İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
GAZİ OSMAN'A DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASITarih 20 Mart 2013, 21:07 Editör: Editör

GAZİ OSMAN'A DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI

Vali Erdoğan Bektaş, Çanakkale Zaferi'nin 98'inci yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle, İnebolulu gazi Osman Toplu ile Tosyalı gazi Fırat Zorba'ya Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verdi.

Kastamonu Halk Eğitimi Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Öğrenciler tarafından "Çanakkale" adlı oyunun sergilendiği program şiirlerin okunmasının ardından "Vatan Şehidini Uğurluyor" isimli oratoryo gösterisiyle devam etti.

Programın ardından PKK saldırılarında yaralanan İnebolulu gazi Osman Toplu ile Tosyalı gazi uzman çavuş Fırat Zorba'ya Vali Erdoğan Bektaş tarafından Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.

Malul gaziler Fırat Zorba ve Osman Fırat Zorba ve Osman Toplu'ya, sinevizyon eşliğinde özgeçmişlerinin okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından gönderilen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası Beratı, Gazilik Madalyası ve Nişanı Vali Erdoğan Bektaş tarafından takdim edildi.

Vali Erdoğan Bektaş, törende yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşı'nı anlatmaya kelimelerin yetmediğini belirterek, "Çanakkale'de bizim bu topraklarda kalıcı olduğumuz, bu toprakların ayrılmaz bir parçası olduğumuz 7 düvele ispat edilmiştir. Üzerinden yıllar geçti bugün şehit ve gazilerimiz devam ediyor. Çünkü vatan dediğimiz toprak, gerçekten önemlidir. Dünya üzerinde söz sahibi olmak isteyenlerin planlarında önemli yer tutuyor. Bu mücadele her zaman devam edecek, şehitlerimizde bununla birlikte devam edecektir. Üzerimize düşen görevi yapıyor, her zaman da yapamaya devam edeceğiz" dedi.

Çanakkale'nin bir milletin yeniden doğuşu ve mayalanması olduğunu ifade eden Vali Bektaş, "Çanakkale bizim için gerçekten değeri biçilmez vazgeçilmez bir manevi varlığımızdır. Orada şehitlerimiz oldu, orada gazilerimiz oldu, orada topyekun millet bir millet varını yoğunu ortaya döktü.  Orada bütün dünya bizi İstanbul'da bu topraklarda geçici sanıyordu. Öyle olmadığını anladı ve bizim bin yıllık yurdumu ve ebedi yurdumuz Anadolu tescillendi herkesin kafasına zihnine yazıldı" diye konuştu.

İSKENDERUN'DA PKK SALDIRISINDA YARALANDI

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Deniz Üs Komutanlığı'na bağlı İkmal Birliği'ne 31 Mayıs 2010 tarihinde bağlı teröristlerce önce roketatarlı, ardından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmişti. Saldırıda 6 asker şehit olurken, 7 asker yaralanmıştı.

Yaralı askerler arasında bulunan İnebolu Deresökü köyünden Osman Toplu Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) bir süre tedavi gördükten sonra taburcu edilmişti.



  |  Bu haber 7988 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

"SAĞLIK DESTEK HATTI" KURULDU

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Sağlık Destek Hattı’ hizmete sunuluyor. Randevu konusunda yaşanan sıkıntı...

İNEBOLU'DA LAKABIYLA ANILANLAR

İNEBOLU'DA LAKABIYLA ANILANLAR Halkımızın ince hiciv ve zengin benzetme kabiliyetlerinin bir tezahürü olan lakaplar, kimseyi rencide etmek ve ya o...

YAZANDAN-YAZDIRANDAN "ALLAH RAZI OLSUN"

YAZANDAN-YAZDIRANDAN Kaç kişinin dikkatini çekiyor acaba?

RAMAZAN BİLİNCİ

RAMAZAN BİLİNCİ “Ey iman edenler, oruç sizden öncekilere farz kılındığı gibi,size de farz kılınmıştır. Umulur ki sakınırsınız”

İNEBOLU ÖZEL İDARE'YE 10 GEÇİCİ PERSONEL ALINACAK

İNEBOLU ÖZEL İDARE'YE 10 GEÇİCİ PERSONEL ALINACAK İŞKUR, TYP kapsamında Kastamonu İl Özel İdaresi’nde 5,5 ay süre ile çalıştırılmak üzere 210 personel alımı yapacak....

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU "HASAN KURU"

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU İnebolu'da bir döneme damgasını vuran, renkli bir kişilikti O...

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Kitap Kurdu Yarışması”nın 6’ncısı 28 Nisan 2...

RAMAZAN AYINA ÖZEL "İSRAF" !

RAMAZAN AYINA ÖZEL Allah'ımıza binlerce şükürler olsun ki, Onbir ayın sultanı Mübarek Ramazan-ı Şerif'e, rahmet-mağfiret ve gü...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125540

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111100

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130042

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116288

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign