İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
LİMAN İHALESİ İPTAL EDİLDİTarih 30 Mart 2018, 09:23 Editör: Editör

LİMAN İHALESİ İPTAL EDİLDİ

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca İnebolu Limanı'nın işletme hakkının 49 yıllığına Eti Bakır A.Ş.'ye  devredildiği ihale, Danıştay tarafından oy çokluğuyla iptal edildi.

İstanbul'da ikamet eden Zeynel G. adlı vatandaş, içinde İnebolu Limanı'nın işletme hakkının 49 yıllığına devredilmesi ve bazı gayrimenkullerin satışı için tek parça halinde yapılan ihalenin iptali talebiyle 15 Aralık 2015 tarihinde Danıştay 13. Dairesi'nde dava açmıştı.

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı aleyhine açılan dava 2 yıl sonra karara bağlandı. Davayı inceleyen Danıştay 13. Dairesi, 7 Şubat 2018 tarihindeki duruşmada ihalenin iptaline hükmetti. İptale ilişkin gerekçeli kararın ise yazımı ve imzaları tamamlandıktan sonra taraflara tebliğ edileceği öğrenildi.

GEREKÇE İHALENİN BİR ARADA YAPILMASI

Mahkeme heyetinin oy çokluğuyla aldığı kararda özelleştirme ihalesinin iptaline gerekçe olarak, İnebolu Limanı işletmesi, Hopa Termik Santrali, İstanbul Ortaköy'de yeşil alan olarak imar planında yer alan bir gayrimenkul, İstanbul Eyüp ve Mardin Mazıdağı'ndaki birer gayrimenkulün bir arada ihale edilmesi gösterildi.

Söz konusu varlıklar arasında irtibat kurulamadığını ve bir arada ihale edilmesinin rekabeti azalttığı vurgulanan kararda, yapılan gruplamanın 4046 Sayılı Özelleştirme Uygulamaları Kanunu amaç ve ilkeleri ile uyumlu olmadığı ifade edildi.

ETİ BAKIR A.Ş. DAVAYA MÜDAHİL OLDU

Özelleştirme ihalesini kazanan Eti Bakır A.Ş. Zeynel G. tarafından Özelleştirme İdaresi Başkanlığı aleyhine açılan davaya müdahil oldu. Şirketin mahkemeye sunduğu dilekçede Zeynel G.'nin bu davayı açmaya ehliyeti olmadığı belirtilerek davanın reddedilmesi talep edildi.

YENİ SÖZLEŞME BEKLENTİSİ

Danıştay 13. Dairesi'nin 2 Mart 2017 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı verdiği İnebolu Limanı'nın işletme hakkının yeni bir sözleşme ile devredilmesi için başlatılan çalışmaların ise sürdüğü öğrenildi.

Limana ilişkin sözleşmenin imzaya sunulduğu belirtildi.

49 YILLIĞINA DEVREDİLMİŞTİ

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, İnebolu Limanı'nın 49 yıllığına özelleştirilmesinin yanında, Hopa Termik Santrali, İstanbul Ortaköy ve Eyüp Göktürk'te iki arsa ile Mardin Mazıdağı'ndaki arsaların toplu halde satışını kapsayan ihale 30 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirmişti. Beş firmanın teklif verdiği ihaleyi, açık artırma sonunda 76 milyon TL ile Cengiz İnşaat'a bağlı Eti Bakır kazanmıştı.

Özelleştirme ihalesi, 14 Mart 2016 tarih ve 2016/31 sayılı Özelleştirme İdaresi Yüksek Kurulu'nun ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun onayının ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Daha sonra devir sözleşmesi imzalanan limanın büyütülmesi için Eti Bakır A.Ş. tarafından proje hazırlanmış, liman içine de mobil beton santrali kurulmuştu. Eti Bakır ayrıca, Küre'deki maden ocağından İnebolu Limanı'na maden sevkiyatı için boru hattı yapım çalışmalarını başlatmıştı.



  |  Bu haber 10296 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

İNEBOLU'DA ORKÖY KREDİSİYLE ORMAN KÖYLÜSÜNE TRAKTÖR VE EKİPMAN DESTEĞİ VERİLDİ

İNEBOLU'DA ORKÖY KREDİSİYLE ORMAN KÖYLÜSÜNE TRAKTÖR VE EKİPMAN DESTEĞİ VERİLDİ Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) köylüye desteği her geçen yıl artarak devam ediyor. OGM 2024 yılı ORKÖY Programı ka...

İNEBOLU TSM, ASM VE 112 ACİL SERVİS BİNASI İHALE EDİLDİ

İNEBOLU TSM, ASM VE 112 ACİL SERVİS BİNASI İHALE EDİLDİ İnebolu’da farklı yerlerde hizmetini sürdüren Toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezleri ile112 Acil Servis ...

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125692

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111234

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130218

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116436

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign