İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
HASAN GÜRSOY'UN AÇIKLAMALARITarih 25 Eylül 2013, 19:59 Editör: Editör

HASAN GÜRSOY'UN AÇIKLAMALARI

Fatih İmam Hatip Lisesi'nden okul arkadaşı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın en yakınındaki isimlerden işadamı hemşerimiz Hasan Gürsoy gazetemize açıklamalarda bulundu.

Yerel seçimde yüzde 70-80'le seçilecek bir belediye başkanının İnebolu'yu 5 yılda 30 yıl ileriye taşıyabileceğini ifade eden Gürsoy, İnebolu'nun Karadeniz'in Bodrum'u olabileceğine vurgu yaptı.

Bir biri ardına gerçekleştirdiği dev projelerle gündeme gelen İnebolulu hemşehrimiz Hasan Gürsoy, gazetemize açıklamalarda bulundu.

Gürsoy Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gürsoy, tamamlanan ve devam eden projeleri hakkında bilgi vererek, yerel seçimlerde İnebolu'nun geleceği ile ilgili düşüncelerini açıkladı.

Yerel seçimde bir kişi üzerinde ittifak edilerek iktidardaki AK Parti'den yüzde 70-80'lerle belediye başkanı seçilmesini temenni ettiğini belirten Gürsoy, "Bu gerçekleşirse İnebolu, 30 senede elde edeceği kazanımları 5 yılda elde eder. Yeter ki İnebolu adamın arkasında dursun" dedi.

"İNEBOLU, KARADENİZ'İN BODRUM'U OLABİLİR"

Önümüzdeki yerel seçimin İnebolu için taşıdığı büyük öneme dikkat çeken Gürsoy şöyle konuştu:

"Önümüzdeki seçim İnebolu'nun geleceği için inanılmaz derecede önemli ve kırılma noktası bana göre. İnebolu'nun vereceği karar çok önemli. Yeni çıkacak yerel yönetimler yasasında mücavir alanların  tamamı belediyelerin kontrolü altına giriyor. Ufak belediyeler kapanıyor. Evrenye de dahil bütün köylerin yönetimi, denetimi, belediye hizmetleri İnebolu Belediyesi'ne bağlanacak. Evrenye'nin, Hacıibrahim Köyünün çöpü de, yolu da, suyu da, imarı da hepsi yeni çıkacak yasaya göre belediyeye bağlanacak. Onun için İnebolu Belediyesi Başkanının mutlaka vizyon sahibi, birikimi olan birisinin olması lazım. Ve buna uygun bir kadroyla yönetilmesi lazım. Eğer bu başarılırsa önümüzdeki 10 yıl içerisinde İnebolu tüm Karadeniz'in Bodrum'u, Marmaris'i olabilir. Sadece turizm değil, her bakımdan Karadeniz'in cazibe merkezi olabilir. İstek ve arzuları ile duyguları, aklın önüne geçmemeli. Akıllı hareket etmeli, dar düşünmemeliler. İnebolu'nun geleceğine yazık etmemeliler."

"İNEBOLU'YA YAKIŞMAYAN MANZARALAR GÖRDÜM"

İstanbul'dan Evrenye'ye gelirken İnebolu'daki 25 Ağustos Şapka İnkılabı törenleri nedeniyle sahil yolunun kapalı olması nedeniyle mahalle aralarından dolaşırken yaşadığı zorlukları ve karşılaştığı manzaraları üzüntü ile karşıladığını ifade eden Gürsoy, "İnebolu'da mutlaka yeni yerleşim alanları, arsa üretilmeli, otopark işini mutlaka çözmeli. İnebolu'nun sit alanı olan merkezi mutlaka yenilenmeli, gözü gibi bakmalı oraya. Eski İnebolu'yu çok iyi korumalı. Ben bu gelişimde çok üzüldüm. Sahilde 25 Ağustos törenleri nedeniyle yol kapalıydı. Evrenye'ye geçmek için yukarıdan hastane mevkiinden dolaştım. Görünce çok üzüldüm, İnebolu'ya hiç yakışmıyor. Bakımsız binalar, kötü yollar. Ne tabela var, ne yol var. Yolların hepsi çökmüş. Araçlar yan yana geçişemiyor. İki tane tabela yok yolda. Taksiye para verdim, önüme taksiyi aldım, taksi beni götürdü. 1900'lü yolların başında İnebolu'nun sokaklarında kaldırım var. Dünyanın çok büyük şehirlerinin sokaklarında çamur varken İnebolu'da kaldırım var. Ama şimdi gördüğüm kadarıyla o noktada bile değiliz" diye konuştu.

"5 YILDA 30 YILLIK GELİŞME OLUR"

İnebolu'yu kalkındıracak projelerin birbiri ardına gerçekleşmeye başladığına dikkat çeken Gürsoy sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnebolu Limanı, Kastamonu Havaalanı, Ilgaz Tüneli, Kastamonu-İnebolu yolu, Cide-Sinop arasında yeni yapılacak sahil yolu İnebolu'nun geleceği için inanılmaz bir şans. Şimdiden buna hazır olmamız lazım. İnebolu'yu buna göre planlamalı, sahip olduğumuz insan kaynaklarını buna göre hazır hale getirmeliyiz. Yoksa gelip yabancılar daha iyi yaparsa çok üzülürüz. İnebolu'nun güdük kalmaması için tarihi kültürel zenginliğini, zengin insan potansiyelini birleştirip 2023 hedefine hazır olmalıyız. 2023 hedefinden payımızı almalıyız. İnebolu değişmeli, kafasını, ufkunu mutlaka değiştirmeli. Ufak hesaplarla uğraşmamalı. Yoksa güdük kalır. Bunu değişen yerleri gördüğüm için söylüyorum."

"Bir kişi üzerinde ittifak edip, herkesin eski alışkanlarından vazgeçerek yüzde 70'le, 80'le bir belediye başkanı seçilsin. İnebolu halkının ezici çoğunluğuyla bir belediye başkanı seçilsin. Bu da AK Parti'nin en fazla oy almış belediyesi olacak. Bu bir temennidir. Bu gerçekleşirse İnebolu, 30 senede elde edeceği kazanımları 5 yılda elde eder. Yeter ki, İnebolu adamın arkasında dursun. Ben 1994 yılında Tayyip Erdoğan İnebolu'ya geldiği zaman Refah Partisi ilçe binasını ziyarete gittik. İlçe binasında ya kapalıydı, ya bir kişi vardı. Tayyip Bey arkadaşlara çok kızdı. Sonra çıktık oradan, çarşı içinden Boyranaltına kadar yürüyerek gittik. Çarşıdan çıkarken 10 kişiydik, Boyranlatı'na gidene kadar 1000 kişi oldu arkamızda. Bunun karşılığını Tayyip Erdoğan'dan almamız lazım. Ama bunun için ufak hesap yapmamak lazım. Büyük düşünüp İnebolu'nun geleceğini buna göre planlamak gerekiyor."

ÖĞRENCİLERE VİALAND MÜJDESİ

İnebolu'dan 50 başarılı öğrenciyi geçen eğitim öğretim yılı sonunda işletmecisi olduğu Türkiye'nin ilk temalı parkı Vialand'da ağırladıklarını hatırlatan Gürsoy, "Bu çocuklar böyle bir parkı gezdikleri için çok şanslılar. Temalı Parkı, adalet binasını, King Kong'u görmek için insanlar Amerika'ya, Paris'e gidiyor. Çünkü Viyana'dan Çin Seddi'ne kadar böyle bir park yok. Bunun benzeri ABD, Hollanda, Fransa ve Almanya'da var" dedi.

Aynı uygulamayı bu yıl da sürdüreceklerini ve İnebolu'daki başarılı öğrencileri İstanbul'da ağırlayacaklarını söyleyen Gürsoy, "Bu yıl biraz aceleye geldi. Önümüzdeki dönemde bu uygulamayı çoğaltarak devam ettireceğiz. Hatta ilk dönem sonunda da yapabiliriz. Geçen dönem yaklaşık 50 öğrenciyi başlarında öğretmenleriyle birlikte iki gün ağırladık. İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini gösterdik. Aralarında ilk defa İstanbul'a gelenler vardı. İnebolu'daki dünyayla İnebolu dışındaki dünyanın ne kadar farklı olduğunu görmeleri açısından önemli bir gezi oldu" şeklinde konuştu.

GÜNDE 10 BİN ZİYARETÇİ

İstanbul Eyüp'te Bayraktar Grup'la birlikte gerçekleştirdikleri ve açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı Vialand Tema Parkı ve Alışveriş Merkezi'nin günde 10 bin ziyaretçiyi ağırlayacak kapasiteye sahip olduğunu belirten Gürsoy, proje ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Proje tamamlandığında günde 10 bin ziyaretçi bekliyoruz. Vialand'ın tamamı Tema Park ve AVM ile birlikte hafta sonu 120-130 bin kişi, hafta içi daha az ama günlük ortalama ziyaretçisi 100 bin civarındadır. Sayın Başbakanımız tarafından 26 Mayıs 2013 tarihinde açılışı yapılan Vialand'ı, 29 yıllığına yap-işlet-devret usulüyle 20 ay gibi kısa sürede yaparak çok zor bir işi ve Türkiye'de bir ilki başardık. Şu ana kadarki yatırım tutarı 650 milyon dolardır. Tamamlandığında 100 milyon dolar daha harcamayla 750 milyon dolara mal olacak. Çok iddialı olduğumuz iki şey var. Bir tanesi Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethini, sistematik bir şekilde canlandıran bir platform var. On dakika sürüyor. İzleyiciler de Fatih'le birlikte şehre giriyor. Kurban Bayramı'nda inşallah açacağız. İkincisi, dünyanın en modern ve Avrupa'daki en hızlı 'roller coaster'ı Vialand'a kuruyoruz. Montajı tamamlanmak üzere. Bunu da Kurban Bayramı'na yetiştireceğiz. Bunun çok özel takipçileri var dünyanın her yerinde. Bu alete binmek için Çin'den, Amerika'dan gelecek misafirler var İstanbul'a. Bunun bir küçüğü şu anda Tema Park'ta çalışıyor. Saniye 110 kilometre hızla 60 metre yükseğe çıkıyorsunuz. Vialand'a gelen ziyaretçilerin yüzde 50'si yabancı. Önümüzdeki sezon inşallah İstanbul'a gelen yabancı ziyaretçi sayısını bizim bu proje sayesinde 1 milyon artırmayı hedefliyoruz."

KABE REVAKLARI RESTORE EDİLİYOR

Kabe'deki Osmanlı revaklarının restorasyon işini üstlendiklerini ve çalışmaların 3 yıl daha sürmesinin planlandığını kaydeden Gürsoy şu ifadeleri kullandı:

"Kabe'de sürdürdüğümüz çalışma, mevcut Osmanlı revaklarının yeni Kabe projesine göre aslına uygun olarak restore edilip yeni yerlerine yerleştirilmesi işidir. Revakları restore edip yerlerini değiştiriyoruz sadece. Bu revaklar, Osmanlı'nın Kabe'deki 400 yıllık hizmetinin simgesidir.  Osmanlı 400 yıl Kabe'ye hizmet etmiş. Osmanlı revakları birkaç kere tamir edilmiş. Harem'den Hac seferine başlayan sürre alayları, hacıları İstanbul'dan yola çıkarıp Mekke'ye kadar götürüp getirmiş. Revakların üzerindeki kubbelerin bir kısmını buğday deposu olarak düzenlenmiş ve buradan oraya buğday gönderilmiş. Bir kıtlık olursa, oradaki müslümanlar buradaki buğdayı alıp kullansınlar diye tasarlanmış. Öyle yüksek bir aşk varmış. Her Sürre Alayı oranın ihtiyaçlarını getirmiş. Bu revaklar orada yıkılıyordu. Türkiye Cumhuriyetinin gayretleriyle orada kalması sağlandı. Kabe'nin Say tarafındaki revakları söküp Arafat'ta kurduğumuz şantiyede tamir ettik. Sonra tamir ettiklerimizden bir numune yaptık. Suudi Arabistan'ın yetkili kurumlarına onaylattık. Hac döneminden sonra yeni yerine monte etmeye başlayacağız. Aynı zamanda bir taraftan da diğer revakları sökeceğiz. Onları da yapıp bir sonraki hac döneminde yerlerine monte edeceğiz. Yeni Kabe Projesi arena gibi inanılmaz bir şey. Kabe'nin tamamı yeniden yapılıyor. Kabe'de 3 yıllık bir işimiz var. Hac'dan sonra sahaya ineceğiz ve çalışmaya başlayacağız."



  |  Bu haber 26452 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125684

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111228

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130214

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116430

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign