İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
ÜZERİMİZE ÖLÜ TOPRAĞIMI SERPİLDİ ?Tarih 09 Ağustos 2019, 16:52 Editör: Editör

ÜZERİMİZE ÖLÜ TOPRAĞIMI SERPİLDİ ?

Son günlerde gündemi meşgul eden bir konu var...

Bilmem haberiniz var mı ?

Kastamonu'da herkes görüş belirtiyor, açıklama yapıyor. 

İstiklâl yolu tarihi milli park müdürlüğü İnebolu'ya yakışır, İnebolu bunu fazlasıyla hak etmiştir deniliyor.

İnebolu kamuoyundan tık yok !

Geçtiğimiz hafta yerel gazeteler bu açıklamaların pek çoğunu yazdı. 

Akp. Milletvekili Metin Çelik "İstiklâl yolu tarihi milli park müdürlüğü'nün İnebolu'da kurulmasını arzu ediyoruz ve bu işin takipçisiyiz " diyerek görüş belirtti. 

İl genel meclisi ağustos ayı toplantıları yapılırken söz alan Kastamonu merkez il genel meclis üyesi Abdullah Uçar İnebolu limanının milli mücadele yıllarındaki öneminden ve İstiklâl yolunda ortaya konan kahramanlıklardan bahsederek İstiklâl yolu tarihi milli park müdürlüğünün İnebolu'ya kurulması gerektiğini ve yapılacak bu hizmetin kahraman İnebolu halkına bir ahde vefa göstergesi olacağını dile getirdi. 

Yine aynı toplantıda bu konu hakkında görüş belirten il genel meclisi başkanı Güray Parçal "İstiklâl yolu tarihi milli parkı müdürlüğünü hak eden İnebolu'dur. Bu konuda Çankırı ile rekabetimiz var. İl başkanımız Doğan Ünlü müdürlüğün İnebolu'ya kurulması için genel müdür ile görüştü ve eğer bu müdürlüğü Çankırı'ya verecekseniz madalyayı da geri alın, bizde durmasın! diyerek bir nevi rest çekmiştir" dedi. 

Bu arada İnebolu'yu temsil eden il genel meclisi üyelerinden bu toplantılarda konu hakkında herhangi bir açıklama yapılsa o da haber olurdu. Demek ki fikir beyan eden olmadı...!

Turizm endüstrisi işletmeleri birliği derneği adına Kurşunlu Han'da basın toplantısı düzenleyen Cem Dilimel "İstiklâl yolunun kahramanları, bu toprakların kadınlarıdır. Hepsinin ismi Şehit Şerife Bacı ile ölümsüzleşmiştir. Bu nedenledir ki İstiklâl yolu tarihi milli park müdürlüğü bu toprakların hakkıdır." açıklamasıyla konuya duyarsız kalmamıştır. 

Mhp Kastamonu il başkanı Yüksel Aydın ise konu hakkında yaptığı yazılı açıklamada "İstiklâl yolu tarihi milli park müdürlüğü'nün ilimize kazandırılması için neler yapılıyor, burayı da Çankırı'ya kaptırmayalım. Bilindiği gibi Ilgaz dağı milli parkı Sinop'a bağlı, Küre dağı milli parkı Bartın'a bağlı." demiştir. 

Kastamonu Kent Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Zafer Ergün konuyla ilgili bir bildiri yayınlamış ve özetle "İstiklâl yolu tarihi milli park müdürlüğünü İnebolu'lular haketmiştir. Çünkü  olağanüstü kahramanlıkları ile beyaz şeritli İstiklâl madalyası kazanan İnebolu'lu kayıkçılar ve cepheye cephane taşıyan ecdadımızın yaptıkları fazlasıyla bu hizmetin hak edildiğinin göstergesidir" diyerek görüşünü  dile getirmiştir. 

Evet daha uzun olan bu açıklamaların kısaca özetini yaparak Kastamonu kamuoyunun bu konuya olan duyarlılığından bir nebze haberdar olalım istedim. 

İlçemizde ise bu konu hakkında sosyal medya aracılığıyla açıklama yapan tek kurum İnebolu Kaymakamlığı. Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy "Milli mücadelenin kazanılmasında, cepheye silahların ulaşılmasını sağlayan yol olan tarihi İstiklâl yolunun ilk çıkış noktası İnebolu'dur. Bu yüzden Tarihi İstiklâl yolu Milli park müdürlüğünün kurulması da İstiklâl madalyalı tek ilçe olan İnebolu'muza çok yakışacaktır." demiştir. 

Peki İnebolu'da siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetim ve derneklerden hiç bir açıklama çıkmadığına göre adı geçen bu müdürlüğü ilçelerinde istemiyorlar mı? 

Yahut kurulsa da olur, kurulmasa daha iyi olur mu diyorlar? 

Ya da konudan bi haber mi yaşıyorlar?

Bu ne vurdum duymazlık anlamış değilim. 

Duyarsız bir ilçe olduk vesselam !

Kardeşim iki kelam da siz edin, belki duyan olur. 

Belki de herkes tarafından yapılan talepler, birlik beraberliğimizin temeline taş koymamıza vesile olur. 

En azından bu konu hakkında gayret ettik, çabaladık ama olmadı deme hakkı elde edilmiş olur. 

Bizler sadece sağda solda, orada burada iki kişi bir araya geldiğinde herhangi bir konu hakkında dedikodu yapmanın ötesine geçmedikçe daha çok şey kaybederiz. 

Artık üzerimizdeki ölü toprağını silkeleyelim, başımızı gömdüğümüz kumdan çıkaralım. İnebolu için elele verelim.


  |  Bu haber 8116 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125690

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111234

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130218

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116434

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign