İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
Tarih 17 Temmuz 2020, 11:36 Editör: Editör

"BU MEMLEKETİN ÖNÜNE TUZU KURU OLANLAR HEP TAŞ KOYMUŞ"

Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, Araç Muayene İstasyonu için ilçemizdeki Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) başkan ve temsilcilerinin ardından ikinci toplantıyı sanayi esnafıyla yaptı.

Yakaboyu Mahallesi İskelle Mevkisinde mülkiyeti İnebolu Belediyesi'ne ait takriben 5 bin 500 metrekarelik 2 parsel arsanın Araç Muayene İstasyonu yapımı amacıyla satışı öncesinde sanayi esnafıyla bilgilendirme ve istişare toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Özay, konu ile ilgili ortaya atılan iddialara sert tepki gösterirken istasyon için İskelle yerine Kurtköy mevkisinin neden kullanılmadığı sorusuna da açıklık getirdi. Sanayi esnafı toplantıda Belediye Başkanı Özay'a araç muayene istasyonu için tam destek verdi.

"BU İŞİ RANT OLARAK DEĞİL HİZMET OLARAK DÜŞÜNÜYORUZ"

Belediye Başkanı Özay, toplantıda yaptığı konuşmada, İnebolu ve çevre ilçelerdeki araç sahiplerinin muayene için Kastamonu ve Tosya'ya gittiklerini belirterek, "Bu işi rant veya siyaset olarak değil memleketimize hizmet olarak düşünüyoruz. Bizim ilçemiz için elzem işlerden bir tanesi. Sizin genel görüşünüz nedir, siz ne diyorsunuz? Sizlerle istişare yapmak istedim. Sağ olun, bize destek verdiğiniz için de teşekkür ediyorum. Bu işle direkt ilgili olacakları için sanayi esnafı ile bir toplantı yapalım dedik. Çarşıda ilk önce siz arkadaşlarımızı ilgilendiren bir iş bu. Sizin ana işiniz. Lokantası, kahvesi, çay ocağı, pastanesi onları da ilgilendiriyor. Bu katma değer yaratacak bir iş. Ondan dolayı memleketimiz için hayırlı olacağını düşünüyoruz" dedi.

"KURTKÖY'DEKİ HAZİNE ARAZİSİNİ TALEP ETTİK, MEVZUAT GEREĞİ BELEDİYELERE DEVİR YOK"

Araç muayene istasyonu için Musa Mahallesi Kurtköy mevkisinin öncelikle düşünüldüğünü ve buradaki Hazine'ye ait parsellerin sanayi esnafına yatırımcılara açılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden talep edildiğini ifade eden Belediye Başkanı Özay bu konudaki yazışmaları okudu.

İnebolu Belediyesi'nin Başkan Özay'ın imzasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne Kurtköy'deki Hazine arazilerinin bedelsiz devir talebini içeren 03.02.2020 tarihli yazısında şu ifadelere yer verildi:

"İlçemiz Musa Köyü mevkii Sanayi alanı ile ilgili imar planı çalışmaları tamamlanmıştır. Sonrasında parselasyon planlanarak onaylanıp kesinleşmiş olup yeni tapular oluşturulmuştur. Aşağıdaki listede görüleceği gibi sanayi alanı içerisinde Hazine'ye ait parseller bulunmaktadır. Şu anda ilçemizin sanayi esnafları ilçemizin giriş kısmında faaliyet göstermektedirler. Bu da ilçe turizmi açısından son derece olumsuz etkiler yaratmaktadır. Bu nedenle sanayici esnaflarının acilen bahsi geçen sanayi alanına taşınması gerekmektedir. Ayrıca ilçemiz yıllardır istihdam konusunda büyük sıkıntılar çekmektedir. Bu nedenle büyük şehirlere olan göç hareketinin önüne geçilememektedir. İnebolu'nun en büyük ihtiyacı ekonomik kalkınmayı sağlayabilmek için istihdam konusunun bir an önce çözümlenmesi gerekmektedir. Bu sayede ülkemizdeki iç göç hareketi ile ilgili İnebolu ilçesi üzerine düşen görevi yapmış olacaktır. Bahse konu Musa Köyü mevkiindeki sanayi alanlarının geliştirilmesi ve yatırımcıların bu bölgeye yönlendirilmesi ile yeni iş alanları oluşacağından ilçemizdeki göçün önüne geçilebilecek ve ekonomik kalkınma sağlanabilecektir. Ancak Belediyemizin bu konuda çalışmalar yapabilmesi için ekli listede adı geçen Hazine arazilerine ihtiyaç duyulmaktadır. (Kurtköyündeki Hazine arazilerini talep ediyoruz İnebolu Belediyesi olarak) Aşağıdaki listede ada parsellerin Belediyemize  bedelsiz olarak devredilmesi hususunu gereğini arz ederim."

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün 31.03.2020 tarihli cevabı ise şöyle oldu:

" İlgi yazınız, İlçeniz Musa Köyü Kurtköy mevkiindeki mülkiyeti Hazine'ye ait taşınmazların imar planı yapılarak sanayi parselleri oluşturulduğu, sanayi alanı geliştirilmesi ve yatırımcıların buralara yönlendirilmesi amacıyla ilgi yazınızda belirttiğiniz Hazine'ye ait taşınmazların Belediyeniz adına bedelsiz devredilmesi talep edilmektedir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının onayladığı OSB sınırları içinde kalan mülkiyeti Hazine'ye ait parsellerin 29.01.2004 tarih ve 5084 Sayılı Kanun kapsamında illerdeki Organize Sanayi Bölgeleri tüzel kişiliklere bedelsiz devredilir hükmü bulunmakta olup ilgili mevzuat gereği Belediyelere bu amaçla taşınmaz devri söz konusu bulunmamaktadır."

"KURTKÖY'ÜN MÜLKİYETİ BİZİM DEĞİL"

Belediye Başkanı Özay, bu iki yazıyı okuduktan sonra, "Bizim bu çok bilen arkadaşlarımız var ya, Ticaret Odası Başkanı, Esnaf Kefalet Başkanı. Bir kere gelip sorsanıza bu yeri niye vermiyorsunuz diye, Kurtköy'de bu işi niye yapmıyorsunuz diye. Kurtköy'ün mülkiyeti bizim değil ki. Biz burayı 3 Şubat'ta istemişiz, Milli Emlak 31 Mart'ta cevap vererek Hazine arazilerinin bu amaçla Belediyelere devrinin mevzuat gereği söz konusu olmadığını bildirmiş" diye konuştu.

"BU MEMLEKETİN ÖNÜNE TUZU KURU OLANLAR TAŞ KOYMUŞ"

Araç muayene istasyonunun yapımının planlandığı İskelle Burnu mevkiin uzun yıllar önce alınmasına rağmen bugüne kadar bir çivi bile çakılmadığını dile getiren Belediye Başkanı Özay sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnebolu'nun neden ileri gitmediğini gördünüz mü şimdi. O öyle demiş, bu böyle demiş, şu şöyle olsun, bu böyle olsun diyerek bu memleketin önüne tuzu kuru olanlar taş koymuş. Şimdi adamlar ne istiyorlar, burada turizm yapılsın istiyorlar. İdris Güleç döneminde burası turizm alanı olarak Belediyenin imarında işlenmiş. Hiç kimse gelip de turizm tesisi kurmamış buraya. Engin Uzuner zamanında 10 sene burası konut alanı olarak imarda işlenmiş, yeni hiç kimse bir şey yapmamış buraya. İmarda zaten burası araç muayene istasyonu olarak işlendi. Sen gidip de oraya başka bir şey yapamazsın ki. Biz 250 kişinin çalıştığı bir fabrikayı İnebolu'dan kucağımızdan uçurup gitmedik mi? O zaman neredeydi bu klavye şövalyeleri? Kimse yoktu. İş olsun, aş olsun, ekmek olsun, gençler İnebolu'da kalsın dediğimiz zaman herkes karşı çıkıyor, yatalım, zevki sefa yapalım dediğimiz zaman herkes şak şak. Biz niye geldik, biz İnebolu'da ne yapacağız? Biz iş yapağız, istihdam sağlayacağız. Şahsımıza istediğimiz hiç bir şey yok. Kimse de öyle şey söyleyemez, bulamaz, ispatlayamaz?"

"CHP'DEN BELEDİYE MECLİS ÜYESİ BİLE OLAMADI"

Belediye Başkanlığı görevini bıraktıktan sonra iyi ve güzel işlerle anılmak istediğini belirten Belediye Başkanı Özay, "Bu işleri bıraktığımız zaman Allah nasip ederse Mustafa Özay bunu yaptı desin, bu memlekette ekmek verdi, bize iş verdi, aş verdi desin diye bizi bu millet seçti. Durup dururken mi 1000 fark oldu. Onların zihniyeti kabul görmüş olsaydı, bugün onların Belediye Başkanı burada olurdu. CHP'den Belediye Meclis üyesi bile olamadı. Daha bunun ilerisi gerisi mi var. Demek ki İnebolu'da bir karşılığın yok. Ben sizden rica ediyorum. Sizin ekmeğinizle oynayanlara dikkat edin. Bu istemeyenler sizin ekmeğinize direkt göz dikmişlerdir. Gel sor, Başkanım Kurt Köy ne oldu? Bak biz Bakanlığa sormuşuz, Bakanlık'tan istemişiz Bakanlık bize cevap yazmış. Bu sokak dedikodusuyla olmuyor. Çatalzeytin'deki fiyat 50 bin lira. Bizim tespit ettiğimiz fiyat onun 5,5 misli" şeklinde konuştu.

"İNEBOLU ŞANTİYE OLACAK DEDİK"

Daha önceki açıklamalarında "Nisan ayında İnebolu şantiye olacak" dediğini hatırlatan Belediye Başkanı Özay şunları söyledi:

"Biz Nisan ayında İnebolu şantiye olacak dedik. Pandemiden dolayı ertelendi. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi'ni açtık. Endüstri Meslek Lisesi'nin bahçesine birinci okulumuz yapılıyor. Endüstri Meslek Lisesi binası yıkılacak Mecit Bey sağ olsun Allah razı olsun yıkıp yeni okul yapacak. Parke ihalemizi yapıyoruz. Peyzaj ihalemizi yaptık, 500 küsur bin lira. 20 Temmuz'da Otogar Köprüsü ihalesi var. Kanalizasyon yapılmamış Boytanaltı'nda, kanalizasyonu yapıyoruz. Atatürk Anıtı yenilenecek. Biz çalışıyoruz zaten. Onları rahatsız edenin ne olduğunu ben biliyorum. Buradaki arkadaşlar 31 Mart'ta bize oy vermiş veya vermemiş olabilir. Bizim için öyle bir şey yok. Bunu kabul edemediler zaten. Mustafa Özay nasıl olur da herkesi kucaklar. Beni kimseyle bir şahsi sorunum yok ki. Bu millet beni Belediye Başkanı seçtiyse herkesin Belediye Başkanıyız. Niye ayrım yapalım. Bu bunları rahatsız ediyor."

"STK'LARIN BELEDİYE İLE BERABER YÜRÜMESİ LAZIM"

Sivil Toplum Kuruluşlarının Belediye ile uyumlu olmasının ilçe için önem taşıdığını vurgulayan Belediye Başkanı Özay, "Bir Esnaf Kefalet başkanı deniz kenarında araç muayene istasyonu mu olur, diyebilir mi? Siz buna gidip de nasıl oy vereceksiniz 3-4 ay sonra. Belediye Başkanının Esnaf Kefalet seçimiyle ne işi var demiş. Var, niye var biliyor musunuz, STK'ların hep beraber yürümesi lazım Belediye ile ki biz olumlu işleri hep beraber yapalım. Bu esnaf arkadaşlarımızın gereğini yapacağına inanıyorum. Çünkü bizim artık geriye dönüp bakacak halimiz yok, biz zamanın çoğunu kaçırdık zaten. Biz elimizdeki süreyi en iyi şekilde değerlendirip memlekete nasıl taş üstüne taş koyarız ona bakmamız lazım. Bizim yaptığımız her şey bu memlekette birileri çalışsın, ekmek kazansın, buradan gençler gitmesin diye. Bizim şöyle bir sıkıntımız var İnebolulular olarak. Bu muhalefet sistemiyle, bu çatışma sistemiyle şimdiye kadar ne kazandık. Benden naçizane bir tavsiye. Herkes kendi işini yaparsa, zaten işimiz olursa dedikodu olmaz. Dedikodu olmayınca herkes para kazanır. Bizim şu andaki büyük çoğunluktaki sıkıntımız işsizlikten kaynaklı dedikodu. Dedikodu yapana fazla kulak asmamak lazım, birbirimizin dedikodusunu da yapmamak lazım. İnşallah hayırlısıyla bu işlerin hepsi düzelir. Sadece benim üzüldüğüm memleketin ileri gitmesi için ne kadar çaba harcarsan harca muhakkak bir bahane bulup bacaklardan, paçadan çekme alışkanlığı var. İnşallah bu en yakın zamanda geçer. Bu iş siyaset değil, bu iş ekmek meselesi. Benim amacım, gayem, bu memleketten çocuklarımız gitmesin" dedi.

"HERKES ETEKLERİNDEKİ DÖKSÜN"

Belediye Başkanı Özay, toplantıdaki konuşmasını şu sözlerle tamamladı

"Şimdiye kadar niye ses çıkarmadım, ben seyrettim biraz, herkes eteklerindekini döksün. Herkes görsün istedim, bu memleket niye ileri gitmiyor görsün istedim. Ne diyor, işte İnebolu'dan İspanya'ya İtalya'ya yumurta giderdi, elma giderdi, niye gitmiyor şimdi. Turizm Otelcilik Lisesi var, onun yanında uygulama oteli var. Uygulama Oteli müşteri gelmediğinden kapandı. Madem bu adamlar bu kadar her şeyi sahip çıkıyorlardı da, İkinci Bahar giderken niye imza toplamadılar. Neredeydi bu Ticaret Odası, Esnaf Odası başkanları. Onun için arkadaşlar siz merak etmeyin, verdiğiniz emanet emin ellerde Allah'ın izniyle."

SANAYİ ESNAFI TAM DESTEK VERDİ

Toplantıya yoğun ilgi gösteren ilçemiz sanayi esnafları söz alarak araç muayene istasyonunun ilçemize kazandırılması için Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay'ı desteklediklerini dile getirdiler.

Belediye Başkanı Özay, toplantının ardından esnaflarla toplu fotoğraf çektirdi.


  |  Bu haber 28810 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

"SAĞLIK DESTEK HATTI" KURULDU

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Sağlık Destek Hattı’ hizmete sunuluyor. Randevu konusunda yaşanan sıkıntı...

İNEBOLU'DA LAKABIYLA ANILANLAR

İNEBOLU'DA LAKABIYLA ANILANLAR Halkımızın ince hiciv ve zengin benzetme kabiliyetlerinin bir tezahürü olan lakaplar, kimseyi rencide etmek ve ya o...

YAZANDAN-YAZDIRANDAN "ALLAH RAZI OLSUN"

YAZANDAN-YAZDIRANDAN Kaç kişinin dikkatini çekiyor acaba?

RAMAZAN BİLİNCİ

RAMAZAN BİLİNCİ “Ey iman edenler, oruç sizden öncekilere farz kılındığı gibi,size de farz kılınmıştır. Umulur ki sakınırsınız”

İNEBOLU ÖZEL İDARE'YE 10 GEÇİCİ PERSONEL ALINACAK

İNEBOLU ÖZEL İDARE'YE 10 GEÇİCİ PERSONEL ALINACAK İŞKUR, TYP kapsamında Kastamonu İl Özel İdaresi’nde 5,5 ay süre ile çalıştırılmak üzere 210 personel alımı yapacak....

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU "HASAN KURU"

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU İnebolu'da bir döneme damgasını vuran, renkli bir kişilikti O...

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Kitap Kurdu Yarışması”nın 6’ncısı 28 Nisan 2...

RAMAZAN AYINA ÖZEL "İSRAF" !

RAMAZAN AYINA ÖZEL Allah'ımıza binlerce şükürler olsun ki, Onbir ayın sultanı Mübarek Ramazan-ı Şerif'e, rahmet-mağfiret ve gü...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125542

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111102

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130052

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116290

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign