İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
YÜZBİNLER FESHANE'YE AKTITarih 22 Mayıs 2013, 21:19 Editör: Editör

YÜZBİNLER FESHANE'YE AKTI

Kastamonu Dayanışma Derneği'nin (KAS-DER) bu yıl 6'ncısını düzenlediği Kastamonu Günleri, Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde 16-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi.

İnebolu Kaymakamlığı'nın ilçemizi temsil ettiği etkinliğin açılış törenine, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Dr. Haldun Ertürk, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, İnebolu Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Kas-Der Genel Başkanı Latif Çilingiroğlu, kaymakamlar, belediye başkanları, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde Taşköprü HEM ve Kayı Ortaokulu folklor ekipleri ile Eyüp Belediyesi Mehter Takımı görsel bir şölen sundu.

Yaptığı konuşmada kendisinin Kastamonu dostu olduğunu vurgulayan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, iş adamlarına çağrıda bulunarak memleketlerine yatırım yapmaları gerektiğini söyledi.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU: "İNEBOLU'YA GİTTİĞİMDE BİZİM KASABAYI HİSSEDİYORUM"

Kastamonu denince mertlik, merhamet ve mütevazilik gibi özelliklerin aklına geldiğini belirten Müezzinoğlu, "Kastamonu'ya gittiğimde kendi evimize gitmiş gibi hissediyorum. Küre'ye gittiğimde köyümüze gitmiş gibi hissediyorum. İnebolu'ya gittiğimde bizim sahil kasabamıza gitmiş gibi hissediyorum. Çünkü Kastamonu insanında merhamet, mütevazilik ve mertlik var" dedi.

Kastamonu'nun İstanbul'daki dinamikleri ile övünerek güçlenemeyeceğini ifade eden Müezzinoğlu, "Kastamonu niye mahrum olmuş. Kastamonulular İstanbul'a gelerek Kastamonu'yu neden mahrum bırakırlar. Ben Kastamonu'ya gezmek için çok gidiyorum. Hizmet için de gidiyorum ama esas Remzi Gür siz gezmek için gitmeyeceksiniz. Siz orada kalıcı şeyler dikmek için gideceksiniz. Yanınıza birilerini alıp oraya bir çivi çakmak için gideceksiniz" şeklinde konuştu.

Müezzinoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ben Kastamonulu değilim ama Kastamonu dostuyum. Kastamonu'ya bu anlamda köprü olacak her türlü hizmete varım. Ama önce İstanbul'daki Kastamonulular üzerlerine düşeni yapmalılar. Kastamonu'nun helva yapıcısında sorun var. Dolayısıyla bu helvayı birisi yapması lazım, onu da bana göre Kastamonu'ya borçlu olanlar yapacak. Kastamonu'yu yakından izliyorum. Havaalanı diyorsanız uçak, deniz diyorsanız deniz, tünel diyorsanız tünel, alt yapı diyorsanız alt yapı, destek istiyorsanız destek, bizler de her zaman yanınızdayız."

Vali Erdoğan Bektaş da konuşmasında hastane projelerine değindi. Sağlıkta alt yapının tamamen yenilendiğini kaydeden Bektaş, "Tosya ve Azdavay hastanelerimiz bitmek üzere. Araç hastanemizin inşaatı devam ediyor. Cide ve İnebolu hastanelerimiz proje aşamasında. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemiz projesi tamamlanmak üzere, yine merkezde Devlet Hastanemiz proje aşamasını geçti ve sayın Sağlık Bakanımızın desteğiyle ilk yapılacak olan hastaneler ihalesine girdi" diye konuştu.

KAYMAKAMLIK STANT AÇTI

Kas-Der'in düzenlediği 6. Feshane Kastamonu Günleri etkinliğinde ilçemizi İnebolu Kaymakamlığı temsil etti. Kaymakamlık standında İnebolu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hakan Civelekoğlu, müdür yardımcısı Adnan Öztürk ve Türk Ocağı sorumlusu Nurhayat Ergün görev aldı. Çeşitli el sanatlarının ve fotoğrafların yer aldığı stantta bıçakçı Kazım Özdemir  tarihi imalathanesinde hazırladığı bıçakları satışa sundu.

Türk Ocağı sorumlusu Nurhayat Ergün, stantta ebru çalışması yaparak ziyaretçilerin ilgisini çekti.

ZİYAREÇİLER

Feshane'ye gelen İnebolulu hemşerilerimiz ve İnebolu derneklerinin temsilcileri, Kaymakamlık standını yalnız bırakmadı.

Vali Erdoğan Bektaş, İstanbul Milletvekili Dr. Haldun Ertürk,  İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan, iş adamı Hasan Gürsoy, Prof. Dr. Ahmet Maranki, İstanbul ilçe belediye başkanları, dernek başkanları, eski belediye başkanı İdris Güleçve binlerce hemşerimiz İnebolu standını ziyaret etti. Ziyaretçilere İnebolu İstiklal Madalyası plaketi ve çeşitli hediyeler sunuldu.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın İnebolu standını ziyareti sırasında ilginç anlar yaşandı. Başkan Demircan, stant görevlisi Nurhayat Ergün'ün davetiyle deniz taşı üzerine ebru çalışması yaptı. Çalışmasını çevresindekilere gösteren Demircan, ebru sanatının önemine vurgu yaparak Ergün'ü tebrik etti.

İnebolulu Reis Gıda ve Artella firmaları ile Prof. Dr. Ahmet Maranki ve İnebolu Derneği İKADER Feshane'de stant açarak tanıtım yaptı.

İZDİHAM OLUŞTU

Geçtiğimiz yıllara göre bu yıl daha fazla ilgi gören 6. Feshane Kastamonu Günleri'ni yüzbinlerce kişi ziyaret etti. Cumartesi günü artan ziyaretçi trafiği etkinliğin finali olan pazar günü rekor kırdı. Havanın güzel oluşunu fırsat bilen İstanbullular Feshane'ye adeta akın etti. Satış yapılan salonlarda ve Feshane bahçesinde izdiham oluştu.

GÜLEÇ'E KAS-DER TEŞEKKÜRÜ

Feshane'deki Kastamonu Günleri etkinliği katılımcılara plaketlerin dağıtımıyla sona erdi. Kas-Der Genel Başkanı Latif Çilingiroğlu, kapanış töreninde yaptığı konuşmada, Feshane Kastamonu Günleri etkinliğine Eyüp Belediyesi Başkan danışmanı ve İnebolu eski belediye başkanı İdris Güleç'in büyük katkısı olduğunu söyledi.

Çilingiroğlu, "Ben özellikle İnebolu eski belediye başkanı arkadaşım İdris Güleç'e, bilhassa bize vermiş olduğu destek ve her zaman bizim yükümüzü çekerek ve her seferinde Feshane günlerinde bize yardımlarını esirgemediği için şahsım, ekibim ve İstanbul'daki hemşerilerim adına çok teşekkür ediyorum. Sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.



  |  Bu haber 8982 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125646

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111198

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130172

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116402

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign