İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
GERİŞ TEPESİ'NE BUNGALOV PROJESİTarih 29 Haziran 2018, 20:21 Editör: Editör

GERİŞ TEPESİ'NE BUNGALOV PROJESİ

Geriş Tepesi mevkiinde 3 yıl önce hizmete sunduğu Geriş Cafe'nin yanında konaklama hizmeti sunmak için bungalov evler yaptırmak isteyen Cemal Kömeçoğlu'na ilk destek Kaymakam Atakan Atasoy'dan geldi.

Geriş Tepesi için "tabela" asmaktan başka bir çalışmanın yapılmadığı son zamanlarda turizm yatırımına yönelen Kömeçoğlu'nun bu girişiminden haberdar olan Kaymakam Atasoy, projeye hibe devlet desteği bulmak amacıyla Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Kuyulu ile görüştü.

Konuya duyarlılık gösteren TKDK İl Koordinatörü Kuyulu, iki gün içinde TKDK Proje Başvuru Birim Amiri hemşehrimiz Derya Yavuz Salcı ile birlikte ilçemize geldi.

Kaymakam Atasoy ve TKDK İl Koordinatörü Kuyulu, Geriş Tepesi'nde faaliyet gösteren Geriş Cafe'de incelemelerde bulunarak işletme sahibi Cemal Kömeçoğlu ile görüştü. Ziyarete AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Huner Özay ve TKDK Proje Başvuru Birim Amiri Derya Yavuz Salcı da katıldı.

Kaymakam Atasoy, burada yaptığı açıklamada,  Geriş Tepesi'nin İnebolu turizmi açısından çok önemli bir yere ve konuma sahip olduğunu söyledi.

Geriş Tepesi'nde geçmişte Rumlar tarafından yaptırılan bir manastırın kalıntıları bulunduğunu ifade eden Kaymakam Atasoy, "Bu kalıntılar olmasa bile Geriş Tepesi doğa turizmi açısından da çok güzel bir yer. İnebolu'ya hem tepeden bakıyor, hem denizi, hem yeşili bir arada en güzel şekilde barındıran bir güzelliğe sahip" dedi.

TKDK İl Koordinatörü Kuyucu'yu telefonla arayıp Geriş Tepesi'nde bungalov evlerin yapımına ilişkin projeyi anlattığını belirten Kaymakam Atasoy, "TKDK İl Koordinatörümüze bahsettiğimiz zaman, hemen Kaymakam bey geleyim buraya yerinde bakalım, yerini inceleyelim dedi. Ben bunu iki gün önce söyledim ve hemen buraya geldi. Bizim en kötü eksik yanımız ötelemektir, ötelemeden geldi. Kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Geriş Tepesi'nin sahip olduğu turizm potansiyeline dikkat çeken Kaymakam Atasoy şunları söyledi:

"Yeşil ve denizin bir arada olduğu, doğa turizmini yeşillik ve denizle buluşturan projesi burası olacak, inşallah olursa. Bir kere havası çok temiz, bir tarafı Kastamonu Küre dağlarına bakıyor. Bir tarafa bakıyorsun tamamen deniz ayaklarının altında, bir tarafta kilise kalıntıları var, bir turizm potansiyeli. Diğer tarafına bakıyorsun trekking yerleri, ormana doğru git yürüyüş yap. Turizm açısından yeşille mavinin buluştuğu yer burası. İnşallah sağolsun ilçe başkanım da kırmadı hemen buraya geldik. Çünkü şartları hızlı bir şekilde Cemal Beye anlatmamız gerekiyor. Şartları da inşallah taşıyacaktır diye biz umut ediyoruz. Bizim insanımızda şöyle bir şey var, destek olduğumuzu hissettirirsek onun yatırım şevki ve aşkı biraz daha yüreklenecek. Yeri var mı var, diğer prosedürleri biz aşarız diye düşünüyorum. Bungalov evler yapılınca buranın ayrı bir potansiyeli olacak. Özellikle bungalov evlerde kalmak için çabalayan insanlar var. Çünkü böyle bir temiz hava, doğa, eğer bu tutarsa keşke 5 tane, 6 tane değil 10 tane yapsaydım diyecek."

TKDK İl Koordinatörü Ahmet Kuyucu da açıklamasında, kurum olarak en fazla 25 yataklı konaklama tesisleri ile lokanta, pastane, kafeterya gibi işletmelere de yüzde 55 oranında hibe desteği sağladıklarını söyledi.

Öncelikle işletmeci Cemal Kömeçoğlu'ndan yapacağı yatırım için Özel İdare'den ruhsat alınmasıyla ilgili sorun olup olmadığını öğrenmesini isteyen Kuyucu, "Ondan sonra da yapı ruhsatı alınmıyormuş denildiği zaman o kadar emek boşa çıkar. Bu işin yapılabilirliğini öğrenmemiz lazım. TKDK destekleriyle ilgili kriterlerimizi anlatacağız. İnsanlara bir şekilde gezme alışkanlığını kazandırmak lazım. Kastamonu insanının uzaklardan bir insan beklemesine de gerek yok aslında. Kastamonu'nun iç dinamikleri harekete geçirilse o bile yeter. Devletimiz veriyor, birileri vermiyor derse yalan söyler. Ama şu var, insanımız nereden ne şekilde faydalanacağını bilmiyor" ifadelerini kullandı.

İşletmeci Cemal Kömeçoğlu da, Geriş Cafe'yi 3 yıl önce hizmete sunduğunu söyledi. Geçtiğimiz aylarda İsviçre'den gelen bir aileyi misafir ettiklerini anlatan Kömeçoğlu, "İsviçre'den karavanlarıyla gelen turistler burayı çok beğendi. Küre Dağlarını İsviçre'nin Alplerine benzetip burada 2 gece karavanda kaldılar. Ben de bunu Kaymakamımıza anlattığımda hemen TKDK ile irtibat kurarak bizi teşvik etti" dedi.



  |  Bu haber 9898 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

"SAĞLIK DESTEK HATTI" KURULDU

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Sağlık Destek Hattı’ hizmete sunuluyor. Randevu konusunda yaşanan sıkıntı...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125626

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111182

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130146

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116376

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign