İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
VAKIF BAYRAĞI EMİN ELLERDETarih 07 Şubat 2020, 10:51 Editör: Editör

VAKIF BAYRAĞI EMİN ELLERDE

İnebolu ve Çevresi Sağlık ve Eğitim Vakfı'nın başkanlığına Vakfın kurucusu hayırsever hemşehrimiz, TBMM Üstün Hizmet Ödülü sahibi merhum Dr. Salih Osmanoğlu'nun kızı Esra Osmanoğlu Söylemezoğlu seçildi.

İnebolu ve Çevresi Sağlık ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti üyeleri, 3 Ocak 2020 tarihinde vefat eden Vakıf Başkanı Metin Eyi'nin yerine seçilecek ismi belirlemek üzere İstanbul Şişli'deki Osmanoğlu Hastanesi Toplantı Salonu'nda bir araya geldi.

Toplantıya mütevelli heyet üyeleri, Esra Osmanoğlu Söylemezoğlu, Semih İlhan Söylemezoğlu, Prof.  Dr. Rıdvan Seven, Tuncer Cebecioğlu, Ömer Urgancı, Hasan Heke, Kadir Yıldırım, Sedat Dinç, Sinan Özbek, Hasan Kırksekiz, Erdemir Örüklü, Erhan Başaran, Sevim Şen, Bilal Yalçın ve Naciye Ayşe Serpil katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Vakıf Başkan Vekili İlhan Söylemezoğlu yaptı. Vakfın kurucusu ve onursal başkanı Dr. Salih Osmanoğlu ile son günlerde kaybettiğimiz hayırsever Bülent Özyürük, Metin Eyi ve ebediyete intikal eden tüm bağışçıları saygı ve minnetle andıklarını söyledi, ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

1972 yılında kurulan İnebolu ve Çevresi Sağlık ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığına tek aday olarak Esra Osmanoğlu Söylemezoğlu seçildi. Yönetim Kurulu Başkan Vekilliklerine Rıdvan Seven ve S. İlhan Söylemezoğlu getirilirken Tuncer Cebecioğlu, Sedat Dinç, Hasan Heke ve Erdemir Örüklü'nün yönetim kurulu üyeliklerinin devamına karar verildi.

Oy birliğiyle Vakfın Başkanlığına seçilen Esra Osmanoğlu Söylemezoğlu, İnebolu sevdalısı merhum babası Dr. Salih Osmanoğlu'nun kurmuş olduğu İnebolu ve Çevresi Sağlık ve Eğitim Vakfı'nın bayrağını gönüllülerle birlikte  devralmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

"BAĞIŞÇILARIMIZIN GÖZÜ ARKADA KALMASIN"

Kendisinin İnebolu'da doğmamasına rağmen ailesinde devamlı İnebolu'nun konuşulduğunu belirten Söylemezoğlu, "Bizim evde devamlı konuşulan İnebolu, babam tarafından hep yaşanılan, yaşatılan bir konuydu bizim için" dedi.

Vakfın geleceğine yönelik anlamlı bir konuşma yapan Söylemezoğlu şunları söyledi:

"Babamın da hep bahsettiği gibi, hep söylediği gibi her ne olursa olsun bu vakfın yaşaması, faaliyetlerine devam etmesi babamın çok büyük arzusuydu. Ben de onun bıraktığı değerlere sahip çıkmak adına hep birlikte bu görevi yapmayı arzu ediyorum. İnşallah ben sizlerin yardımlarıyla, sizlerin öngörüleriyle sizlerin desteklerini bekliyorum. Bizim de kafamızda oluşan şeyler var İnebolu için ilk etapta neler yapabiliriz diye. Bunları da paylaşmak istiyoruz.  Geçen yıl ailecek bir seyahat de düzenledik İnebolu'ya, Kadir beyin de çok yardımlarıyla. Orada keyifli bir zaman geçirdik. Bunu daha sık, yılda iki kere yine böyle aileyle, eş dostla yapmak istiyoruz. İnebolu'yu unutmamak için ben bu görevi almak istiyorum. Bu faaliyetin devam etmesi için biraz uzaktan değil de içine girmek gerekiyor. Ben zaten çok uzun zamandır biliyorum neler yapıldığını ama bugün bütün faaliyetleri, yapılanları tekrar gözden geçirdim. Kurucusu babam ama bütün bağışçılarıyla çok mütehassıs oldum. Çok güzel şeyler yapılmış. İnşallah hep birlikte bunlara devam edebileceğimizi düşünüyorum. Memleketine sahip çıkan babamın ve rahmetli bağışçıların gözü arkada kalmasın. Nur içinde yatsınlar."

DR. OSMANOĞLU'NUN KONUK EVİ ARZUSU

İnebolu ve Çevresi Sağlık ve Eğitim Vakfı kurucusu ve onursal başkanı merhum Dr. Salih Osmanoğlu'nun Düztarla mevkiinde Meteoroloji Müdürlüğü yakınında bulunan deniz ve liman manzaralı iki katlı evini tamir ettirip "konuk evi" olarak İnebolu'nun hizmetine sunmak istediklerini ifade eden Esra Osmanoğlu Söylemezoğlu, "Bu seferki seyahatte gördük. Babamın İnebolu'daki denize ve limana nazır evi kötü durumda. Babam o evin bir konuk evi olarak faaliyete geçmesini arzu ederdi. Biz de orasının gelen misafirlerin kalabileceği, bizim ve misafirlerimizin konaklayabileceği bir konuk evi olmasını arzu ediyoruz.


  |  Bu haber 6148 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125680

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111224

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130204

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116426

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign