İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
İSTİKLAL YOLU MİLLİ PARKI İNEBOLU'DA KURULDUTarih 02 Mayıs 2020, 11:52 Editör: Editör

İSTİKLAL YOLU MİLLİ PARKI İNEBOLU'DA KURULDU

Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı Şefliği'nin İnebolu'da açıldığını açıkladı.

İnebolu Belediyesince düzenlenen ve Facebook hesabından canlı olarak yayımlanan iftar programına katılan Belediye Başkanı Özay, "İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı Şube Şefliği İnebolu'da açıldı. Atamalar tahmin ediyorum yakın zamanda yapılacak. Hükümet Konağında bir oda Kaymakam bey tarafından tahsis edildi" dedi.

KORONAVİRÜSLE MÜCADELE

Türk Sanat Müziği sanatçısı  Ufuk Uğuriş ve müzisyen Soner Topalşabanoğlu'nun sunduğu programın ana gündemini koronavirüsle mücadele çalışmaları oluşturdu.

Belediye Başkanı Özay, koronavirüsle mücadele kapsamında İnebolu Belediyesi olarak dezenfektan çalışmaları yaptıklarını ve vatandaşlara maske dağıttıklarını söyledi.

Belediye zabıtasından her zaman maske temin edilebileceğini anlatan Başkan Özay, "Pazaryeri girişlerine, Toplum Sağlığı Merkezine, Kaymakamlık binasına ve İnebolu Belediyesi girişine el dezenfektanları için pompalar koyduk. Orada vatandaşlarımız ellerini dezenfekte ederek girip çıkıyorlar. Yine resmi kurumlarda Kaymakamlık, Belediyede ateş ölçerlerle vatandaşlarımızın sağlığını kontrol etmeye çalışıyoruz. Biz İnebolu Belediyesi'nin imkanları dahilinde elimizdeki kaynakları vatandaşlarımızın hizmetine sonuna kadar sunuyoruz" dedi.

VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU

Koronavirüsle mücadele kapsamında kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu'nun çalışmalarına da değinen Başkan Özay, "İnebolu olarak biz koronavirüsle mücadelede, Vefa Grubunun gayretleriyle burada Kaymakam bey, İnebolu Belediyesi zabıtaları, sağlık ve müftülük teşkilatımız, öğretmen arkadaşlarımız, polislerimiz, jandarmamız, Kızılay ekibimizle birlikte gerçekten biz elimizden gelen her şeyi sonuna kadar yapmaya çalışıyoruz. Vefa  Destek Grubumuzda her kes elbirliğiyle çalışıyor. Bir gönül birliğimiz var. Bu gönül birliğini bu günler geçtikten sonra da biz eğer yaşatabilirsek, bu koordinasyonu bozmadan devam edebilirsek ben inanıyorum ki ilçemiz için çok iyi olur. Koronavirüs her ne kadar bir musibet olsa da ilçemiz için bir kaynaşmanın olacağına inanıyorum. Şu anda gördüklerimiz, yaptıklarımız, bizim birleştiğimizi, kenetlendiğimizi, zor günlerde nasıl bir araya geldiğimizi gösteriyor" diye konuştu.

BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYEM KAMPANYASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 maaşını bağışlayarak başlattığı Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasına Kaymakam Atakan Atasoy ile birlikte birer maaş bağışta bulunan Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, "Bazı sivil toplum kuruluşlarından da, Ziraat Odası'ndan da bu konuda bize destek geldi. Esenyurt Köyü muhtarımızdan bize destek geldi. Şoförler ve Nakliyeciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ercankal'dan destek geldi. Onun dışında gelen destekleri zaten biz açıklıyoruz. Bu bayrama inşallah bunu atlatırız" ifadelerini kullandı.

HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI VE TEŞEKKÜR

Başta İstanbul olmak üzere ramazan dolayısıyla kumanya desteği veren hayırseverlerimize teşekkür eden Belediye Başkanı Özay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ramazan dolayısıyla bizlere İstanbul'dan destek veren büyüklerimiz var. Onlara isimlerini söylemeden tek tek teşekkür ediyorum, saygılar  sunuyorum. Gerçekten bize ulaşanların tamamını biz zabıta arkadaşlarımızla, personelimizle beraber nokta nokta hepsini tek tek tespit ettik ve ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırdık. Onlar bugün bizlere dua ediyorlar, sizlere dua ediyorlar. Buna devam edeceğiz inşallah. İnebolu Belediyesi ile irtibata geçmek isteyen olursa 0366811472 bu bizim Zabıtamızın telefonu ve 03668114500'dan Muhtar İşleri Müdürümüz Mustafa Zeybek veya Zabıta amirimiz İhsan Enercan. Onlar size her konuda yardımcı olabileceklerdir, yardım konusunda ne yapmak istiyorsanız sizi yönlendireceklerdir. Kumanya olabilir, sıcak yemek olabilir. Başka yardımlar olabilir. Tespit ettiğimiz, belediyemize başvuran insanlar var. Nakdi yardımları biz elimizden geldiğince yapıyoruz. Kumanya yardımlarını, yemek yardımlarını yapıyoruz. Bu yardımlar bize geldikten sonra kime verdiğimizi isim adres ve telefon numarasıyla bir teşekkür yazısıyla beraber bize yardım eden insanlara göndereceğiz."

İHTİYAÇ SAHİPLERİ BİZE ULAŞSIN

Belediye Başkanı Özay, geçen yıl kurdukları çadırda 9 bin kişiye iftar verdiklerini, ancak bu ramazan koronavirüs nedeniyle bunun mümkün olmadığını belirterek, "İhtiyaç sahipleri de bizlere kesinlikle ulaşsınlar. Biz kendimiz tokken komşumuzun aç kalmasını kesinlikle istemiyoruz. İnebolu Belediyesi muhakkak size ulaşacaktır. Tel 03668114500 veya 8114792. İhtiyaç sahibi kim varsa bu bizim boynumuzun borcudur, bize ulaşın bizi ihtiyacınızı karşılayacağız. Biz sizlere yardımcı olacağız. Yalnız değilsiniz. Bunu kesinlikle unutmayın. Biz burada olduğumuz sürece, elimizden geldiği şekilde biz sizin yanınızdayız" dedi.

GÖNÜLLERE DOKUNAN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

"Gönüllere dokunan belediyecilik anlayışı" sorumluluğunda çalıştıklarının altını çizen Belediye Başkanı Özay şöyle konuştu:

"Bizim belediyecilik anlayışımızda gönüllere dokunma gibi bir sorumluluğumuz var. Bu gönüllere dokunmazsak biz istediğimiz kadar yollarımızı altından yapalım, köprüler yapalım, alt yapılar, üst geçitler her şeyi yapabiliriz. Ama bu çocuklara, bu insanların gönüllerine dokunamazsak, bu insanlarla aramızda mesafeler olursa bunun hiçbir türlü karşılığını alamayız. İlk önce bizim yapmamız gereken gönüllere dokunmak. Çocuklarla çocuk, büyüklerle büyük olmaz. Herkese de Allah bu görevleri nasip etmiyor. Bunu bize nasip ettiyse bu teveccühü vatandaşımız gösterdiyse biz de bunun karşılığını vermek zorundayız. Çocuklarımızla eğlenmek zorundayız, çocuklarımızı eğlendirmek zorundayız. Ben gerçekten çocuklarla olmaktan çok mutluyum. Bazıları olmayabilir, onlara bu yaptıklarımız garip gelebilir ama o da onların sorunu. Bizim onlara diyecek bir şeyimiz yok. Onlar kendilerini biliyorlar zaten."

İSTİKLAL YOLU TARİHİ MİLLİ PARKI ŞUBE ŞEFLİĞİ İNEBOLU'DA AÇILDI

Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, İnebolu'dan Ankara'ya kadar uzanan İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı Şube Şefliği'nin İnebolu'da açıldığını müjdeledi.

Konunun başından beri takipçisi olan Belediye Başkanı Özay şunları söyledi:

"İstiklal Yolu Mili Parkı Şefliği İnebolu'da açıldı. Atamalar tahmin ediyorum yakın zamanda yapılacak. Hükümet Konağında bir oda Kaymakam bey tarafından tahsis edildi. Ama biz bunun sadece orada kalmasını istemiyoruz. Biz bunu herkesin bilmesini istiyoruz. İstiklalin yolu İnebolu, İstiklal bizden başladı, bizden geçiyor. Bunu zaman içerisinde insanların hepsine anlatacağız. Bizim hedefimiz gayemiz burada İstiklal Madalyalı ilçe İnebolu'yu herkesin bilmesini sağlamak Türkiye'de. Bu konuyla ilgili bizim bir çalışmamız var. Bilgi yarışmalarında bu soru çıkınca herkesin tereddütsüz İnebolu olarak cevap vermesini istiyoruz. Kimisi diyebilir ki 'ya bu İstiklal Madalyası'nı vermişler de İnebolulular ne yapmış.' Şu anda görüyorsunuz arkamızda Karadeniz var, şu anda çok sakin. Dalgalı bir havada İnebolu ne yapmış diyenleri bir balıkçı kayığı ile birlikte denize çıkarmayı çok istiyorum. Mavnalarla gelen cephaneler İnebolu üzerinden Ankara'ya sevk edildi. Atatürk'ün bize vermiş olduğu İstiklal Madalyası ile taltif edilen tek ilçeyiz Türkiye'de. O zamanki şartlarda Karadeniz'de dalgalı bir havada, liman olmayan bir havada denizden gemiden cephaneyi alıp sahile çıkartmak gerçekten büyük bir beceri isteyen bir durum. Bunu da bizim İnebolulu kayıkçılar çok güzel şekilde yapmışlardır. O zaman kamyon nakliyesi ve yollar olmadığı için Karadeniz'in Anadolu'ya açılan tek kapısı İnebolu. İnebolu'ya İstanbul'dan gelenler şimdiki gibi eğer Ankara hükümeti izin vermezse İnebolu'da karantinaya alınıp onay belgesi geldikten sonra içeriye giriyor. Eğer Ankara tarafından kabul edilmezse İnebolu'dan reddedilip İstanbul'a geriye gönderiliyordu. Gerçekten tarihimizdeki yeri, önemi çok büyük olan ilçemizin bizim tanıtmada zorluklarımız olduğunu düşünüyorum. Bu sene 100. yılı biliyorsunuz TBMM'nin açılışının. 9 Haziran'da yapacağımız yürüyüşlerde bunları daha organize bir şekilde yapacaktık. Yalnız koronavirüs dolayısıyla bu iş büyük ihtimalle bu sene olmayacak gibi gözüküyor. İnşallah İnebolu'nun tarihteki yeri ve önemini herkese en iyi şekilde anlatacağız. İstiklal demek, bağımsızlık demek. Bağımsızlığın yolu da İnebolu'dan geçiyor. Türkiye Cumhuriyeti bugün bağımsız ise bunun temellerini bizim ceddimiz, dedelerimiz, ninelerimiz, mavnacılarımız, kayıkçılarımız attı ve bu cephaneyi İnebolu'ya indirdiler. İnşallah biz de onların torunları olarak, bugünlerde birlik ve beraberlik içerisinde, Ramazan'ın verdiği birlik ve beraberlik duygusuyla, 'Komşusu açken, tok yatan bizden değildir' diyen Peygamberimiz (S.A.V.) in ümmeti olarak bizler de bu Ramazan'ı bu şekilde geçireceğiz. İnşallah İstiklal Madalyasını herkese tanıtacağız, anlatacağız. Biz nasıl birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi kurtarmışsak bu zor günlerde de birbirimize destek olarak İnebolu'da yaşayanlara yardımcı olacağız."

HİÇ KİMSEDEN DESTEK İSTEMEMİŞİZ

Göreve başladığından bu yana geçen 1 yıllık  süre içerisindeki tespitlerini izleyicilerle paylaşan Başkan Özay, "Biz şunu gördük bu 1 sene içerisinde. İnebolulu olan hiç kimsenin kapısını çalmamışız, hiç kimseden destek istememişiz, yardım istememişiz. Biz bu kaynaşma ortamını sağlamaya çalışıyoruz. Gönüllere dokunmaya çalışıyoruz, gönül belediyeciliği yapmaya çalışıyoruz. İnşallah bunu da hep beraber, ekibimizle beraberce başaracağımızı düşünüyorum" dedi.

KÖPRÜ VE İÇME SUYU PROJELERİ

Koronavirüs engeline takılan otogar köprüsünün Haziran sonuna ertelendiğini dile getiren Başkan Özay, yaz sezonunda yaşanan içme suyu sorunu ile ilgili olarak da, "Bizim su ihtiyacımızla ilgili sıkıntımız oluyor. Yaz aylarında bizim şu anda 22-23 litre civarında saniyelik su harcamamız var. Yaz aylarında nüfusumuz artıyor, ama buna nazaran gelen suyumuz 11-12 litrelere düşüyor. Bunun yaz aylarında 30-35 litre olması lazım. Bununla ilgili bir çalışma yaptık biz. Tarım Orman Bakanlığı DSİ'ye dosyamızı verdik. Onun peşindeydik. Ama bu arada bu koronavirüs çıkınca tedbirler kapsamında bizim gidişlerimiz gelişlerimiz, personellerin çalışmaları gün aşırı çalışmaya döndü. Neticede önce sağlık, sağlığımız olduktan sonra Allah'ın izniyle bu çalışmalara devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

TURİZM PROJELERİMİZE YÜKLÜ MİKTARDA DEVLETTEN KATKI SAĞLAYACAKTIK

Görevdeki ilk yılını dolduran Belediye Başkanı Özay, "Yavaş yavaş biz de pişiyoruz. Arkadaşlarla beraber uyuşmaya başladık. Projelendirme açısından, hazırlama açısından belediyemizin bazı eksiklikleri vardı. Geçen 10 sene içerisinde böyle bir çalışma çok fazla yapılmadığı için. Sadece Kültür Bakanlığından hiçbir proje sunulmadığından 10 sene içerisinde hiçbir yardım alamamış durumdaydık. Biz geldikten sonra hemen bu işe başladık. Özel Kalemi, Fen İşleri'ni bu işlere yönlendirdik. Proje hazırlama yöntemlerini öğrenmek için kurslara yolladık. Bunun neticesinde az da olsa Kültür Bakanlığından maddi kaynak almaya başladık. Bu seneki turizm faaliyetlerimiz açısından yaptığımız projelerimiz vardı. Bu projelerimizde yüklü miktarlarda devletten katkı sağlayacaktık. Ama bunlar da koronavirüsten dolayı ertelenmiş oldu. Artık 2021'de inşallah bunları uygulayacağız" dedi.

BELEDİYE BAKKAL DÜKKANI GİBİ İDARE EDİLMİŞ

Konuşmasında belediyenin geçmiş dönemine yönelik eleştirilerde bulunan Belediye Başkanı Özay, "Bakkal dükkanı gibi idare edilmiş bir belediye ile biz karşı karşıya kaldık. Bunu söylemekte bir abes görmüyorum. Çünkü bazı insanlar geliyor gidiyor, halen görüyoruz. Sen yap da şöyle yaparız, sen yap da böyle yaparızla geçiştirilmiş bir 10 senemiz var. İnşallah biz bu günleri bir seneyi atlattık, inşallah bunları düzelteceğiz, düzeltmek için geldik zaten, insanlar da uygun gördüler desteklediler" diye konuştu.

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

"Birlikten kuvvet doğar" diyerek sözlerini sürdüren Belediye Başkanı Özay, "İnsanları ocuymuş, şucuymuş diye ayırmadan bir beraber nasıl bir namaza gittiğimiz zaman mülki amirmiş, başka bir şeymiş ayrılmadan bir imamın arkasında nasıl hepimiz beraber namaza duruyorsak bu işi de bu şekilde yapacağız. Bu memlekette yaşıyoruz, çocuklarımızın bu memlekette yaşamasını istiyoruz. İnebolu'ya nasıl katkı sağlayabiliriz, neler yapabilirizi hep beraber oturup konuşup yapıyoruz, yapmaya çalışıyoruz elimizden geldiğince. Dediğim gibi biz aynı gemideyiz, biz aynı saftayız. Bizim safımız farklı değil" ifadelerini kullandı.


  |  Bu haber 21184 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125682

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111224

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130206

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116428

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign