İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
KOCAELİ KAS-DER FED'DEN DEPREMİN MERKEZİNE SEFERBERLİKTarih 15 Mart 2023, 14:20 Editör: Editör

KOCAELİ KAS-DER FED'DEN DEPREMİN MERKEZİNE SEFERBERLİK

Asrın Felaketi olarak nitelendirilen depremler nedeniyle Kahramanmaraş’ta yaptıkları yemek organizasyonuyla takdir toplayan Kocaeli Kastamonu Dernekler Federasyonu Başkanı İnebolulu hemşehrimiz Musa Tunoğlu, “Rabbim böyle acıları bir daha yaşatmasın. Duygularımı anlatmak için kelimeler yetersiz kalıyor” dedi.

6 Şubat Pazartesi günü sabaha karşı saat 04.17 ve yine aynı gün saat:13.24’te 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 il, 126.000 km2 alanı etkileyen “Asrın Felaketi” olarak nitelenen depremler sonrası milletin yardımına koşan, deprem bölgesinde insanüstü gayretle çalışan profesyonel ekip ve yardım kuruluşları yanında onlarca gönüllü hemşeri dernekleri de vardı. Bunlardan biri olan Kocaeli Kastamonu Dernekler Federasyonu (Kocaeli KAS-DER-FED)  2 ay önce kurulmuş olmasına rağmen yaraları sarmak için deprem bölgesine koştu.

Depremin 3. günü olan Çarşamba sabahından 20 Şubat Pazartesi günü akşamına kadar Depremin ana merkezi olan Kahramanmaraş merkez Dulkadiroğlu ilçesi Atatürk İlkokulu bahçesinde çalışmalarını aralıksız sürdürdüler. Her gün yaklaşık 20 saat depremzede vatandaşlarımız ile arama-kurtarma faaliyetlerinde çalışan insanlara 3 öğün et döner, et kavurma, pilav, sabahları sabah kahvaltısı, soğuk içecek ile günde 10 bin bardak çay ikramında bulundular.

21 Şubat Salı günü Kocaeli’ye dönen Kocaeli Kastamonu Dernekler Federasyonu Başkanı Musa Tunoğlu ve ekibiyle hem bu yardım organizasyonunu hem de sahada yaşadıklarını konuştuk. Organizasyonun başkanı olan Federasyon Başkanı Musa Tunoğlu bu süreçle ilgili olarak, “Deprem olduğunu sabah saat 07.00 civarında öğrendim. İlk bilgileri haberlerde öğrendikten sonra federasyon yöneticisi arkadaşlarımızla buluştuk ve hemen dernek başkanı arkadaşlarla ayni yardım (giysi, eşya) toplamaya başladık. İlk gün ve 2. Gün olan Salı günü saat 15.00’ a kadar toparladığımız ayni yardımları araçlara yükleyerek AFAD’a teslim ettik. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla bir durum değerlendirmesi yaptım. Daha fazla bir şeyler yapmamız gerektiğine karar vererek depremin merkezi olan Kahramanmaraş’a gidip yemek ikramı organizasyonu yapmaya karar verdik.

Bizim en faydalı olacağımız ve en iyi bildiğimiz iş buydu. Ben kendim iyi bir döner ustası, iyi bir aşçıyım. Aynı zamanda tecrübeli bir organizatörüm. İl tanıtım günleri yapıyorum yıllardır. Her türlü mutfak araç ve gereçlerine de sahibim. Bu nedenle biz orada en iyi hizmeti bu alanda verebiliriz dedik ve bir kısmı yönetimden bir kısmı da yönetim dışından yakın arkadaşlarımla yola çıkmaya karar verdik. Eşyaları arabalarımıza yükleyerek Salı akşamı yola çıktık. Çarşamba sabahı Kahramanmaraş’a vardık ve hemen mutfağımızı kurarak hizmet vermeye başladık.

Biz 14 gün boyunca günde ortalama 400 kg et pişirdik. Döner, kavurma, pilav, ayran, su ikramı yaptık. Sabah kahvaltısı verdik, minimarket oluşturduk. 12’lik dev çay kazanımızdan günde yaklaşık 9-10 bin bardak çay ikramı yaptık. Günde yaklaşık 18-19 saat çalıştık. Ekibimiz 12 ile 20 kişi arasında oldu. Biz fırsat buldukça da kurtarma çalışmalarına iştirak ettik.”

Organizasyon boyunca orada ikram edilen malzemelerin bir kısmını kendilerinin karşıladıklarını ama büyük çoğunluğunu İstanbul, Kocaeli, Kastamonu, Bingöl, Kars, Karabük, Zonguldak, Diyarbakır ve Giresun’dan gelen bağışlarla karşıladıklarını ifade eden Musa Tunoğlu “Tüm bağışçılarımızdan, yardım edenlerden Allah razı olsun. Bize inanan, bize güvenen çağrılarımızı duyup ses veren tüm dostlara, tanıdık tanımadık bütün hayır sahiplerine teşekkür ediyorum” diyerek kendilerini bu onurlu çalışmada yalnız bırakmayanlara minnettarlığını dile getirdi.

Oradaki durumu ise “Kelimelerin bittiği yerler olur ya, işte orada biz bu duyguyu yaşadık. Gerçekten kelimeler kifayetsiz kalıyor, duygularımızı, acılarımızı, enkaz altından kurtulan her kişi için sevinçlerimizi ifade edemiyorum. Bazen üzüntümüzden ağlıyor, bazen sevincimizden ağlıyorduk. Oradan döneceğimizi söylediğimizde 14 gün boyunca orada hizmet verdiğimiz depremzede vatandaşlarımızın her birimize sarılarak teşekkür etmeleri, pankartlar açmaları ve ağlayarak yaptıkları dualar karşısında hepimiz gözyaşlarımızı tutamadık. Bu tabloyu da ömrüm boyunca unutamam” diyerek ifade etti.


  |  Bu haber 1490 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125640

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111194

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130166

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116398

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign