İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
ORKÖY KREDİLERİ KÖYLÜNÜN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYORTarih 01 Ekim 2022, 10:47 Editör: Editör

ORKÖY KREDİLERİ KÖYLÜNÜN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü, ORKÖY kredileri kapsamında orman köylüsüne 890 bin lirası hibe olmak üzere 4 milyon 454 bin liralık kaynak sağladı.

İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü’nce 2021-2022 yıllarında ormanlarda çalışan üretim işçisine 15 adet traktör ve 40 adet tambur alımı ile 12 adet eski eski evlerin elektrik tesisatlarının yenilenmesi için ORKÖY kredisi sağlandı.

Sağlanan kredilerin toplam tutarı 4 milyon 454 bin lira olarak gerçekleşirken bu miktarın yüzde 20’si hibe olarak devlet tarafından karşılandı.

HEM FAİZSİZ, HEM 7 YILDA GERİ ÖDEME

Faizsiz olarak verilen kredilerin geri ödemesinde de büyük kolaylık sağlandı. Traktör alan orman işçilerinin kullandıkları krediyi 7 yıl, tambur alanların ise 4 yıl içerisinde yılda birer kez eşit taksitlerle geri ödeyecekleri bildirildi.

ORMAN İŞLETME MÜDÜRÜ ŞENEL’DEN ZİYARET

İnebolu Orman İşletme Müdürü Azmi Şenel, ORKÖY kredileriyle tomruk üretiminde adeta çağ atlayan orman işçilerini ziyaret etti.

Örtülü Köyündeki kesim alanına giden Orman İşletme Müdürü Şenel’e Orman İşletme Şefleri de eşlik etti.

ORKÖY kredilerinden yararlanarak birer traktör ve tambur alan Örtülü Köyü Muhtarı Uğur Özdemir ve Kazım Özdemir, yıllardır binbir zorlukla yaptıkları üretimin artık kolaylaştığını anlattılar.

Muhtar Uğur Özdemir, “Biz ORKÖY kredisiyle geçen yıl traktör ve tambur aldık. Gerçekten işlerimiz baya bir rahatladı, kolayladı. Eskiden manevilayla devirdiğimiz tomrukları şimdi rahatlıkla traktörle, tamburla çekebiliyoruz. Orman İşletmesi hem ürettiriyor, hem her şekilde destek oluyor. Bu desteğin devamını diliyoruz. İnebolu Orman İşletme Müdürlüğüne, devletimize, Bakanımıza, Cumhurbaşkanımıza hepsine teşekkür ediyoruz” dedi.

ORKÖY kredisinin kendilerine ilaç gibi geldiğini ifade eden Uğur Özdemir, “Bu traktörler geçen sene 230 bin liraydı. Biz 100’er bin lira verdik, 130 bin lirasını bize ORKÖY verdi. Bunun da yüzde 20’sini devlet hibe etti. 100 bin lirayı 7 senede alıyor. Yıldan yıla o paranın değeri de düştüğü için daha kolay oluyor. Zamanı gelince borcumuzu ödüyoruz” diye konuştu.

ORKÖY’den aldığı hibe ve krediyle traktör ve tambur alan Kazım Özdemir ise, “Devletimizden ORKÖY destekli traktör ve tambur aldık. İşlerimiz kolaylaştı. Eskiden zordu, şimdi kolay oldu. Eskiden hayvan gücüyle çalışıyorduk, sürütme yapıyorduk. Zor şartlarda çalışıyorduk. Şimdi bu işleri traktör ve tamburla kolayca yapıyoruz. Geri ödemesi de gayet kolay. Çalıştığımız zaman başka bir şey olmasa bile bu araçlardan kazandığımız parayla geri ödemesini yapabiliyoruz” ifadelerini kullandı.


  |  Bu haber 2696 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125640

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111194

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130166

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116398

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign