İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
DANIŞTAY'IN LİMAN KARARINDA GEREKÇE BELLİ OLDUTarih 16 Aralık 2018, 09:44 Editör: Editör

DANIŞTAY'IN LİMAN KARARINDA GEREKÇE BELLİ OLDU

İnebolu Limanı'nın işletme hakkının 49 yıllığına özelleştirilmesi kararını iptal eden Danıştay 13. Dairesi'nin bu kararını kesin olarak bozan Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun bozma kararının gerekçesi belli oldu.

Mahkemenin gerekçeli kararına göre, Danıştay'da özelleştirmenin iptali için dava açan Z.G. isimli şahsın İnebolu Limanı ile birlikte özelleştirilen İstanbul Eyüp ilçesindeki taşınmaz üzerinde hak sahibi olmadığı ve dolayısıyla dava açma ehliyetinin bulunmadığı ifade edildi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, İnebolu Limanı'nın 49 yıl süre ile işletme hakkının devri ile atıl durumda bulunan Hopa Termik Santrali'nin de bulunduğu taşınmazlar ve üzerindeki varlıkların, Mardin Mazıdağı ilçesinde 460.530 metrekare ve 488.713 metrekare taşınmazların, İstanbul Beşiktaş Ortaköy Mahallesinde 946 metrekare taşınmazın 1/3 oranındaki hissesi ile İstanbul Eyüp ilçesi Göktürk Mahallesi'nde 6.022 metrekare arsanın satış suretiyle özelleştirilmesi için 30 Mayıs 2015 tarihinde ihale gerçekleştirmişti.

5 firmanın teklif verdiği ihaleyi, açık artırma sonunda 76 milyon TL bedel ile Cengiz İnşaat'a bağlı Eti Bakır A.Ş. kazanmıştı.

Aynı ihale kapsamında özelleştirilen İstanbul Eyüp ilçesi Göktürk Mahallesi'ndeki 6.022 metrekarelik arsada hak sahibi olduğunu iddia eden Zeynel G. ihalenin iptali için Danıştay'da dava açmış, Danıştay 13. Dairesi de, oy çokluğuyla ihaleyi iptal etmişti.

SAHİBİ OLMADIĞI TAŞINMAZ İÇİN İPTAL DAVASI AÇMIŞ

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve Eti Bakır A.Ş. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'na taşıdı. Dosyayı ve ekindeki belgeleri inceleyen Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Zeynel G.'nin söz konusu Eyüp'teki arsada hak sahibi olmadığını, Maliye Hazinesi adına kayıtlı olduğunu tespit etti.

Mahkemenin gerekçeli kararında, "Sonuç olarak İstanbul İli Eyüp İlçesi, Göktürk Mahallesi, 1016 parsel sayılı taşınmazın Maliye Hazinesi adına kayıtlı olduğu sonucuna ulaşılmaktadır. Bu durumda, İstanbul İli, Eyüp İlçesi, Göktürk Mahallesi, 1016 parsel sayılı taşınmaz üzerinde hak sahibi olmadığı anlaşılan davacının, temyizen incelenen bu davayı açmakta meşru, şahsi ve güncel bir menfaatinin bulunmadığı anlaşılmıştır" denildi.

Kararın devamında, Danıştay 13. Dairesi'nin 07.02.2018 günlü, E:2015/6344, K:2018/324 sayılı kararının bozulmasına ve davanın ehliyet yönünden reddine kesin olarak karar verildiği ifade edildi.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun bu kararının kesin olduğu vurgulanırken, İnebolu Limanı'nın özelleştirilmesindeki hukuki hiçbir engel kalmadığı anlaşılmış oldu.


  |  Bu haber 8684 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

"SAĞLIK DESTEK HATTI" KURULDU

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Sağlık Destek Hattı’ hizmete sunuluyor. Randevu konusunda yaşanan sıkıntı...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125626

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111180

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130144

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116376

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign