İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
İNEBOLU YERLEŞİM PLANI BİLBORDLARDA OLMALI  !Tarih 12 Temmuz 2019, 16:47 Editör: Editör

İNEBOLU YERLEŞİM PLANI BİLBORDLARDA OLMALI !

Zaman zaman herkes şehir dışına çıkıyor.

Kah geziyor, kah alışveriş ediyor...

Bazen tarihi ve turistik yerleri ziyaret ederken, bazende iş icabı gittiği yerlerde farklı uygulamalar yada çeşitli yeniliklerle karşılaşıyor.

Yapılan her türlü hizmet oraya gelen ziyaretçilerin istifadesine sunuluyor. 

Haliyle ilçemizde yaz aylarında azda olsa ziyaretçi akınına uğruyor. 

Dolayısıyla İnebolu'yu tercih eden herkesin misafir olarak görülüp, gereken ilgi ve alakanın en üst seviyede gösterilmesi gerektiğini savunanlardan sadece biriyim. 

Benim bu düşünceme ilave herkesin çeşitli fikirlerinin olabileceğini ve bu düşüncelerin sadece sohbet ortamlarıyla sınırlı kaldığı için hiç kimseye ve yaşadığımız şehire bir fayda sağlamadığı gerçeğini ifade etmekte yarar görüyorum.

Bu bağlamda ilçemize ilk defa gelen ziyaretçilerin gezip görmek istediği yerleri kolaylıkla bulabileceği bir yerleşim planı yada şehir krokisinin merkezi yerlerdeki bilbordlara asılmasının gerektiğini ve bunun da güzel bir hizmet olacağını düşünüyorum. 

Türk Ocağı binasının, Kent müzesinin, Nezihe Battal kültür evinin, Aşı boyalı evlerimizin yoğun olduğu mahallenin, ziyaretçilerin İnebolu'dan ayrılırken tanıdıklarına götüreceği İnebolu ekmeği-helva-dağ çileği reçeli-tarhana-kestane balı-denk kayıģı maketi-istiklal madalya rölyefi ve taze balık satan iş yerlerini, eli ayağı düzgün otelleri, yöresel lezzetlerin bulunduğu lokantaları, İnebolu'da güneşin doğuşunun  ve batışının izlenebileceği  mekanları, geriş tepesini, Oğuz Atay ve Orhan Şaik Gökyay'ın doğdukları evleri, Atatürk'ün üç gün konakladığı evi ve aklıma gelmeyen pek çok yeri gösteren bir krokiye ihtiyaç duyulduğu aşikar...

Alışveriş merkezlerinde bile, aranılan bir mağazayı kolayca bulmaya yardımcı olan yerleşim planından pek çoğumuz yararlanmışızdır herhalde !

Yine varlığı ile yokluğu pek belli olmayan Turizm danışma bürosunun aktif hale geçirilmesi ve yabancı dil bilen personeliyle birlikte ilçemizin tanıtımına  gönüllü hizmet edecek turizm elçilerinden de istifade edilmesine acilen ihtiyaç duyulduğunu belirtmekte yarar görüyorum. 

Bu tarz hizmetlerin küçük gibi görülse de önemli olduğunun ve özellikle turizmin gelişmesine  katkı sağlayacağının bilinmesini istiyorum.

Geçtiğimiz hafta Karadeniz Yat Rallisi kapsamında ilçemize de uğrayan yatçılara İnebolu misafirperverliğini eksiksiz gösteren Kültür ve Sanat Derneği üyesi arkadaşlardan Hasan Gündüz ve Gürol Ercebe'nin yaptıklarına İnebolu halkı adına şükranlarımızı sunuyorum. Misafirlerle birebir ilgilenip alakadar olmaları gönüllü birer turizm elçisi olduklarının ispatıdır. İnebolu balıkçılarının  bağlı bulunduğu kooperatifin yöneticisi Ahmet Çelebi arkadaşımız da limandaki karşılamada hazır bulunmuş, teşekkürü hak etmiştir.   Yine  Yatçılarla iletişim kurup İnebolu'da gerekli ilgi ve alakanın gösterilmesi için çaba harcayan bir hemşehrimiz de rahmetli fenerci Vedat abinin kızı Yıldız Yılmaz hanımdır, O'na da teşekkür ediyorum.  Bu İnebolu sevdalısı arkadaşlardan her daim faydalanılması gerektiğini düşünüyorum.  Boyunlarına takmak için yaptırılacak  "gönüllü turizm rehberi" kartları arkadaşlarımıza ayrıcalık katacaktır. Fakat bu görev öncelikle yetkililer tarafından uygun görülmelidir. Ben sadece öneri sunar, dikkate alınıp alınmadığına bakarım !

Fakat toplum menfaatinin ön planda olduğu her fikrinde kulak arkası edilmemesi gerektiğine inananlardanım. 

Sonuç olarak sürekli kan kaybeden İnebolu, turizmin gelişmesi için gelecek her fikir ve projeyi ivedilikle icraata geçirmelidir.  

Sunulan öneri ve fikirler dikkate alınıp uygulanırsa, başka fikirlerinde önerilmesine öncü olacaktır. 

Turizmden ekmek yemek için önce turizme inanmak gerekir.Tarihi, kültürü ve doğasıyla İnebolu her zaman turistik bir ilçe olmaya adaydır. Yeter ki topyekün bu hedefe kilitlenilsin. Ona göre kısa-orta ve uzun vadeli planlamalar yapılıp icraata geçilsin.


  |  Bu haber 7522 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125682

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111224

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130206

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116428

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign