İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
İNEBOLU YATIRIM A.Ş.'DE SERMAYE ARTIRIMI VE YENİ YOL ARAYIŞITarih 21 Nisan 2018, 15:12 Editör: Editör

İNEBOLU YATIRIM A.Ş.'DE SERMAYE ARTIRIMI VE YENİ YOL ARAYIŞI

Yakamoz Tatil Köyü'nün yaklaşık 20 yıldır işletmeciliğini yapan 75 ortaklı İnebolu Yatırım A.Ş.'nin olağan genel kurul toplantısından sermaye artırımı kararı çıktı.

Mülkiyeti İnebolu Belediyesi'ne ait olan Yakamoz Tatil Köyü'nün kira sözleşmesinin 30 Eylül 2017'de karşılıklı feshedilmesi ve geçen ay yapılan ihale ile başka bir firmaya kiraya verilmesinin ardından yeni bir yol haritası belirlemeye çalışan İnebolu Tekstil Gıda Metal İnşaat ve Turizm Sanayi Yatırım A.Ş.'nin olağan genel kurul toplantısı İnebolu'da gerçekleştirildi.

Belediye Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda saygı duruşunun ardından divan başkanlığına şirket ortaklarından Hüseyin Tunoğlu seçildi.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ ZARAR VERDİ

Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hamaloğlu, 2015-2016 ve 2017 yıllarına ait faaliyet raporunu okudu. Yakamoz Tatil Köyü'nde yapılan yatırımlar nedeniyle 2015 yılında 128 bin 744 TL, 15 Temmuz darbe girişiminin etkisiyle 2016 yılında 163 bin 137 TL zarar edildiğini belirten Hamaloğlu, "Hepimiz için büyük bir talihsizlik olan 15 Temmuz kalkışması olduğu gece ben tesisteydim. Kayıtlarda o gece için 128 olan müşteri sayısı ertesi gün 23 ve sonraları daha da aşağılara düştü. Ortalığın toz duman olması, memur izinlerinin kaldırılmış olması bizi toplamda ortalama olarak bin yatak eksiye düşürdü. Bu da o sezonda bizim için 200 bin TL civarında bir kayıp oluşturdu. Bizim sezonda kazanıp, borçlarımızı öderiz diye yaptığımız hesaplar bu şekilde alt üst oldu" dedi.

Masrafları en aza indirmek için adeta "sineğin kanadından yağ çıkartmaya" çalıştıklarını ifade eden Hamaloğlu, 2017 yılının ilk 9 ayında da toplam 47 bin 200 TL zararla tesisi kapattıklarını söyledi.

3 YILLIK TOPLAM ZARAR 339 BİN TL

Yapılan yatırımlar ve 15 Temmuz darbe girişiminin de etkisiyle 2015-2016 ve 2017 yıllarının toplamda 339 bin TL zararla kapatıldığını ifade eden Hamaloğlu, "Bu dönemin şanssız bir yanı da, yönetimdeki başkan ve yönetim kurulu üyelerinin bu farkı kapatabilecek, kaynak yaratacak ekonomik güce sahip olmamalarıdır. Geçtiğimiz dönemlerde çeşitli vesilelerle, ihtiyaç için gereken kaynak sağlanmış ve şirket tarafından geri ödemesi yapılmıştır. Bu dönemdekilerin böyle imkanları olmadığı için bu sağlanamamıştır" diye konuştu.

YAKAMOZ TATİL KÖYÜ KİRA SÖZLEŞMESİNİN FESHEDİLMESİ

Yakamoz Tatil Köyü'nün kira sözleşmesinin fesih süreci ile de ortaklara bilgi veren Hamaloğlu, "Eylül başında Sayın Belediye Başkanımızla yaptığımız bir sohbet toplantısında, bize 'Tesislere yatırım yapmayı düşünüyor musunuz' diye sordu. Biz de kendisine, 'Geçtiğimiz yıl bütçemize göre büyük bir yatırım yaptık hala toparlanmaya çalışıyoruz, şu anda buna bütçemiz müsait değil' dediğimizde, kendisi 'Tesislerin komple elden geçirilmesi lazım, ileride toparlamak daha zor olur. Sermaye artırımı yapın ve bu işe başlayın' dedi. Böyle bir çalışma için en az 1,5 milyon TL'ye ihtiyaç duyulduğunu, bunu sermaye artırımı ile toplamanın mümkün olmadığını, tek seferde böyle bir yatırıma giremeyeceğimizi söylediğimizde, 'Tesisleri bana verin, ben bu işi yapıp tesisleri modern bir hale getireyim, sonra da yeni bir ihale yaparız. Siz de bu ihaleye girer alırsınız, geçen seferki ihale gibi' diyerek şaşırtıcı bir teklifte bulundu" dedi.

Bu teklif üzerine İstanbul'da şirketin hisse oranlarına göre yüzde 60'ını kapsayan 14 ortağı toplantıya çağırdıklarını belirten Hamaloğlu, bu toplantıya sadece 7 ortağın katıldığını ve ihalenin feshi yönünde genel bir kanı oluşturup yönetim kuruluna duyulan güvenin dile getirildiğini söyledi.

Yönetim kurulu toplantısında da ihalenin feshi konusunda oy birliğiyle kesin kararı verdiklerini belirten Hamaloğlu, bunun sonucu olarak tesisi kapattıklarını ve ihbar ve kıdem tazminatı hak eden 5 personele 125 bin TL'lik alacaklarını dörde bölerek vadeli çekler verdiklerini ifade etti.

PİYASAYA BORÇ YOK, TAZMİNAT VE KİRA BORCU 86 BİN TL

Bu çeklerden 90 bin 841 TL'lik kısmının ödendiğini, geri kalan 34 bin 350 TL'lik borcun Temmuz ayından itibaren 4 ayda ödeneceğini, ayrıca belediyeye 52 bin 500 TL kira borcu bulunduğunu dile getiren Hamaloğlu, piyasaya hiç borçları bulunmadığını, sadece tazminat ve kira olmak üzere şirketin 86 bin 850 TL borcu bulunduğunu anlattı.

Hamaloğlu ayrıca, mülkiyeti şirkete ait Boyranaltı'ndaki dairenin 135 bin TL'ye, arabanın ise 26 bin TL'ye satıldığını açıkladı.

1998 YILINDA 55 ORTAKLA KURULDU

İnebolu Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hamaloğlu, şirketin 20 yıl önce Sirkeci'deki Sepetçiler Kasrı'nda yapılan toplantı sonrası 30 milyar sermaye ile kurulduğunu belirterek, "Şirketin sermaye artırımı gündemimizde yer almaktadır. O gün şirketi kurarken hangi ruhla hareket ettiysek bugün sermaye artırımını da o ruhla kabul edip, o ruhla devam etmeliyiz" dedi.

"ÇOK KATILIMLI BİR ŞİRKET ARTIK İNEBOLU'DA KURULAMAZ"

Şirketin 1998 yılında kuruluşu sırasında çorap üretiminden kestane şekerine, kireç fabrikasından tekstile kadar bir çok iş alanının konuşulduğunu ancak Yakamoz Tatil Köyü'nü kiralayarak turizm sektörüne girdiklerini ifade eden Hamaloğlu, "Şirketi yaşatırsak önümüze yeni imkanlar ve yeni oluşumlar çıkacağına ben yine eminim. Bu şirketin sermaye artırımını sizler kabul ederseniz kendini nadasa çeker, toparlanırız. Borçlarımızı bitiririz. Koklamaya başlarız, dinlemeye başlarız. Benim Sermaye artırımı için ikinci bir sebebim, biz bugün burada bu oluşuma sermaye artırımı olarak devam etmez isek, İnebolu'nun bundan sonra böyle bir şansı olmaz. Çok ortaklı, çok katılımlı bir şirket bundan sonra İnebolu'da kurulamaz. Bu yüzden sizlerden sermaye artırımına katılmanızı ve şu şirketin bir an önce toparlanarak temiz olan ismimizi, İnebolu piyasasında 86 bin lira borçtan bahsediyoruz, bankalarda kredilerimiz yüksek, böyle bir şirketi ayakta tutabilmemiz hem İnebolu için, hem bizim kendi İnebolu ile özel ilişkilerimiz için lazım, faydalı ve mutlaka olması gerektiği düşüncesindeyim" şeklinde konuştu.

SANAYİ VE TİCARET İL MÜDÜRÜ ÖZATA

Toplantıya katılan Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Sefa Özata da, yaptığı konuşmada Hamaloğlu'na destek verdi.

Şirket ortaklarına hitap eden Özata, çok ortaklı şirketlerde başarı şansının çok düşük olduğunu ifade etti.

İnebolu Yatırım A.Ş.'nin durumunu değerlendiren Özata, "5 yıldır bir şeyler yapılmış. Şirkette ben zarar görmüyorum. 100-200-300 bin lira, bunlar zarar değil.Bunlar telafi edilemeyecek bir konu değil. Bir senede 3-5 trilyon da kazanabiliyor. Bu nedenle yapacağınız işi iyi tespit edip, profesyonelce bir işi yapmak için çaba gösterirseniz iyi olur. Bu işi yürütmenizde fayda var diye düşünüyorum" dedi.

Özata, sermaye artırımına tüm ortakların katılmasının şart olmadığını, katılmayanların yerine şirketin başka ortaklarının o hisseleri alabileceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından şirket yönetim kurulunun 3 yıllık faaliyetleri oylanarak ibra edildi. Şirketin borçlarını ödeyip bsaşyeniden hayat bulmasını sağlayacak sermaye artımı da toplantıya katılan ortaklar tarafından kabul edildi.

Genel kurulda mevcut yönetimin 2 değişiklikle 1 yıl daha göreve devamına karar verildi. Mustafa Hamaloğlu başkanlığındaki yönetim kurulunda Ahmet Dereli, Ahmet Çölmekçioğlu, Naim Gözlük, Salim Batur, Ali Ergün, Mustafa Ateş görev aldı.


  |  Bu haber 8484 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU "HASAN KURU"

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU İnebolu'da bir döneme damgasını vuran, renkli bir kişilikti O...

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Kitap Kurdu Yarışması”nın 6’ncısı 28 Nisan 2...

RAMAZAN AYINA ÖZEL "İSRAF" !

RAMAZAN AYINA ÖZEL Allah'ımıza binlerce şükürler olsun ki, Onbir ayın sultanı Mübarek Ramazan-ı Şerif'e, rahmet-mağfiret ve gü...

SEVDA TÜRKÜSEV İNEBOLU'DA KONFERANS VERDİ AMA "İNEBOLU"NUN ADINI HİÇ ZİKRETMEDİ!

SEVDA TÜRKÜSEV İNEBOLU'DA KONFERANS VERDİ AMA Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü...

MECİT ÇETİNKAYA MTAL'DE KARİYER GÜNLERİ

MECİT ÇETİNKAYA MTAL'DE KARİYER GÜNLERİ İnebolu Mecit Çetinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kariyer günlerinin son konuğu Eti Bakır İnebolu Limanı...

İNEBOLU TARİHİNDEN KESİTLER

İNEBOLU TARİHİNDEN KESİTLER İnebolu Çarşısının 1881 ve 1885 yıllarında iki büyük yangın geçirdiğini;

KEDİLERİ NANKÖR BİLİRİZ, OYSA...!

KEDİLERİ NANKÖR BİLİRİZ, OYSA...! Her gün caddede, sokakta, meydanda, apartman girişlerinde, dükkân önlerinde rastladığımız hatta pek çok insanın evi...

DİBEK KÖYÜ DERNEĞİ ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MEVLİT OKUTTU

DİBEK KÖYÜ DERNEĞİ ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MEVLİT OKUTTU İnebolu Dibek Köyü Sosyal Kalkınma ve Dayanışma Derneği tarafından İstanbul’da düzenlenen geleneksel mevlit program...

KEL SEYMEN TEPESİ TURİZME AÇILIYOR

KEL SEYMEN TEPESİ TURİZME AÇILIYOR Milli Mücadele döneminde İnebolu’yu bombalayan Kılkış ve Panter zırhlılarına karşı ilçemizi savunan Türk birliğinin...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125498

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111072

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130000

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116252

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign