İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
LİMANDA TARAMA ÇALIŞMASI BAŞLADITarih 05 Mart 2013, 23:15 Editör: Editör

LİMANDA TARAMA ÇALIŞMASI BAŞLADI

İnebolu Tersanesi, liman sahasında tarama çalışması başlattı. İnebolu Limanı'ndaki tarama çalışmalarının 15 gün içinde tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi.

İnebolu Tersanesi'ne ait havuzunun konuşlanacağı iskeledeki derinliğin artırılması için Ankor Denizcilik ile anlaşma sağlandı.

Tarama çalışması hakkında bilgi veren İnebolu Tersanesi müdürü gemi mühendisi Kıvanç Kalyoncu, iskelede 140 metre uzunluğunda ve 40 metre genişliğindeki alanın taranacağını söyledi.

Duba üzerindeki 99 tonluk ekskavatörle dipteki kayalık alanın kırılarak tarama yapıldığını belirten Kalyoncu, "Havuzu yanaştıracağımız iskele dibinde kayalık kesimler var. Ekskavatöre takılan ekipmanla kayaları kırarak çıkartıyoruz" dedi.

Tarama sonucu iskelede 6-7 metre civarında bulunan derinliğin 10,5 metreye çıkarılacağını belirten Kalyoncu, "Dipte kaya ve kum var. Taramayı yapan ekipman 99 ton ağırlığa sahip. Bu sayede dipteki kayaları kırabiliyor. Kumu da kepçesiyle çıkartıyor" diye konuştu.

Çıkartılan malzemelerin 2 çamur gemisiyle 5 mil açığa döküldüğünü ifade eden Kalyoncu şunları söyledi:

"Daha önceki tarama çalışmasında buradan 16 bin metreküp malzeme çıkartılmıştı. Şimdiki çalışmada ise 21 bin metreküp malzeme çıkartılacak. Çıkartılan malzemeleri DLH ve İnebolu Liman Başkanlığı'nın belirlediği koordinatlara 5 mil açığa dökülüyor. Günde 2 gemi malzeme çıkartılıyor. Daha önceki çalışma ile birlikte tarama çalışmasının 1 milyon liraya mal olacağını tahmin ediyoruz. İskeledeki tarama çalışması tamamlandıktan sonra tersanemize ait bakım havuzunu buraya alarak faaliyetimize devam edeceğiz."



  |  Bu haber 8344 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125684

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111226

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130212

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116430

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign