İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
BÜLENT YAĞCIOĞLU TSO'DAN İSTİFA ETTİTarih 02 Nisan 2018, 14:51 Editör: Editör

BÜLENT YAĞCIOĞLU TSO'DAN İSTİFA ETTİ

İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu üyesi Bülent Yağcıoğlu, 5 yıldır sürdürdüğü bu görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Yağcıoğlu, TSO'nun 5 Nisan'da yapılacak seçimlerine sayılı günler kala sürpriz şekilde aldığı istifa kararını basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu.

Açıklamasında, TSO seçiminde yeniden adaylığının Belediye Başkanı Engin Uzuner tarafından istenmediğini öne süren Yağcıoğlu, Uzuner'in kendisinin yerine başka bir ismi adayı TSO Başkanı Şakir İşeri'ye kabul ettirmeye çalıştığını iddia etti.

Belediye Başkanı Uzuner'i TSO seçimlerine müdahil olmakla suçlayan Yağcıoğlu, açıklamasında şunları söyledi:

"KAMUOYUNA AÇIKLAMA

Yaklaşık 5 yıldır görev yaptığım İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeliği ve sayman üyelik görevimden istifa etmiş bulunuyorum.

İstifa gerekçesi olarak alışılagelmiş cümle olan "Gördüğüm lüzum üzerine" ibaresini kullanmayıp, yaşananları kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.

Üç gün önce yeni hizmet binamızın TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımı ile açılışının yapıldığı, ilçemize modern bir okul sözünün alındığı ve İnebolu'muza yaşatılan tarihi günün akabinde bu istifa da neyin nesi denilebilir. Ama herkesin kulaktan dolma değil de doğru bilgi alma hakkı vardır.

5 Nisan 2018 Perşembe günü yapılacak İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri için yönetim kurulu başkanı Şakir İşeri, meclis başkanı Ahmet Çeçen ve yönetim kurulu üyeleri Bülent Yağcıoğlu, Ahmet İşeri, Yaşar Dursun, Mehmet Emecen ile meclis başkan yardımcısı Mete Yeni'nin katıldığı bir  toplantı yapılmıştır.

Bu toplantıda uyumlu ve verimli çalışan önceki yönetim ve meclise 2-3 kişinin ismi yazılarak katkı sağlanmış, özellikle Şakir İşeri tarafından her görüşten insana yer verilen aday listesine siyasi müdahale edilmemesi için gayret gösterileceği belirtilmiştir. Birlikte çalışacak insanların ortak kararıyla oluşturulan listeyi seçimlerde kazandırmak için beraber hareket etme konusunda fikir birliğine varılmıştır.

7. Meslek grubunda şahsıma teveccüh gösterilerek Bülent Yağcıoğlu ismi seçim aday listesine meclis asil üyesi olarak yazılmıştır.

Ancak, Bülent Yağcıoğlu ismi Belediye Başkanı Engin Uzuner'in hoşuna gitmemiş ve listelere müdahale etme hakkını kendinde görüp benim yerime başka bir arkadaşın ismini aday listesine koyması için Şakir İşeri'ye kabul ettirmeye çalışmıştır.

Şakir İşeri, Bülent Yağcıoğlu ile uyumlu ve verimli bir 5 yıl geçirdiğini, önümüzdeki seçime de Bülent Yağcıoğlu ile gireceğini beyan etmiş, Belediye Başkanının bu seçime müdahil olmamasını rica etmiştir. Fakat kimseyi dinlemeyen ve "Dediğim dedik" mantığıyla hareket eden Engin Uzuner tamamen şahsi kininden dolayı seçimlere müdahil olmaktadır.

Bunun nedenine gelince; 8,5 yıldır benim işyerimden çıkmayan, gerektiğinde garsonluk yapan, tabağa yemek dolduran, fırının başına geçen, kasada telefona bakıp sipariş alan Engin Uzuner'in şahsıma karşı olan kini geçen yıl Kent Müzesinin yapımı sırasında Ticaret Odası'ndan 100.000 TL bağış istemesine karşılık bulamamasıdır. Ticaret Odası Meclisi ve Yönetimi yaptığı toplantılarda bu konuyu enine-boyuna istişare etmiştir. Eski Ticaret Odası'nın yıkılması ve yerine yeni hizmet binası yapımının maliyetinden dolayı bağış yapan değil, bağış talep eden bir  durumda olduğumuz sonucuna varılmıştır. Yine de ilçemize yapılan bir kültür hizmetine destek olmamız gerektiği düşüncesiyle birlikte 100.000 TL değil de, miktarı belirlenmeyen bir bağış yapma aşamasındayken Belediye Başkanı imzasıyla "Sizden hiçbir şey istemiyorum" yazısı gelmiştir. Bu resmi yazı ile elimiz kolumuz bağlanmış, şahsımı çıban başı ilan etmiş ve bu bağışın alınamamasının sorumlusu olarak Bülent Yağcıoğlu seçilmiştir.

Akabinde sadece İnebolu'nun gelişimine katkı sunacak, yapıcı bir kaç eleştirimin de yer aldığı köşe yazılarımdan dolayı bana karşı cephe aldığını gözlemledim. Ancak İnebolu'ya yakışır bir Kent Müzesi kazandırmasından dolayı da 14 Temmuz 2017 tarihindeki "Emeğine Sağlık Engin Uzuner" başlıklı övgü dolu köşe yazımın da görmezden gelinmemesi gerektiğini düşünüyorum.

İnsanlar almak istediğini alır, kimseye yaranmak gibi bir derdimiz yoktur.

Seçme ve seçilme hakkı elde eden herkes seçimlerde aday olabilir, kişilerin demokratik hakkını gasp etme gibi bir fikrimiz asla olamaz.

Ben koltuk sevdalısı olmadığım gibi makam ve mevki hırsım hiç olmamıştır. Benim için İnebolu'ya hizmet ön plandadır.

Madem bu görevlere talip, çalışmaya hevesli arkadaşlar var. Ben de onların önünü açmak, çalışma azim ve heveslerini kırmamak için seçim yarışına girmeyerek aday olmadığımı açıklıyorum.

Aday olsaydım, birlikte gururla çalıştığım meclis ve yönetim kurulu üyelerinin benim lehime çalışacaklarından zerre kadar şüphem yoktur.

Beş yıllık süre içerisinde en fazla dilekçeyi vererek İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası çalışmalarına katkı verdiğim ve faaliyetlere bire bir etki ettiğimin unutulmaması tek temennimdir.

SON GÜLEN, İYİ GÜLER..."



  |  Bu haber 13020 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU "HASAN KURU"

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU İnebolu'da bir döneme damgasını vuran, renkli bir kişilikti O...

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Kitap Kurdu Yarışması”nın 6’ncısı 28 Nisan 2...

RAMAZAN AYINA ÖZEL "İSRAF" !

RAMAZAN AYINA ÖZEL Allah'ımıza binlerce şükürler olsun ki, Onbir ayın sultanı Mübarek Ramazan-ı Şerif'e, rahmet-mağfiret ve gü...

SEVDA TÜRKÜSEV İNEBOLU'DA KONFERANS VERDİ AMA "İNEBOLU"NUN ADINI HİÇ ZİKRETMEDİ!

SEVDA TÜRKÜSEV İNEBOLU'DA KONFERANS VERDİ AMA Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü...

MECİT ÇETİNKAYA MTAL'DE KARİYER GÜNLERİ

MECİT ÇETİNKAYA MTAL'DE KARİYER GÜNLERİ İnebolu Mecit Çetinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kariyer günlerinin son konuğu Eti Bakır İnebolu Limanı...

İNEBOLU TARİHİNDEN KESİTLER

İNEBOLU TARİHİNDEN KESİTLER İnebolu Çarşısının 1881 ve 1885 yıllarında iki büyük yangın geçirdiğini;

KEDİLERİ NANKÖR BİLİRİZ, OYSA...!

KEDİLERİ NANKÖR BİLİRİZ, OYSA...! Her gün caddede, sokakta, meydanda, apartman girişlerinde, dükkân önlerinde rastladığımız hatta pek çok insanın evi...

DİBEK KÖYÜ DERNEĞİ ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MEVLİT OKUTTU

DİBEK KÖYÜ DERNEĞİ ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MEVLİT OKUTTU İnebolu Dibek Köyü Sosyal Kalkınma ve Dayanışma Derneği tarafından İstanbul’da düzenlenen geleneksel mevlit program...

KEL SEYMEN TEPESİ TURİZME AÇILIYOR

KEL SEYMEN TEPESİ TURİZME AÇILIYOR Milli Mücadele döneminde İnebolu’yu bombalayan Kılkış ve Panter zırhlılarına karşı ilçemizi savunan Türk birliğinin...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125498

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111070

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:129998

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116252

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign