İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
ÜNLÜ YÜZÜCÜ ALSARAN'IN İNEBOLU ANTRENMANITarih 09 Haziran 2019, 11:42 Editör: Editör

ÜNLÜ YÜZÜCÜ ALSARAN'IN İNEBOLU ANTRENMANI

İnebolu Belediyesi İstiklal Manş Yüzme Takımı'nın antrenörlüğünü yapan Kamil Resa Alsaran (58), Kuzey İrlanda ile İskoçya arasındaki Kuzey Kanalı'nda Temmuz ayında yüzeceği  35 kilometrelik etabın antrenmanı için İnebolu'ya geldi.

Manş Denizi'ni geçen takımda yer alan yüzücü hemşehrimiz Hasan Heke'nin daveti üzerine Ramazan Bayramı tatilinde İnebolu'ya gelen dünya çapında ünlü yüzücü Alsaran, Boyranaltı mevkiinde her gün yaklaşık 5 kilometre yüzerek antrenman yaptı.

Ailesiyle birlikte geldiği İnebolu'da 5 gün kalan Alsaran gazetemize de ziyarette bulundu. Hemşehrimiz Hasan Heke ile birlikte gazetemizi ziyarete eden Alsaran, 35 kilometrelik Kuzey Kanalı'nı 23-29 Temmuz tarihleri arasında belirlenecek bir günde yüzerek geçmeyi hedeflediğini söyledi.

Kuzey İrlanda ile İskoçya arasındaki Kuzey Kanalı'nın soğuk bir deniz olduğunu, Ağustos ayında bile su sıcaklığının 14 dereceyi geçmediğini belirten Alsaran, "İnebolu'nun denizi Karadeniz soğuktur diye geldim ama bugün 20-21 dereceydi. Kuzey Kanalı'nda yüzeceğim mesafe 35 kilometre ve benim tahminime göre 14-16 saat sürecek. Yüzerken tekneye dokunmak bile yasak. Tekneye dokunmadan bu mesafeyi yüzmek zorundasınız. Dünyanın en zor parkurlarından bir tanesi. Çok büyük deniz anaları var ve çok zehirliler. Ölümcül yani, çarptığı zaman hastanelik ediyorlar. Öyle tek tük de değil, yüzme sahasında yüzlerce görüyorsunuz. 2-3 metre püskülleri var. Püskülleri çarptığı zaman zehirliyor. Burayı geçen hiç Türk yok. Dünyada da sadece 70 kişi geçmiş" dedi.

"HEDEFİMDE 7 OKYANUS VAR"

Daha önce 34 kilometrelik Manş Denizi'ni iki kez, ayrıca İspanya ile Fas arasındaki 17 kilometrelik Cebelitarık Boğazı'nı ve ABD'deki 35 kilometrelik Catalina Boğazı'nı tek başına yüzerek geçtiğini anlatan Alsaran, hedefinin 7 okyanusu başarıyla geçmek olduğunu söyledi.

Bu kapsamda yüzeceği Kuzey Kanalı'nın hedefinin dördüncü ayağı olacağını belirten Alsaran, "Manş Denizi'ni iki kere tek başına geçtim. Daha sonra yüzdüğüm Catalina Boğazı 35 kilometreydi. Orada da ölümcül beyaz köpek balıkları vardı. Neyse ki bize denk gelmedi. Cebelitarık Boğazı'nı geçtim ve İspanya'dan Afrika'ya Fas'a yüzdüm. Hedefimde 7 okyanus geçişini (Oceans Seven) başarıyla tamamlamak var. Bunu da yaparsam geriye 3 tane kalıyor. Dünyada 7 okyanusu tamamlayan 15 kişi var. Bunu yaptığımda çok büyük bir prestij yakalayacağım. Türkiye'nin tanıtımını da yapmış olacağım" diye konuştu.

Her yüzüşünü bir sosyal etkinlik projesiyle birleştirdiğini dile getiren Alsaran, "Daha önce Kanserle Dans Derneği için yüzdüm, Down Sendromlu çocuklar için yüzdüm, engelliler için yüzdüm. Kuzey Kanalı'nı da KOAH hastaları için yüzeceğim. Babam bu hastalıktan öldü geçen yıl" ifadelerini kullandı.

ABD'nin New York kentindeki Manhattan Adası'nı çepe çevre dolaşarak 46 kilometre yüzdüğünü de kaydeden Alsaran, "Manhattan Adası'nı yüzmek kolay değil, su çok kirli. Su yuttuk ama olumsuz bir şey yaşamadık" şeklinde konuştu.

Manş Denizi'ni 2012 yılında 13 saat 19 dakika, 2015'te ise 18 saatte tamamladığını belirten Alsaran, Catalina Boğazı'nı 13 saat 1 dakikada, Cebelitarık Boğazı'nı 5 saat 10 dakikada, Manhattan Adası Maratonu'nu ise 10 saat 15 dakikada geçtiklerini sözlerine ekledi.


  |  Bu haber 7524 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

"SAĞLIK DESTEK HATTI" KURULDU

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Sağlık Destek Hattı’ hizmete sunuluyor. Randevu konusunda yaşanan sıkıntı...

İNEBOLU'DA LAKABIYLA ANILANLAR

İNEBOLU'DA LAKABIYLA ANILANLAR Halkımızın ince hiciv ve zengin benzetme kabiliyetlerinin bir tezahürü olan lakaplar, kimseyi rencide etmek ve ya o...

YAZANDAN-YAZDIRANDAN "ALLAH RAZI OLSUN"

YAZANDAN-YAZDIRANDAN Kaç kişinin dikkatini çekiyor acaba?

RAMAZAN BİLİNCİ

RAMAZAN BİLİNCİ “Ey iman edenler, oruç sizden öncekilere farz kılındığı gibi,size de farz kılınmıştır. Umulur ki sakınırsınız”

İNEBOLU ÖZEL İDARE'YE 10 GEÇİCİ PERSONEL ALINACAK

İNEBOLU ÖZEL İDARE'YE 10 GEÇİCİ PERSONEL ALINACAK İŞKUR, TYP kapsamında Kastamonu İl Özel İdaresi’nde 5,5 ay süre ile çalıştırılmak üzere 210 personel alımı yapacak....

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU "HASAN KURU"

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU İnebolu'da bir döneme damgasını vuran, renkli bir kişilikti O...

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Kitap Kurdu Yarışması”nın 6’ncısı 28 Nisan 2...

RAMAZAN AYINA ÖZEL "İSRAF" !

RAMAZAN AYINA ÖZEL Allah'ımıza binlerce şükürler olsun ki, Onbir ayın sultanı Mübarek Ramazan-ı Şerif'e, rahmet-mağfiret ve gü...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125542

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111102

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130052

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116290

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign