İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
BALIKÇILAR Tarih 01 Eylül 2013, 11:48 Editör: Editör

BALIKÇILAR "VİRA BİSMİLLAH" DEDİ

Yeni balıkçılık sezonunun açılışı nedeniyle İnebolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından tören düzenlendi.

Vali Erdoğan Bektaş, İnebolu Limanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, balıkçılık konusunda Türkiye'nin çok başarılı olmadığını söyledi.

Su ürünleri fakültelerinin öğrenciler tarafından  tercih edilmediğini belirten Vali Bektaş, "Sadece balıkçılık değil, biz denizi de çok kullanmasını maalesef başaran bir millet değiliz" dedi

Özellikle Karadeniz bölgesindeki balıkçılığın, babadan görme usuller ve el yordamıyla sürdürüldüğünü ifade eden Vali Bektaş, "Doğrusu üç tarafımız denizlerle çevrili olunca bu işin hakkını vermemiz lazım. Sadece denizcilikle, balıkçılıkla geçinen ülkeler var. Biz sahildeki 3-5 kasabamızı balıkçılıkla geçindiremeyince bunun bir kıymeti olmaz" diye konuştu.

Balıkçıların yeni av sezonundan umutlu olduklarını vurgulayan Bektaş şunları söyledi:

"Bu sene balıkçılarımız hep umutlu gözüküyorlar. Özellikle son bir yıl içinde yasakların uygulanmasındaki titizlikten memnunlar. Sezonun bereketli geçeceğine dair bir beklenti, bir umut var. Doğrusu o umudu, beklentiyi biz de paylaşıyoruz. Tabii temel sorunlarımız, sıkıntılarımız var. Balıkçılarımız için, balıkçılarımız için, denizciliğimiz için ne kadar emek versek azdır."

Kaymakam Gökhan Görgülüarslan da konuşmasında, Türkiye'nin üç tarafının denizlerle çevrili olduğuna ve balıkçılıkta ciddi potansiyeli bulunduğuna dikkat çekerek, "Fakat fiili duruma baktığımızda maalesef ülkemiz, özellikle balıkçılık sektörü anlamında bu potansiyelin çok gerisinde yer almaktadır" dedi.

Bu potansiyelin hayata geçirilmesi için bir takım düzenlemelerin yapılması gerektiğini vurgulayan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünya ile rekabet edebilir teknolojiyi ve gemileri elimizde bulundurmamız gerekiyor. Bu amaçla Tarım Bakanlığımız veya sektörü düzenleyen kurum ve kuruluşların hazırlamış oldukları bir takım programlar ve planlar var. Bunlara öncelikle balıkçılarımızın üst noktada riayet etmeleri ve bunları harfiyen uygulamalarının, sektörün gelişmesi için önemli olacağı kanaatindeyim. Özellikle limitlere, sınırlamalara ve avlanma sezonlarına uymalarının anlamlı olduğunu, burada bizden önce balıkçı arkadaşlarımız tespit ediyorlardır diye düşünüyorum."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman da konuşmasında, 1 Eylül'de başlayacak avlanma sezonunun 15 Nisan 2014 tarihinde sona ereceğini belirtti.

Yaman, 2012-2013 av sezonunda Kastamonu'da başta hamsi olmak üzere toplam 5 bin 222 ton su ürünleri istihsali yapıldığını kaydetti.

Konuşmaların ardından kurban kesilerek dua edildi.

Vali Bektaş, törenin ardından balıkçıların sorun ve isteklerini dinledi.

Törene, Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hüseyin Erk, İl Sağlık Müdürü Metin Öztürk, Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıdkı Aras, Belediye Başkanı Engin Uzuner, Doğanyurt Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Liman Başkanı Ergün Kayalı, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Üsteğmen Erdinç Karadeniz, Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Taşkın ve balıkçılar katıldı.

Düzenlenen törenin sponsorluğunu, İnebolu Tersanesi ile Rasim Su Ürünleri şirketi üstlendi.



  |  Bu haber 8940 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125682

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111224

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130206

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116428

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign