İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
İNEBOLU PARKI AÇILDITarih 25 Ekim 2013, 10:33 Editör: Editör

İNEBOLU PARKI AÇILDI

Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında büyük bir yiğitlik göstererek adını tarih sayfalarına kazıyan İnebolu kahramanları Çankaya Belediyesi tarafından Dikmen sırtlarında açılan parkta yeniden hayat buldu. Belediye Başkanı Bülent Tanık, "İnebolu'yu Ankara'ya özgürlük yolu olarak bağlayan yeni kardeşlik ilişkisini başlatmış olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum" dedi.

Ankara'da Çankaya Belediyesi, İnebolu kahramanlarını yeni yaptığı ve adını verdiği İnebolu Parkı'nda yaşatıyor.

Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği kahramanlık ve yiğitlikleriyle adeta destan yazarak tarih sayfalarında yerini alan İnebolu Parkı Dikmen Keklikpınarı Mahallesi'nde açıldı. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın İnebolu Belediye Başkanı'na teklif etmesi sonucu İnebolu Belediyesi'nin de katkılarıyla kısa süre içinde hazırlanan park, Kurtuluş Savaşı'nda İstanbul'dan Kastamonu'nun ilçesi İnebolu Limanı'na gelen cephanelikleri Ankara'ya ulaştıran kahraman halkın anısını gelecek kuşaklara yansıtacak.

Keklikpınarı Mahallesi 901. Cadde ile 918. Sokak kesişiminde yer alan 6 bin 500 metrekare alana sahip parkın açılışına Bülent Tanık'ın yanı sıra CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Bülent Kuşoğlu, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Erdal Gökçen, İnebolu Belediye Başkan Vekili Fatma Yılmaz, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Eski Dekanı Prof.Dr. Haluk Pamir, Prof. Dr. Şükrü Bozkurt, Kastamonu Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Şen, İnebolu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kerim Daşçı, Dernek Başkan Yardımcısı Ufuk Yılmaz, dernek üyeleri, Çankaya Belediyesi Meclis Üyeleri ve bürokratları, muhtarlar, İnebolu'dan gelen vatandaşlar, çeşitli okullardan öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda Dikmenli katıldı.

İNEBOLU, ÇANKAYA BELEDİYELERİ VE ODTÜ ARASINDA Kİ İŞBİRLİĞİ

Çok zor şartlarda başarılabilecek bir işi başarmış olan yüzlerce, binlerce isimsiz kahramanı anarak sözlerime başlamak istiyorum diyen ODTÜ Mimarlık Fakültesi Eski Dekanı Prof.Dr. Haluk Pamir,  İnebolu, Çankaya Belediyesi ve ODTÜ arasında ki özel bir işbirliğinden bu park doğmuştur. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Parkta ki rölyefte gördüğümüz o mücadeleci insanlar, yıkılmayan azmin, rahmetli Turgut Özakman'ın hiç silinmeyecek biçimde tarihe geçirdiği azmin göstergesidir. Burada hazırlanacak bir okuma köşesi ile burası bu bilinci daha da iyi yaşatan, hatırlatan, çoğaltan bir ortam olabilir" şeklinde konuştu.   

İnebolu Belediye Başkan Vekili Fatma Yılmaz'da İnebolu Parkı'nın Çankaya'da hayat bulmasında katkıda bulunabilmekten onur duyduklarını belirterek, “Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Prof. Dr. Haluk Pamir ve diğer tüm emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi. 

TANIK: "BİR BÜTÜNÜN PARÇASIYIZ"

Açılışta konuşan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık; İnebolu'yu Ankara'ya özgürlük yolu olarak bağlayan yeni kardeşlik ilişkisini başlatmış olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bir bütünün parçasıyız zaten. Duygularla, özgürlük anlayışıyla bir bütünün parçası olduğumuzu unutmayacağız, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

KUŞOĞLU: “BİRBİRİMİZE MUHTACIZ. AYRI, GAYRI, ÖTEKİ YOK ARAMIZDA"

CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Bülent Kuşoğlu ise konuşmasında Bülent Tanık'ın Çankaya'da kendi döneminde 100'ün üzerinde park açtığını belirterek;“Başkanımız çok mütevazı davranıyor. Çevre, doğa ve kültürümüzle ilgili olarak çok güzel faaliyetler yapıyorlar, kendilerini kutluyorum. Bu park diğerlerinin de üzerinde çok özel biri temaya da sahip. Bu ülkeyi çok zor şartlarda kurduk ve bu noktaya getirdik. Bunu hiç unutmamamız lazım. Hepimiz kardeşiz, hepimiz birbirimize muhtacız, ayrı, gayrı, öteki yok aramızda. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" ifadelerinde bulundu.

DENK KAYIĞI VE İNEBOLU EVİ

Konuşmaların ardından İnebolu'dan gelen “Heyamola" ekibi güzel bir gösteri sundu. Parkta bulunan kahramanlık rölyefinin önünde hatıra fotoğraf çektirildi ve ardından park gezildi. İçinde, piknik amaçlı pergolalar, çocuk oyun ve spor alanları, basketbol sahası, kondüsyon alanı, kum havuzu ile yeşil alanlar bulunan park, İnebolu'ya özgü 8.80 metre boyunda, 1.92 metre eninde ve 0.90 metre yüksekliğinde olan ve günümüz yapım tekniklerinden farklı olarak inşa edilmiş ve bu özelliği ile dünyada bilinen tek örnek olma özelliğine sahip İnebolu Denk Kayığı'nı da içinde barındırıyor. Ayrıca, parkın bekçi kulübesi de İnebolu Evlerinden esinlenilerek bir minyatür kulübe olarak tasarlandı ve uygulandı.



  |  Bu haber 7636 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

"SAĞLIK DESTEK HATTI" KURULDU

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Sağlık Destek Hattı’ hizmete sunuluyor. Randevu konusunda yaşanan sıkıntı...

İNEBOLU'DA LAKABIYLA ANILANLAR

İNEBOLU'DA LAKABIYLA ANILANLAR Halkımızın ince hiciv ve zengin benzetme kabiliyetlerinin bir tezahürü olan lakaplar, kimseyi rencide etmek ve ya o...

YAZANDAN-YAZDIRANDAN "ALLAH RAZI OLSUN"

YAZANDAN-YAZDIRANDAN Kaç kişinin dikkatini çekiyor acaba?

RAMAZAN BİLİNCİ

RAMAZAN BİLİNCİ “Ey iman edenler, oruç sizden öncekilere farz kılındığı gibi,size de farz kılınmıştır. Umulur ki sakınırsınız”

İNEBOLU ÖZEL İDARE'YE 10 GEÇİCİ PERSONEL ALINACAK

İNEBOLU ÖZEL İDARE'YE 10 GEÇİCİ PERSONEL ALINACAK İŞKUR, TYP kapsamında Kastamonu İl Özel İdaresi’nde 5,5 ay süre ile çalıştırılmak üzere 210 personel alımı yapacak....

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU "HASAN KURU"

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU İnebolu'da bir döneme damgasını vuran, renkli bir kişilikti O...

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Kitap Kurdu Yarışması”nın 6’ncısı 28 Nisan 2...

RAMAZAN AYINA ÖZEL "İSRAF" !

RAMAZAN AYINA ÖZEL Allah'ımıza binlerce şükürler olsun ki, Onbir ayın sultanı Mübarek Ramazan-ı Şerif'e, rahmet-mağfiret ve gü...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125540

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111100

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130042

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116288

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign