İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
İNEBOLU'NUN ÇILGIN PROJESİTarih 12 Ocak 2018, 10:07 Editör: Editör

İNEBOLU'NUN ÇILGIN PROJESİ

AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, Kastamonu Milletvekilleri Hakkı Köylü, Metin Çelik, Murat Demir ve Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş birlikte düzenledikleri basın toplantısında sürmekte olan ve yapılacak çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundular.

Liman, Kastamonu-İnebolu yolu, tıp fakültesi ile ilgili yeni gelişmelerin dile getirildiği basın toplantısında dile getirilen konuların ve taleplerin rapor halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacağı belirtildi.

İNEBOLU LİMANINA ÖZEL TÜNEL

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, toplantıda yaptığı konuşmada, Kastamonu yönünden ve yeni yapılacak sahil yolu ile gelecek araçların İkiçay mevkiinden bir tünelle İnebolu Limanı'na  ulaşması için proje hazırlığına başlandığını açıkladı. Proje hakkında bilgi veren Demir, "Kastamonu-İnebolu yolu, Karadeniz Sahil Yolu'na bağlandığı noktada bitiyor, ama oradan şehrin altından İnebolu Limanı'na özel bir tünel yapılıyor. O tünel şehre zarar vermeden çok işlevsel şekilde çalışmayı sağlayacak. Böyle bir şeyin şu anda projesi yapılıyor" dedi.

LİMAN İÇİN SÖZLEŞME İMZALANACAK

Daha önce gazetemize yaptığı açıklamada, Danıştay engeline takılan İnebolu Limanı için yeniden sözleşme imzalanacağını açıklayan Demir, basın toplantısında da aynı yönde açıklamalarda bulundu. Milletvekili Demir, "İnebolu Limanı için yüklenici firmayla önümüzdeki 1-2 ay içerisinde olumsuzluk yaşanamadığımız takdirde sözleşme imzalayacağız. İnebolu Limanı ciddi düşünülüyor. İnşallah hukuki problemleri bir kenara atıp, önümüzdeki 1-2 ay içerisinde tekrar firmayla sözleşme imzalanacak ve yapılacak. Yukarıdan talimat var, 'Bu limanı büyük yapacaksınız, büyük tutacaksınız' diye" şeklinde konuştu.

Kastamonu tarihinin en büyük yatırımlarını AK Parti iktidarı döneminde aldığını ifade eden Demir, "İnebolu yolu muhteşem bir proje, 1,8 milyar lira. Cumhuriyet tarihinin tek seferde yapılmış en büyük tek ihalesi. Çok ciddi bir rakam. Aynı zamanda Karayolları 15. Bölge Müdürlüğünün 2023'e kadar planlanan projelerinden toplam bedeli 14,5 milyar lira. Peki Kastamonu bunun içinden ne pay alıyor? 11 milyarını sadece Kastamonu pay alıyor" ifadelerini kullandı.

DEMİRYOLU LİMANA BAĞLI

İlimize demiryolu yapılması ile ilgili beklentileri de cevaplandıran Demir, bununla ilgili de şöyle konuştu:

 “Kastamonu’ya tren yolunun gelebilmesi için öncelikle İnebolu Limanı’nın faal çalışması lazım. İnebolu Limanı ihracat limanına dönüp faal çalışmadığın sürece, kimse Kastamonu’ya tren yolu yapılmasını aklının ucundan geçirmesin. Olmayacak bir yere devlet yatırım yapar mı? Ama bakıyorum ki, arkadaşlar radyoda, basında, hiçbir sıfata sahip olmadan konuşuyorlar. Kastamonu’yu dizayn ediyorlar, yukarıdan aşağıya. Bunu ben çok abes karşılıyorum"

METİN ÇELİK: "SANAYİ VE TURİZM ALANINDA ÇOK CİDDİ HAREKET BEKLİYORUZ"

Milletvekili Metin Çelik, AK Parti döneminde Kastamonu’ya çok ciddi miktarda yatırımlar yapıldığını ve bu yatırımların büyük çoğunluğunun da karayolu ulaşımı yönünde gerçekleştiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada sanayi anlamında, turizm anlamında çok ciddi bir hareket bekliyoruz. Bu olduğunda arkasından tren yolunu konuşmaya başlarız. En az 3 sene içinde Kırık yolunun bitmesini ve tamamlanmasını bekliyoruz. 4-5 yıl civarında İnebolu yolunun da bitirilerek tamamlanmasını bekliyoruz. Eş zamanlı olarak da liman bitecek inşallah. Bunlardan sonra da tren yolunu konuşmaya başlayabiliriz. Bunlar şu an taslak aşamasında olan işler. İnşallah önümüzdeki süreçte bunlar da konuşulacak hale gelecek."

SAĞLIK YATIRIMLARI

Sağlık yatırımları ile ilgili de bilgi veren Çelik, "Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemizi Ocak ayı başında açtık. Ben gittim gerçekten güzel bir bina oldu. Bazı sıkıntılardan dolayı gecikmeli olsa da yılsonu itibariyle açılmış oldu. Günde yaklaşık 500 hastaya hizmet veriyor. Taşköprü, Araç devlet hastanelerimiz de bitmek üzere. İnebolu devlet hastanemiz yılsonunda inşallah hizmete girecek. Bunun dışında Cide’de, Çatalzeytin’de, Doğanyurt’ta hazırlıklarımız devam ediyor. Geriye kalan Küre Devlet Hastanemiz var, Abana, Bozkurt var. Bunların da yer tespiti gibi çalışmalarla uğraşıyoruz. Birkaç branşta doktor eksiğimiz var, bunu sağlık bakanımıza ettik inşallah karşılanacak."

TIP FAKÜLTESİ

Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesinin ise 2017 içerisinde durum testleri yapılmıştı. Bu durum tespitlerine dayanarak binaların ikmal ihaleleri hazırlıklarını üniversitemiz son aşamaya getirdi. Morfoloji binaları ile ilgili kaynak şu anda konuldu. Kalkınma Bakanımızla bütçe görüşmeleri sırasında bu binaların ödenekleri ile ilgili ihale yapılabilmesi için, gereken desteğin sağlanması için görüştük. Kendisi de olumlu yaklaştı. İnşallah 2018 yılı içerisinde bu binaların ikmal ihaleleri yapılır. Kastamonu Üniversitesi’nde görünen belirli branşta hocalarımız var. Epey süredir Kastamonu Devlet Hastanesi’nde görev yapıyorlar, Valiliğimizin onayıyla. Onu bakanlık onayına çevirmek için de çalışacağız. Dolayısıyla binaları bir an önce bitirip Tıp Fakültesi’nin hizmete girmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımıza ileteceğimiz konuların başında Tıp Fakültesi geliyor.

HAKKI KÖYLÜ: "CUMHURBAŞKANINA İSTEKLERİMİZİ İLETECEĞİZ"

TBMM Adalet Komisyonu Başkan Vekili ve Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekilleri ile bir araya geleceği perşembe günü Kastamonu’nun isteklerini kerdisine ileteceklerini açıkladı.

Köylü, şu açıklamalarda bulundu:

“İlimiz 2018 yılı Kültür Başkenti ilan edildi. Buna dair bir toplantı gerçekleştireceğiz. Toplantı sonunda İlimizin ihtiyaçlarının belirleyeceğiz. Cumhurbaşkanımızdan da ne talep edebiliriz onu da bu toplantıda belirleyeceğiz. Perşembe günü Cumhurbaşkanı’nın milletvekilleri ile buluşması var. Bu buluşmada Kastamonu milletvekilleri de var. Söyleyeceklerimizi orada Cumhurbaşkanına söyleyeceğiz. İsteklerimizi bildireceğiz. Rapor halinde ve yazılı olarak da isteklerimizi bildireceğiz. İlimizde bilmeden, öğrenmeden yapılan konuşma ve açıklamalar da bizleri üzüyor. İlimize da zarar veriyor. Ben zaten bunlara gülüp geçiyorum, ciddiyeti yok. Milli İrade platformunun en üst noktası Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Ana temeli de Türkiye Cumhuriyeti içerisinde yaşayan millettir. Onun dışında ‘ben platform kurdum’ gibi şeyler tırıvırıdır. Milli irade demek iddialı bir şeydir, başka bir şeye benzemez. Yani milli irade dediğin zaman içerisinde meclis vardır, hükümet vardır, siyaset vardır, temelinde de halk vardır. Bunun dışında bir grubun çıkıp da ‘biz milli iradeyi temsil ediyoruz’ demesi ciddiye alınacak bir şey değildir”


  |  Bu haber 18164 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125684

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111226

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130210

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116430

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign