İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
TÜRK POLİSİ'NİN 168. YIL GURURUTarih 10 Nisan 2013, 23:06 Editör: Editör

TÜRK POLİSİ'NİN 168. YIL GURURU

Türk Polis Teşkilatı'nın 168. kuruluş yıldönümü ilçemizde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İlçe Emniyet Müdürü Oktay Topal, Kaymakam Gökhan Görgülüarslan'ı makamında ziyaret ederek çiçek ve günün anısına plaket takdim etti.

Atatürk Anıtı önündeki çelenk sunma töreninde ise İstiklal Marşı okunarak saygı duruşunda bulunuldu.

Polis Günü nedeniyle Belediye Düğün Salonu'nda program düzenlendi.

Programa, Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Halil Aydemir, Belediye Başkanı Engin Uzuner, Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Özkan, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Atilla Oğuz, İnebolu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nejdet Gültepe, AK Parti İlçe Başkanı İsa Karamehmetoğlu, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Emniyet Müdürü Oktay Topal, etkinlikte yaptığı konuşmada, toplumun desteğini ve halkın güvenini kazanamamış bir emniyet teşkilatının başarılı olmasından söz edilemeyeceğini söyledi.

Emniyet teşkilatının son yıllarda halkın büyük oranında desteğini aldığını ve bu sayede büyük başarılara ulaştığını kaydeden Topal, "İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli olarak bizler, memleketlerimizde görev yapan meslektaşlarımızın kendi ailelerimize ve yakınlarımıza nasıl davranmalarını istiyorsak, biz de sizlere o şekilde davranmaya özen gösteriyoruz. 29 personelimizle sizlerin daha huzurlu ve güvenli bir ortamda yaşamasını sağlamak için 24 saat çalışmaktayız" dedi.

Ülke ortalamasına göre İnebolu'da suç oranının düşük olduğuna dikkat çeken Topal, bunda ilçe halkının kanunlara saygılı, vatanını ve milletini seven, kamu görevlilerine saygı duyan ve onlara sahip çıkan bir yapıya sahip olmasından kaynaklandığını ifade etti.

Telefonla para ve kontör dolandırıcılığının önüne geçmek için yapılan çalışmalardan bahseden Topal şunları söyledi:

"Geçtiğimiz aylarda bu tür dolandırıcılık olaylarının artması üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak önce bir takım ilanlar asmak ve basın yoluyla duyurular yapmak suretiyle vatandaşlarımızı bilgilendirmeye çalıştık. Hemen ardından hem mahallemizde mahalle toplantıları yapmak suretiyle başta dolandırıcılık olmak üzere hırsızlık, kişilere ve mal varlığına karşı işlenen suçlar, kaçak kazı, sahte para ve trafik hizmetleri ile ilgili konularda detaylı bilgiler verdik. Mahalle toplantılarının yapılmasından sonra dolandırıcılar tarafından aranan hiçbir vatandaşımız bu dolandırıcılara para göndermediler. Bu bizleri oldukça mutlu etmiştir."

Suçların önlenmesinde polisiye tedbirlerin tek başına yeterli olmadığını kaydeden Topal, halkın da bu noktada sorumlulukları bulunduğunu hatırlatarak gördükleri olaylarda veya şüphelendikleri konularda 155 Polis İmdat hattını aramalarını istedi.

Geçmişten Günümüze Türk Polisi konulu slayt sunulan programda, Vali Enis Anaokulu öğrencilerinin polis kıyafetiyle sahneledikleri gösteriler izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Miniklerin gösterdiği performans izleyicilerden büyük alkış aldı.

Şiirlerin okunduğu programda okullar arası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programın ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından konuklara etli pilav ve tatlı ikram edildi. İkramların sunumunu İnebolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri gerçekleştirdi.



  |  Bu haber 6968 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125638

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111192

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130164

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116396

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign