İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
HÜSEYİN AVNİ ÖĞRENCİLERİNİN YEMEKHANE SEVİNCİTarih 02 Ekim 2021, 23:27 Editör: Editör

HÜSEYİN AVNİ ÖĞRENCİLERİNİN YEMEKHANE SEVİNCİ

Hüseyin Avni İlkokulu’nda yer sıkıntısı nedeniyle küçük bir sınıfta öğle yemeği yemek zorunda kalan öğrenciler devlet ve hayırseverlerin işbirliğiyle prefabrik yemekhaneye kavuşturuldu.

Boyran Mahallesi’nde bulunan ve taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin de eğitim öğretim gördüğü Hüseyin Avni İlkokulu’nun yanına yaptırılan yemekhane ve çok amaçlı salon hizmete girdi.

Hüseyin Avni İlkokulu öğrencileri, okuldaki yer sorunu nedeniyle öğle yemeklerini küçük bir sınıfta dönüşümlü olarak yiyordu. Bir kısım öğrenci yemek yerken diğer öğrenciler kapının önünde sıraya girerek arkadaşlarının çıkmasını bekliyordu. Öğrenciler bir yandan yemek sırasının kendilerine gelmesini beklerken bir yandan da zamanla yarışıyordu.

İNEBOLU SAĞLIK EĞİTİM VAKFI DA DESTEK VERDİ

Okul idaresi bu soruna köklü bir çözüm bulmak için harekete geçti. Okulun yanına bir prefabrik yemekhane yaptırılması planlandı. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin desteğiyle devletten 35 bin liralık ödenek sağlandı.

Eğitim faaliyetlerine her zaman destek veren İnebolu ve Çevresi Sağlık ve Eğitim Vakfı da üzerine düşeni yaparak binanın yapımı için 35 bin lira kaynak aktardı.

Okulların ihtiyaçlarının karşılanmasında duyarlılık göstererek gayret sarf eden İnebolu Belediyesi ise inşaatın yapımına destek vererek zemin betonunu yaptırdı.

Kurumların yanı sıra hayırseverler de binanın yapımına maddi destek sağladı. Başlangıçta yemekhane olarak planlanan prefabrik bina çok amaçlı salona dönüştürülerek proje büyütüldü.

Devletin gönderdiği ödeneğe İnebolu Vakfı ve hayırseverlerin katkıları da eklenince 122 metrekare büyüklüğünde yemekhane ve çok amaçlı salonun yapımı tamamlandı. Prefabrik binada öğrencilerin çeşitli etkinlikleri için sahne yapılarak ses sistemi, bilgisayar ve projeksiyon kuruldu.

140 ÖĞRENCİ YEMEK YİYOR

Hüseyin Avni İlkokulu’nda öğle yemeği verilen 140 öğrenci, yeni binada rahat ve konforlu şekilde yemek yeme imkanına kavuştu. Çocuklar sıra beklemeden ve acele etmeden yemeklerini yerken öğrencilerin mutluluğu veliler ile okul idarecilerini ve öğretmenlerini de sevindirdi.

ÇOK AMAÇLI SALONDA TOPLANTI VE ETKİNLİKLER DE YAPILACAK

Prefabrik ek binanın yapımı, okulun salon ihtiyacını da karşılamış oldu. Daha önce okulun koridorlarında yapılan veli toplantıları ve diğer etkinliklerin yemekhane ve çok amaçlı salonda yapılacağı belirtildi. Ayrıca öğrencilerin kış günlerinde beden eğitimi derslerini bu binada yapacağı ifade edildi.

Okul yöneticileri ve Okul Aile Birliği yönetimi, yemekhane ve çok amaçlı salonun yapımına sağladıkları desteklerden dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş, Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, İnebolu ve Çevresi Sağlık ve Eğitim Vakfı Başkanı Esra Osmanoğlu Söylemezoğlu ile tüm emeği geçenlere teşekkür etti.



  |  Bu haber 3554 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125682

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111224

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130206

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116426

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign