İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
DEMİRÖZ KONAKLAMA TESİSLERİ AÇILDITarih 12 Haziran 2024, 11:34 Editör: Editör

DEMİRÖZ KONAKLAMA TESİSLERİ AÇILDI

İlçemizde 6 tarihi evi restore eden Nevzat Demiröz, bu evlerden 3’ünü konaklama tesisi olarak turizmin hizmetine sundu. Kaymakam Yokuşu sokağında bir de yeni bina inşa eden Demiröz, bir yandan metruk haldeki tarihi evleri yıkılmaktan kurtarırken, bir yandan da İnebolu ilçemize 40 odalı ve 70 yatak kapasiteli konaklama tesisini kazandırmış oldu.

Ihlamur Oteli, Beyaz İncir Konağı, Erguvan Konağı ve Kamelya’yı bünyesinde barındıran Demiröz Konaklama Tesisleri’nin açılışı 9 Haziran Pazar günü gerçekleştirildi.

Açılış törenine, yatırımcı Nevzat Demiröz’ün ağabeyi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, ilçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, AK Parti İl Başkanı Hasan Yağcıoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Doğan Ünlü, Kastamonu TKDK İl Müdürü Ahmet Kuyulu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Kerem Seven, KOSGEB İl Müdürü Nevzat Erol, kurum amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, belediye ve il genel meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Programda bir konuşma yapan Nevzat Demiröz, kendisinin Bitlisli, eşinin ise İnebolulu olduğunu söyledi.

İnebolu’daki yatırımlarının 4-5 yıllık bir serüveni olduğunu belirten Demiröz, “Şurada gördüğünüz Beyaz İncir konağıyla başladı bu serüven. Restorasyon mimarı Ahmet Sevgilioğlu’nu bir gün belediyede ziyaret ettiğimde, ‘Nevzat bey siz niye otel yapmıyorsunuz bu tür yerleri’ dedi. Onun  vesilesiyle yola çıkıp 4-5 taneye kadar metruk evleri onarmak nasip oldu. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyoruz. Tabi biz ilk buraya geldiğimizde Kastamonu’nun Turizm İşletme Belgeli 11-12 tane oteli varken, zannediyorum 30’a yaklaştı. 1400 yıllık geçmişi olan, milattan öncesine bile dayandığı söylenen Kastamonu ilimizde 30 tane  Turizm Belgeli otel olması çok iç acıtıcıdır. İl Kültür Müdürümüz yeni tayin oldu. İnşallah buna bir atıp buradaki tarihi eserleri, kültür varlıklarını bir an evvel tekrar turizm tesislerine açmasını kendilerinden rica ediyorum.” dedi.

Demiröz Konaklama Tesisi ile ilgili bilgi veren Demiröz, “Yapımızın normalinde 3 tane tarihi evi 1 tane de yeni uygulama binası, 3 tane tarihi binanın dışında yine İnebolu’da 3 tane tarihi eserle birlikte 6 eseri 5 yıl içerisinde onararak önce Kastamonu’muza, sonra Yiğit İnebolu’muza sunuyorum. Tabi ahşap binaların ömrü taş bina gibi olmuyor. Belli bir zaman sonra yıpranıyor. Yıpranan bu tarihi eserlerin bir sonraki nesle aktarılabilmesi için 100 yıllık bir serüvenine imza attım. Ben artık İnebolu ve Kastamonu için 100 yıllık bu evlerin ömrünü uzatmış oldum. Herkes taşın altına elini koyması lazım. Çok mirasçıları olan tarihi evler var.. Bunları bir araya getirmek insan eliyle çok zor. Ben denedim yaptım ama bundan sonra yapar mısınız deseniz asla kalkışmam. Çok zor oluyor çünkü.” şeklinde konuştu.

Tarihi evlerden 2 tanesini Kültür Bakanlığı, 2 tanesini de Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) destekleriyle restore ettiğini belirten Demiröz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“TKDK kurumu gerçekten Türkiye’de şu anda 81 vilayete de yatırımla ilgili yola çıkmış Avrupa tandanslı bir kuruluş. Cazip bir hizmet sunuyor ama daha çok ticari ve işletme sahiplerine yönelik. Destek veriyor. Bilgileri bizden alabilirler. Niçin bu desteği kullanmasınlar, niçin almasınlar bu hakkı diye buradan serzenişle söylüyorum. Kültür Bakanlığı son zamanlarda Türkiye’mizin ekonomik durumundan dolayı çok destek veremiyor. O nedenle bu destekleri bizim vatandaş olarak cebimizden yapmamız gerekiyor. Dolayısıyla 4 bağımsız bölümün açılışını yapacağız. Yanımızda bulunan Ihlamur Konağımızın önünde tarihi ıhlamur ağacı var. Ihlamur Konağımızın içinde 20 odası, içinde dinlenme odaları da olan otelimiz. Turizm İşletme Belgesini aldık. Memleketimize ve Kastamonu’muza, İnebolu’muza hayırlı olsun. Yan tarafımızdaki Beyaz İncir Konağını daha önceden yapmıştım. Ama açmamıştık pandemiden dolayı. Onun da Turizm İşletme Belgesi var. Alt tarafta yine tarihi bir eserdir, onu da onardık. Oradaki kişilerin memlekete yaptıkları faydalarından dolayı isimlerini koydum, Erguvan konağı dedim. Nezihe Erguvan hanımefendi yaşamış orada.”

Demiröz’ün konuşmasından sonra yapılan dua ve kurban kesiminin ardından Demiröz Konaklama Tesisleri’nin açılış kurdelesi kesildi. Açılışa katılan misafirler tesisi gezerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.



  |  Bu haber 1438 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

AVUKAT HASAN HÜSEYİN BEY; "HAMAM"I YAZMAMI İSTEDİ

AVUKAT HASAN HÜSEYİN BEY; Hey gidi günler hey...

ÖYLE BİR SEVDA Kİ BU!

ÖYLE BİR SEVDA Kİ BU! Kastamonu basınında, İnebolu halkının "birlik-beraberlik", "kenetlenme" kelimeleriyle anıldığı ve güzel başlıklar...

HAYIRSEVER İŞ İNSANI OSMAN ARSLAN MEZUN OLDUĞU OKULU AYAĞA KALDIRDI

HAYIRSEVER İŞ İNSANI OSMAN ARSLAN MEZUN OLDUĞU OKULU AYAĞA KALDIRDI İlçemize bağlı Deliktaş köyünde 2002 yılında kapatılan ve kaderine terk edilen eski ilkokul binası, aynı okuldan 60...

ZARBANA ÇAYI HES PROJESİ İPTAL EDİLDİ

ZARBANA ÇAYI HES PROJESİ İPTAL EDİLDİ İlçemiz Zarbana Çayı üzerine kurulması planlanan Kaya Regülatörü ve HES Projesi, ÇED raporunun süresi içerisinde Ba...

TÜRKELİ-İNEBOLU SEFERLERİ TALEBİ 4.KEZ REDDEDİLDİ

TÜRKELİ-İNEBOLU SEFERLERİ TALEBİ 4.KEZ REDDEDİLDİ Sinop Valiliği, Türkeli-İnebolu arası karşılıklı minibüs seferleri yapılması talebini 4’üncü kez reddetti.

MEHMET REİS HUZUREVİ İÇİN ARSA VAADİNİ YERİNE GETİRİYOR

MEHMET REİS HUZUREVİ İÇİN ARSA VAADİNİ YERİNE GETİRİYOR İlçemizde 25 yıl önce hizmete açılan Sabahat Bahriyeli İnebolu Huzurevi, yapılan testlerde binanın depreme dayanıks...

"YÜZ İNEBOLU SEVDALISI BULAMAYACAK MIYIZ?" DEDİK, YÜZLERCESİ "BEN DE VARIM" DEDİ

Milli mücadele kahramanlarının torunları Çılgın Türkler coştu bir kere...

100 İNEBOLU SEVDALISI BULAMAYACAK MIYIZ?

100 İNEBOLU SEVDALISI BULAMAYACAK MIYIZ? Yazık ki çok yazık...

ÜRETEN DEĞİL, TÜKETEN TOPLUM OLDUK VESSELAM!

ÜRETEN DEĞİL, TÜKETEN TOPLUM OLDUK VESSELAM! 1982-1986 yılları arası Çankırı Ziraat Meslek Lisesinde geçen eğitim hayatım sürecinde hocalarımız sık sık şu cümle...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:126482

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111902

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:131278

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:117250

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign