İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
HEZEYANLARA KARŞI ZORUNLU AÇIKLAMATarih 26 Ekim 2018, 19:55 Editör: Editör

HEZEYANLARA KARŞI ZORUNLU AÇIKLAMA

Son zamanlarda İnebolu kamuoyunu meşgul eden ve 'mağduriyet' görüntüsü verilerek gündemde tutulan İnebolu postasına Valilik tarafından 100 küsur bin liralık resmi ilan mahsup işlemi yapılması bahane edilerek tarafımıza karşı girişilen saldırılara bugüne kadar muhatap almadık ve bazen de gülüp geçtik.

Çünkü gerginliğin ve huzursuzluğun eksik olmadığı İnebolu'da durduk yere gereksiz bir tartışmanın ve kavganın tarafı olmadık. Bizi bu kavganın içine çekmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürmedik.

Zaten söz konusu olayda, Basın İlan Kurumu mevzuatına aykırılık nedeniyle yapılan mahsup işlemi tamamen kendilerinden kaynaklandığı için bizim umurumuzda olmayacağı gibi kendilerinden başka kimseyi de ilgilendirmezdi.

Şairliğe başlayan Emek Partisi (EMEP) eski İl Başkanı ve İnebolu Postası Yazı İşleri Müdürü geçen hafta yazdığı derme çatma şiirinde inciler saçmış. Edebiyatı katlettiği gibi, 100 küsur bin liralık ilan mahsubunun acısıyla olsa gerek şahsıma yönelik hakaret, tehdit ve iftiralarda bulunmuş.

"Kendim ettim, kendim buldum" diyeceği yerde bizi ilanlarını çalmakla suçlamış. Ayrıca "Kaymakamı yaladığımızı" söylemiş. "Selanı çok sevdiğin müftün verecek" diye ölümü hatırlatmış. Günde 5 vakit namazı 15 vakte çıkartıp bir de din tüccarlığına soyunmuş. "Para yalaması" diyerek literatüre yeni bir ifade kazandırmış. Kısacası okuyanı güldüren inciler saçmış.

Elbette ki, gazeteci kimliğine sahip olmak kimseye hakaret etme hakkını vermez.

Bu "hezeyan"lara cevap vermek kendisini muhatap alıp O'nun seviyesine inmek olur ama bir konuya açıklık getirip sadede geleceğim.

Olayın aslı şudur: Kastamonu Valiliği, resmi ilanlarla ilgili yaptığı incelemede İnebolu Postasında 2 yıldan biraz fazla süren kural ihlali tespit etmiş ve ihlal süresince yayınlanan ilanların tutarı kadar mahsup işlemi uygulanmasına karar vermiş. Bunun üzerine İnebolu Postasının Valiliğe yaptığı itiraz reddedilmiş ve dosya Basın İlan Kurumu'na gönderilmiş. Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu 7 Eylül 2018 tarihli toplantısında konuyu görüşerek karara bağlamış. Bu kararını da internet sitesinde kamuoyuna duyurmuş.

 BİK Yönetim Kurulu Valiliğin mahsup kararına karşı yapılan itirazı ikinci kez reddetmiş.

Basın İlan Kurumu internet sitesinde konuyla ilgili yer alan açıklama aynen şöyle : "Resmi ilanlara aracılık etme görevinin 1 Eylül 2018 tarihine kadar Kastamonu Valiliğinin uhdesinde bulunduğu Kastamonu ili İnebolu ilçesinde münteşir anılan ilanları yayınlama hakkını haiz bulunan 1 (bir) Gazetenin Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliğinin kadroya ilişkin 43 üncü maddesine aykırı davranışı nedeniyle hakkında anılan Valilik tarafından tesis olunan işlemler sonucu mevzuatımızın ilgili madde hükümleri uyarınca konunun itiraz ve karar mercii Yönetim Kurulumuzda görüşülmesi yönünde gerekli olan prosedürün tamamlandığı ihtilaf dosyasının tetkiki neticesinde muhatap Gazete hakkında alınmış olan Valilik kararının kaldırılması hususundaki talebinin reddine karar verilmiştir."

http://www.bik.gov.tr/bik-yonetim-kurulu-2018-yili-20-inci-toplantisi-yapildi/

Olayın bizimle bir ilgisi olmadığı, tamamen kendilerinden kaynaklandığı açıktır. Ortaya koymak istedikleri şey ise kendilerini "mağdur" gibi gösterip bize "ilan hırsızı" iftirası atmaktan başka bir şey değildir.

Onlar sadece Don Kişotluk yaparlar. Kendi kendilerine gerçekleri saptırıp kendi gölgeleriyle savaşırlar.

*             *      *

NEDEN EMEP?

Durduk yere şahsıma ve sahibi olduğum Yeni İnebolu Gazetesi'ne yönelik saldırı ve suçlamalarda bulunuyor. Kamuoyunu gereksiz tartışmalarla meşgul etmemek için bu tahriklere kapılmadık, bizi kavga ortamına çekmek isteyenlere fırsat  vermedik. Tahriklere kapılmadan, oyuna gelmeden bu tavrımızı sürdüreceğiz. Zaten yazıp çizdiklerinin bizim için çok da önemi ve kıymeti yoktur.

Ancak bize sataşıp duranların eski gerçek kimliklerini de artık ortaya koymak gerekiyor.

İnebolu Postası Yazı İşleri Müdürlüğünü yapan kişi, 2003 yılında şimdiki adı Emek Partisi olan EMEP'in Kastamonu İl Başkanlığına seçilmiş ve bu görevi en az 7 yıl boyunca sürdürmüştür. (Bunun belgelerini yayımlıyoruz...)

Wikipedia adlı internet sitesindeki bilgilere göre EMEP 'Marksist ve Leninist' bir partidir. EMEP, milletvekili seçimlerinde HDP'yi, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı desteklemiştir. (Kaynak: https://tr.wikipedia.org/wiki/Emek_Partisi

Nitekim, EMEP Kurucu Genel Başkanı Levent Tüzel, 2011 ve 2015 yıllarında HDP listelerinden İstanbul milletvekili seçilmiştir.

Seçimlerde EMEP'in desteklediği HDP'nin savunduğu görüşler herkesin malumudur. EMEP de bu konuda HDP'den geri kalmıyor. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlarda iki parti işbirliği yapıyor ve birbirine destek veriyor.

AK Parti'lisinden MHP'lisine CHP'lisine, sağcısından solcusuna herkese ve herkesin görüşe elbette ki saygılıyız. Ancak ne HDP'nin, ne EMEP'in görüşlerine de, güttüğü politikalarına da saygımız yoktur.

Yıllarca İl Başkanlığını yaptığı EMEP'in Türkiye'de olduğu gibi Kastamonu'da bir karşılığı olmamıştır. Nitekim 2011 seçimlerinde Kastamonu'da EMEP'in oyu binde 5'i bile bulmamıştır.

*      *     *

EMEP SORULARI

EMEP'in politikaları, görüşleri ortadayken bu partinin il başkanlığını neden en az 7 yıl boyunca yaptın?

Bu partinin görüşlerini ve politikalarını savunuyor musun?

Savunmuyorsan neden bunca yıl istifa etmedin de partinin saflarında hem de "yönetici" olarak görev yaptın?

EMEP'in Kastamonu 3. sıra milletvekili adayı kimdi?

Atatürk'ü Kürtler'e karşı faşizan politika gütmekle suçlayan ve "Kemalist devletin inkar siyaseti" ifadelerini kullanan EMEP'te yöneticiyken ülkemizin ve cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e karşı yapılan bu saygısızlıklardan rahatsız olmadın mı?

Kaynak : https://www.emep.org/tr/ulusal-sorun-ve-cozumu-baglaminda-ozerklik-tartismasi/

“MİLLİYETÇİ”LİKLE BAĞDAŞIR MI?

HDP'nin de, EMEP'in de görüşleri ve savunduğu politikalar Milliyetçilikle bağdaşır mı?

Dünün EMEP'lisi bugün birden (sözde) Milliyetçi oluvermiş. Tamamen duygusaldır (!), eminim. Bu duygusal (!) değişimden ne menfaatin oldu?

*             *        *

 

Kendisine bakmadan çıkıp bize ders vermeye, çamur atmaya kalkıyor. Köşesinden hakaretler, iftiralar savuruyor.

Hızını alamıyor, bizi ilanlarını çalmakla suçluyor.

Bilinmelidir ki, biz 20 yılı aşkın süre resmi ilan almadan bu gazeteyi yaşattık. Kurşun harfleri tek tek el ile dizerek meşakkatli yılları aştık. Arşivimizdeki her biri tarih kokan gazeteler İnebolu'nun yaklaşık 40 yıllık tarihine tanıklık eden, ışık tutan birer belge niteliğindedir.

*             *        *

Kamuoyunu bilgilendirmeye ve ‘devlet’ten yana yayınlarıma devam edeceğim...

Sen ister yala, ister kına...

Kadir YILDIRIM

                (DEVAM EDECEK)



  |  Bu haber 7068 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

"SAĞLIK DESTEK HATTI" KURULDU

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Sağlık Destek Hattı’ hizmete sunuluyor. Randevu konusunda yaşanan sıkıntı...

İNEBOLU'DA LAKABIYLA ANILANLAR

İNEBOLU'DA LAKABIYLA ANILANLAR Halkımızın ince hiciv ve zengin benzetme kabiliyetlerinin bir tezahürü olan lakaplar, kimseyi rencide etmek ve ya o...

YAZANDAN-YAZDIRANDAN "ALLAH RAZI OLSUN"

YAZANDAN-YAZDIRANDAN Kaç kişinin dikkatini çekiyor acaba?

RAMAZAN BİLİNCİ

RAMAZAN BİLİNCİ “Ey iman edenler, oruç sizden öncekilere farz kılındığı gibi,size de farz kılınmıştır. Umulur ki sakınırsınız”

İNEBOLU ÖZEL İDARE'YE 10 GEÇİCİ PERSONEL ALINACAK

İNEBOLU ÖZEL İDARE'YE 10 GEÇİCİ PERSONEL ALINACAK İŞKUR, TYP kapsamında Kastamonu İl Özel İdaresi’nde 5,5 ay süre ile çalıştırılmak üzere 210 personel alımı yapacak....

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU "HASAN KURU"

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU İnebolu'da bir döneme damgasını vuran, renkli bir kişilikti O...

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Kitap Kurdu Yarışması”nın 6’ncısı 28 Nisan 2...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125542

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111104

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130052

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116290

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign