İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
Tarih 04 Temmuz 2020, 10:46 Editör: Editör

"ÇILGIN İNEBOLULULAR" BELGESELİ ÇEKİLECEK

Milli Mücadele'de Rusya ve İstanbul'dan gemilerle İnebolu'ya gelen hap malzemelerinin cepheye ulaştırılmasında büyük fedakarlıklar gösteren İnebolu'nun kayıkçıları ve halkının kahramanlıkları belgesel film olacak.

Film yönetmeni hemşehrimiz Yılmaz Kıvanç, "Heyamola İnebolu-Çılgın İnebolulular" adlı belgesel film için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na destek başvurusunda bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Sinema Destekleme Kurulu, 476 belgesel film başvurusundan 71'ini destekleme kararı aldı. Desteklenecek projeler arasında Yılmaz Kıvanç'ın hazırlayacağı "Heyamola İnebolu" belgeseli de yer aldı.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINDAN 80 BİN TL DESTEK

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, yaklaşık 160-170 bin lira tutarındaki projeye 80 bin liralık destek sağladı. Bakanlığın içeriğini inceleyip belgeseli desteklemesi yönetmen Kıvanç'ın heyecanını ve sorumluluğunu artırdı.

Yönetmen Yılmaz Kıvanç, belgeseli gerçekleştirebilmek için ihtiyaç duyduğu miktarı karşılayabilmek için hemşehrilerimizin desteğine ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

9 HAZİRAN'IN 100. YILINA YETİŞECEK

Belgesel projesi ile ilgili gazetemize bilgi veren yönetmen Yılmaz Kıvanç, İnebolu'da doğup büyüdüğünü, üniversitede Radyo ve Televizyon bölümünü bitirdiğini söyledi.

Belgesele "Heyamola İnebolu-Çılgın İnebolulular" ismini verdiğini belirten Kıvanç, "İnebolu halkı ve İnebolulu denizcilerin İstiklal Mücadelesi yıllarındaki kahramanlıklarını anlatmak için bir belgesel film projesi hazırladım. Hem Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılına yaklaştığımız bu yıllarda İnebolu’nun da bu kuruluşta verdiği mücadeleyi kalıcı bir eser haline dönüştürmektir niyetim. Aynı zamanda 9 Haziran 2021 bu mücadelenin 100. Yılı. Bu sebeple Tüm Türkiye’ye bizde varız diyebilmek adına çok önemli bir yer tutacağını umut ediyorum" dedi.

HEMŞEHRİLERİMİZDEN DESTEK BEKLİYOR

Belgesel projesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığına başvurduğunu dile getiren Kıvanç, "Bu projeyle Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğüne başvuru yaptım. Başvurum desteklendi ve projenin yapımında harcanacak paranın yarısını Sinema Genel Müdürlüğü üstlendi. Bütün hemşerilerimizi projeye destek olmak için bekliyorum" diye konuştu.

TRT'YE BELGESEL HAZIRLADI

Yönetmen Yılmaz Kıvanç'ın hazırladığı "Memleket Hikayeleri" adlı belgeselin TRT Haber'de bölümler halinde yayımlandığını belirten Kıvanç, "İstiklal Madalyalı ilçemizin Milli Mücadele'ye katkılarını en güzel şekilde belgeselde anlatmaya çalışacağım. Yaklaşık 50 dakikalık bir belgesel olacak. İnşallah belgelimizi TRT ekranlarından da izleyicilerle buluşturmayı hedefliyorum" ifadelerini kullandı.


  |  Bu haber 29376 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125668

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111218

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130192

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116420

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign