İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
MUSTAFA HAMALOĞLU'NDAN AÇIKLAMATarih 06 Ekim 2017, 10:30 Editör: Editör

MUSTAFA HAMALOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İnebolu Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hamaloğlu, 18 yıldır işletmecisi oldukları Yakamoz Tatil Köyü'nün İnebolu Belediyesi ile yapılan kira sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedilmesine açıklık getirdi.

Yakamoz Tatil Köyünde ihtiyaç duyulan tadilat işlerinin İnebolu Belediyesi tarafından yapılabilmesi için Belediye Başkanı Engin Uzuner ile yaptıkları görüşme sonunda kendi talepleri doğrultusunda kira sözleşmesinin karşılıklı feshedildiğini açıklayan Mustafa Hamaloğlu, yapılacak tadilat ve yenileme çalışması sonrası Yakamoz Tatil Köyü'nün işletmeciliğine yeniden talip olacaklarını söyledi.

İhaleyi alabilmek için şimdiden çalışmalara başladıklarını ifade eden Hamaloğlu, "O tesisleri bizim kadar düzgün, bizim kadar kaliteli ve seviyeli şekilde kimsenin yönetemeyeceğine bütün kalbimizle inanıyoruz" dedi.

İnebolu Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hamaloğlu'nun açıklaması şöyle:

"Evet, Yakamoz Tatil Köyü 30 Eylül 2017 tarihi itibariyle kapatılmıştır. Gazete haberinde tesislerin kapatıldığına  ilişkin yazılanlar doğru olmakla birlikte, bu konuya ait önemli bir eksiklik bulunmaktadır ki, bu da tesislerin TADİLAT  sebebi ile kapatıldığıdır.

Tesisleri 8 yıl daha kullanma hakkımız söz konusu olmakla birlikte, tesislerin İnebolu’muzun gözbebeği bir tesis olarak hizmete devam edebilmesi ve günümüz şartlarına uygun bir turizm tesisi haline getirilmesi için Şirketimizin kendi bütçesi ile gerçekleştiremeyeceği düzeyde tadilatların ve yenilemelerin yapılması gerekliliği ile karşı karşıya kalınmıştır.

Bu doğrultuda Sayın Belediye Başkanımız tarafından "Tesislerde yapılması gereken tadilat ve yenilemeleri, şirket bünyesinde gerçekleştirebiliyorsanız gerçekleştirin, ancak gerçekleştiremiyorsanız daha geç kalınmadan tesisleri bana teslim edin ve ben de tesisleri daha modern hale getireyim” şeklindeki teklifi tarafımıza iletilmiştir. İlgili teklife ilişkin olarak şirket organları tarafından yapılan üç toplantı neticesinde teklif kabul edilmiş olup; İnebolu için çok faydalı olacağına inandığımız bu tadilat ve modernleşmenin, İnebolu Belediyesi tarafından yapılabilmesi ve bu doğrultuda mevcut sözleşmenin karşılıklı olarak feshi talebini içeren dilekçemiz İnebolu Belediyesine sunulmuştur. Yukarıda açıkça belirtmiş olduğumuz sebeplere bağlı olarak da tesislerdeki faaliyetlerimizi 30 Eylül 2017 tarihi itibariyle durdurmuş bulunmaktayız.

Mevcut sözleşmenin karşılıklı olarak feshi ve Yakamoz Tatil Köyündeki faaliyetlerimizi durdurmuş olmamız bizi İnebolu Yatırım A.Ş. olarak yarı sosyal, yarı ticari bir şirket ruhu ile İnebolu'ya hizmetten vazgeçilmesi şeklinde yorumlanmamalıdır. İnebolu Yatırım A.Ş.  20 yıldır olduğu gibi dimdik ayaktadır ve tüzel kişilik olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

Sayın Belediye Başkanımız Engin Uzuner’in bir diğer önerisine de bütün kalbimle katılıyorum. Kendisi '70 ortak sermaye artırımı yaparak bu çalışmaları kendilerinin yapmalarını gönül isterdi' diyor ve bu konuda da çok haklı. Fakat 20 sene önce belirli sermaye ile kurulmuş ve iki defa sermaye artırımı yapılmış böyle bir şirkette sermaye artırımı için ortaklara bir gelir gösterilmeli, bir hedef verilebilmeli ki sermaye artırımına 'evet' çıkabilsin. Üstelik de 70 ortaktan bu desteği alıp tahsilatını yapabilmek  pek uygulanabilir bir durum değildir.

İnebolu Yatırım A.Ş.,Yakamoz Tatil Köyünde 20 yıla yakın çalışma süresinde 160.000 misafir ağırlamış, onlarca insan çalıştırmış, 30 milyon TL ciro yapmış olmakla birlikte, bu süre zarfında ortaklarına  sadece bir defa kar payı dağıtabilmiştir. Yani hiçbir ortak bu şirketten geçimini sağlamayı, evine para getirmeyi beklememiştir. Böyle bir şirkete ortak olmanın gururu onlara yetmiştir ki bu şirket hala dimdik ayaktadır. 3 ay sezonu, 12 ay gideri olan bu şirket çok mecburi dışalımları hariç  bu 30 milyonu İnebolu esnafına, Personeline, SGK, vergiler, elektrik, su, kira, tamir ve tadilat için ödemiştir bundan da büyük mutluluk duymaktadır. Bu arada şirket ortaklarımıza da yönetimlerine gösterdikleri güvenden, Başkan ve yönetim kurullarına, üyelerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim.

Sayın İnebolu’lu hemşehrilerim, ağırladığımız misafirlerden bir veya bir kaçı mutlaka sizin bir yakınınızdır, İnebolu’lu olup büyükşehirlerde yaşayan hemşehrilerimizdir. Ailece huzur içinde restoranınızda yemekler yediğiniz, havuzunda düğünler, nikahlar yaptığımız ve daha birçok mutlu anılarımızı paylaştığımız, İnebolu'muzun yüz akı ve gözbebeği olan bu tesisi ve hala buraları işletmeye talip olacak İnebolu Yatırım A.Ş.'yi yıpratmak için söylenebilecek sözlere itibar etmeyiniz ve bu güzel çalışmanın dedikodu malzemesi yapılmasına izin vermeyiniz lütfen.

Yapılan çalışmalar konusunda Sayın Belediye Başkanımız Engin Uzuner tarafından, şirketimiz hakkında ise benim tarafımdan söylenenler  dışında söylenen ve söylenebilecek sözler ve fikirlerin gerçekleri yansıtmayacağının bilinmesini rica ederim.

Bu arada İnebolu’muza ve İnebolu’muzun gözbebeği tesislerimize sahip çıkarak bu hareketi başlatan Sayın Belediye Başkanımız Engin Uzuner’e ortaklarım, yönetim kurulu üyelerimiz ve şahsım adına teşekkürlerimizi sunarız.

Ayrıca belirtmek isterim ki  30 Eylül 2017 tarihinde tesislerimizde tadilat nedeni ile çalışmalarımıza son vereceğimiz, tüm tesis personeli ile paylaşılmış olup, kendilerine 9 ay ücretsiz izin sonradan kalınan yerden çalışmalara devam veya tazminatlarının ödenmesi önerilmiş, herkes tercihini bildirmiş tazminat talep edenler için bankadan çek karnesi talep edilmiş olup hafta içerisinde personelin tazminatlarına ilişkin çekleri kendilerine teslim edilecektir. Hakları olan tazminatlarını güle güle harcasınlar. İnebolu Yatırım A.Ş. bir Anonim Şirket olması nedeniyle kendi iç muhasebemizi kendi ofisimize yaptırdığımız gibi, bizi denetleyen bir muhasebe bürosundan destek almaktayız. Personele ilişkin tazminat hesapları da en ince detaylarına kadar bu büro tarafından hesaplanmış olup personele bildirilmiştir.

Yukarıda anlattığım gelişmeler kapsamında  İnebolu Yatırım A.Ş. olarak tesisler için yapılacak tadilat ve yenileme sonunda yapılacak ihaleyi alabilmek için de şimdiden teknik ve pratik çalışmalara başlamış bulunmaktayız. O tesisleri bizim kadar düzgün, bizim kadar kaliteli ve seviyeli şekilde kimsenin yönetemeyeceğine bütün kalbimizle inanıyoruz. Biraz klasik olacak ama 'yaptıklarımız  yapacaklarımızın teminatıdır. Saygı ve sevgilerimle."



  |  Bu haber 12326 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

"SAĞLIK DESTEK HATTI" KURULDU

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Sağlık Destek Hattı’ hizmete sunuluyor. Randevu konusunda yaşanan sıkıntı...

İNEBOLU'DA LAKABIYLA ANILANLAR

İNEBOLU'DA LAKABIYLA ANILANLAR Halkımızın ince hiciv ve zengin benzetme kabiliyetlerinin bir tezahürü olan lakaplar, kimseyi rencide etmek ve ya o...

YAZANDAN-YAZDIRANDAN "ALLAH RAZI OLSUN"

YAZANDAN-YAZDIRANDAN Kaç kişinin dikkatini çekiyor acaba?

RAMAZAN BİLİNCİ

RAMAZAN BİLİNCİ “Ey iman edenler, oruç sizden öncekilere farz kılındığı gibi,size de farz kılınmıştır. Umulur ki sakınırsınız”

İNEBOLU ÖZEL İDARE'YE 10 GEÇİCİ PERSONEL ALINACAK

İNEBOLU ÖZEL İDARE'YE 10 GEÇİCİ PERSONEL ALINACAK İŞKUR, TYP kapsamında Kastamonu İl Özel İdaresi’nde 5,5 ay süre ile çalıştırılmak üzere 210 personel alımı yapacak....

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU "HASAN KURU"

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU İnebolu'da bir döneme damgasını vuran, renkli bir kişilikti O...

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Kitap Kurdu Yarışması”nın 6’ncısı 28 Nisan 2...

RAMAZAN AYINA ÖZEL "İSRAF" !

RAMAZAN AYINA ÖZEL Allah'ımıza binlerce şükürler olsun ki, Onbir ayın sultanı Mübarek Ramazan-ı Şerif'e, rahmet-mağfiret ve gü...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125542

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111102

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130052

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116290

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign