini dile getirmelerine şahitlik ediyoruz.

Zafer Yolu Caddesi’nde uygulanan proje ile deniz kenarındaki oturma alanlarının yok edilmesi ve deniz ile İnebolu arasına duvar çekilerek yıllardır alışık olduğumuz görüntüye engel olunması herkesin ortak şikâyeti!

Liman ile köprü arasındaki Zafer Yolu Caddesi’nin yaz boyu karanlığa mahkum edilmesi yine ayrı bir şikayet konusuydu.

Yine Zafer Yolu Caddesi’nde gidiş geliş olarak yapılan iki yolun arasında ki refüj çalışması, yeşillendirilmeden sadece toprak dökülerek bırakılması yoğun şikayet konularından biriydi.

Yeni trafik düzenlemesine maruz bırakılan sürücüler zamanla bu trafik keşmekeşine mutlaka alışacaklardır. Ancak benim günde bir defa eve giderken kullanmak zorunda kaldığım köprübaşındaki köprüden çarşıya gidiş istikametinde o kadar büyük sıkıntı var ki dört taraftan da araba geliyor. Trafik ışığı buraya konulmayıp da daha nereye konulacak? Eğer trafik ışığı sıkıntısı varsa, Kastamonu Karayolları Bölge Müdürlüğü önü şadırvan gibi trafik ışıklarıyla donatılmış, (oradan geçenler bilir) birkaç adet trafik lambası oradan söküp İnebolu’ya gönderip köprübaşına taksalar hiç fena olmaz.

Birkaç yıl önce yapılan dere ıslahı sel sularıyla gelen çakıl ve taşların taban betonuna zarar vermesiyle çok kötü bir görünüm oluşturdu. DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileri en kısa zamanda bir çözüm üretmek zorundalar…

Yaz boyu Boyranaltı’ndaki parke yenileme çalışmaları da şikâyetlerden nasibini aldı. Boyranaltı esnafını ve sadece yazın bu bölgeyi kullanan herkesi canından bezdirdi. Evlenme yaşına gelip bu yıl evlenmeyi düşünen gençler her halde bu duruma kızıp evliliği seneye ertelemiş olacaklar ki bu sene düğünler yok denecek kadar azdı.

Bu yıl genel olarak misafirlerimizin şikâyetlerine yol açan sıkıntıların bir an evvel giderilmesi ve daha yaşanılabilir bir İnebolu için el birliğiyle çaba gösterilmesi temennisiyle…

NOT: Birlik beraberlik içinde yapılan mahalle iftarları organizasyonuna öncü olan İnebolu Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, verilen katkıdan dolayı çalışma ekibi ile teşekkür ve istişare ziyaretinde bulunmak için geldiği İnebolu Ticaret ve Sanayi Odasında ki “ortak sevdamız İnebolu” ana başlığının çıktığı toplantıda özetle “İnebolu halkı ile istişare ederek kısa ve uzun vadeli acil eylem planı çerçevesinde yapılması gereken işlerin sıraya sokularak ivedilikle icraata geçirilmesi gerekliliği” konuşuldu. Her zamanki gibi iyi dilek ve temennilerde bulunuldu.



  |  Bu haber 11754 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

"SAĞLIK DESTEK HATTI" KURULDU

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Sağlık Destek Hattı’ hizmete sunuluyor. Randevu konusunda yaşanan sıkıntı...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125626

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111182

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130146

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116378

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign