İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
BAYRAĞIMIZ KULAÇLARLA KIBRIS'A ULAŞTIRILACAKTarih 17 Temmuz 2024, 12:59 Editör: Editör

BAYRAĞIMIZ KULAÇLARLA KIBRIS'A ULAŞTIRILACAK

İnebolulu hemşehrimiz Mustafa Özer’in başkanı olduğu İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü tarafından organize edilen ve bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan “Bayrağımız Kulaçlarla Kıbrıs’a” yüzme maratonu 18-20 Temmuz 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yılında 8 sporcudan oluşan yüzme takımı tarafından Türk Bayrağı 93 kilometrelik zorlu parkur aşılarak Kıbrıs’a taşınacak. Anamur İskelesi’nden törenle alınacak Türk Bayrağı, 18 Temmuz 2024 sabahı Devlet Eski Bakanı Kürşad Tüzmen’in ilk kulacını atmasıyla birlikte başlayacak olan yüzme maratonuyla, 8 sporcunun kesintisiz bir şekilde yüzmesiyle 20 Temmuz Cumartesi günü Lefkoşa’da TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a teslim edilecek.

MUSTAFA ÖZER TARAFINDAN TASARLANDI

Hemşehrimiz Mustafa Özer tarafından tasarlanan, 4 yıl boyunca gerekli analizler yapılarak açık denizde yüzmeye uygun sporcular seçilerek ilk kez 2020 yılında gerçekleştirilen maraton, KKTC’nin spor organizasyonlarından dışlanması ve izolasyonlara maruz bırakılmasına dikkat çekilmesi amacıyla düzenlendi.

Bayrağımız Kulaçlarla Kıbrıs’a Yüzme Maratonu Organizasyon Komitesi Başkanı hemşehrimiz Mustafa Özer, gazetemize yaptığı açıklamada, etkinliği bu yıl 4’üncü kez düzenleyeceklerini söyledi.

Bu yılki etkinliğin Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılı olması dolayısıyla ayrı bir anlam taşıdığına vurgu yapan Mustafa Özer, “20 Temmuz günü öğlen saatlerinde Girne Çıkartma Plajı’nda bitmesi planlanan maraton boyunca sporcularımız koruyucu kafes olmadan yüzecekler. Güvenlik önlemi olarak, köpekbalıklarından koruyucu bileklik takacaklar. Sporculara maraton boyunca T.C. Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisi ve güvenlik botları eşlik edecek. Maratonda; açık deniz maratonu konusunda dünyanın dikkatini çekmek, KKTC vatandaşı sporculara uluslararası alanda uygulanan ambargolara dikkat çekmek ve ülkemize yeni bir açık deniz parkuru kazandırmak amaçlanmaktadır.” dedi.

Avrupa’da yüzen sporcuların da artık Akdeniz’in bu zorlu parkurunu yüzmek istediklerini belirten Mustafa Özer, “Ülkemiz sporcuları bu tarz maratonları yüzmek için Avrupa’ya gitmekte ve çok ciddi miktarda paralar harcamaktaydı. Bu maratonla birlikte artık durum tersine dönecek ve Avrupa’dan sporcular ülkemize gelmeye başlayacak ve ciddi bir spor turizmi geliri sağlanacaktır. Maraton için ülkemizden açık su tecrübesi olan, dayanıklı, saatte ortalama 4.5 km yüzebilen sporculardan seçilmektedir. Bu parkurda yüzebilecek Sporcularla 6 ay önceden bilgi verip hazırlanması gerekmektedir. Gece yüzmesi için gerektiğinde gözleri bağlı antrenman yaptırılmaktadır.” diye konuştu.

Devlet eski Bakanı Kürşad Tüzmen’in de aralarında bulunduğu 8 sporcunun 93 kilometrelik parkuru 30-35 saatte yüzerek Girne Çıkartma Plajı’na çıkacaklarını ifade eden Mustafa Özer, “Bayrağımız Lefkoşa’da yapılan törende Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’a verilecektir. İki Cumhurbaşkanına ayrıca bu yüzme maratonunun anısı olan tişörtler hediye edilecektir.” ifadelerini kullandı.



  |  Bu haber 608 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

AVUKAT HASAN HÜSEYİN BEY; "HAMAM"I YAZMAMI İSTEDİ

AVUKAT HASAN HÜSEYİN BEY; Hey gidi günler hey...

ÖYLE BİR SEVDA Kİ BU!

ÖYLE BİR SEVDA Kİ BU! Kastamonu basınında, İnebolu halkının "birlik-beraberlik", "kenetlenme" kelimeleriyle anıldığı ve güzel başlıklar...

HAYIRSEVER İŞ İNSANI OSMAN ARSLAN MEZUN OLDUĞU OKULU AYAĞA KALDIRDI

HAYIRSEVER İŞ İNSANI OSMAN ARSLAN MEZUN OLDUĞU OKULU AYAĞA KALDIRDI İlçemize bağlı Deliktaş köyünde 2002 yılında kapatılan ve kaderine terk edilen eski ilkokul binası, aynı okuldan 60...

ZARBANA ÇAYI HES PROJESİ İPTAL EDİLDİ

ZARBANA ÇAYI HES PROJESİ İPTAL EDİLDİ İlçemiz Zarbana Çayı üzerine kurulması planlanan Kaya Regülatörü ve HES Projesi, ÇED raporunun süresi içerisinde Ba...

TÜRKELİ-İNEBOLU SEFERLERİ TALEBİ 4.KEZ REDDEDİLDİ

TÜRKELİ-İNEBOLU SEFERLERİ TALEBİ 4.KEZ REDDEDİLDİ Sinop Valiliği, Türkeli-İnebolu arası karşılıklı minibüs seferleri yapılması talebini 4’üncü kez reddetti.

MEHMET REİS HUZUREVİ İÇİN ARSA VAADİNİ YERİNE GETİRİYOR

MEHMET REİS HUZUREVİ İÇİN ARSA VAADİNİ YERİNE GETİRİYOR İlçemizde 25 yıl önce hizmete açılan Sabahat Bahriyeli İnebolu Huzurevi, yapılan testlerde binanın depreme dayanıks...

"YÜZ İNEBOLU SEVDALISI BULAMAYACAK MIYIZ?" DEDİK, YÜZLERCESİ "BEN DE VARIM" DEDİ

Milli mücadele kahramanlarının torunları Çılgın Türkler coştu bir kere...

100 İNEBOLU SEVDALISI BULAMAYACAK MIYIZ?

100 İNEBOLU SEVDALISI BULAMAYACAK MIYIZ? Yazık ki çok yazık...

ÜRETEN DEĞİL, TÜKETEN TOPLUM OLDUK VESSELAM!

ÜRETEN DEĞİL, TÜKETEN TOPLUM OLDUK VESSELAM! 1982-1986 yılları arası Çankırı Ziraat Meslek Lisesinde geçen eğitim hayatım sürecinde hocalarımız sık sık şu cümle...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:126482

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111902

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:131278

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:117250

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign